Hocam en kötü rma açarım da sorunu nasıl dile getireceğim bilgim yok bu konuda açıkçası şuan tam olarak sorun ne onu da anlamış degilim

%100 FGR'de olduğunu anlamanın yolu şu, BIOS güncelledikten sonra tekrardan dene bunları. FGR'de ısrar ederse tRFC1 ve tRFCsb'yi 50 ayarla, tRFC2 480 dursun. Düzelmezse geçmiş olsun, düşük performans alırsın. Sorun training algoritması, üçe bölündü şu anda. En kötüsü FGR, ciddi kayıp var. Eskiden Normal idi, sonradan Mixed alındı. Bu FGR olanlar neden böyle, bilmiyorum. Satan ondan satmış olabilir. Dediklerimi deneyin, FGR düzelmezse FGR olduğunu dediğim metodla doğrula...

%100 FGR'de olduğunu anlamanın yolu şu, BIOS güncelledikten sonra tekrardan dene bunları. FGR'de ısrar ederse tRFC1 ve tRFCsb'yi 50 ayarla, tRFC2 480 dursun. Düzelmezse geçmiş olsun, düşük performans alırsın. Sorun training algoritması, üçe bölündü şu anda. En kötüsü FGR, ciddi kayıp var. Eskiden Normal idi, sonradan Mixed alındı. Bu FGR olanlar neden böyle, bilmiyorum. Satan ondan satmış olabilir. Dediklerimi deneyin, FGR düzelmezse FGR olduğunu dediğim metodla doğrula...
Satan kişi tamsmen sistsmini satıyordu hocam

Net olarak hatırladığım kadarıyla MSI ve Patriot kombinasyonda FGR'den kurtulamadı, B850M Force aldı ve yine FGR musallat oldu. Kit değişince düzelmişti. O da senin aldığın kitten işte.

Satan kişi tamsmen sistsmini satıyordu hocam

Uzaktan bu tarz işler zor, metod çok basit olsa da anlatırken 100 sayfa gidiyor. İlk BIOS güncelleyip deneyin, FGR düzelmezse tRFC1 ve sb 50 bırak, tRFC2 480 ayarla. Boot ederse FGR musallat. Neden böyle olduğunu AMD kendisi de bilmiyor.

Fgr düzelmezse tRFC1 ve sb 50 bırak, tRFC2 480 ayarla. Boot ederse fgr musallat. Neden böyle olduğunu AMD kendisi de bilmiyor.

B850M-K daha da değerlenecek o zaman, gidişat onu gösteriyor. Gigabyte hazır stabil BIOS'u neden kurcalıyıp bozuyor ki, sanırım cmxt çipler karıştırdı piyasayı.

B850M-K daha da değerlenecek o zaman, gidişat onu gösteriyor. Gigabyte hazır stabil BIOS'u neden kurcalıyıp bozuyor ki, sanırım cmxt çipler karıştırdı piyasayı.

Bank Refresh modundan sonra piyasa karıştı, Hynix hariçi çip alınmaz şu anda. Bu ayarı manuel ayarlayacak, eskisi gibi normal alacak yani. Stabil kalamayabilir ya da buradaki absürtlük oluyor.

Gördüğün gibi etkisiz, fgr moda aldıysa işimiz zor. Bunu elle düzelttiğin halde de sanırım düzelmiyordu. Gigabyte + Patriot'un bazı kitleri problematik. Bank Refresh mode normal alıp dene, 0xFF muhtemelen boot etmez gibi. 480 bırak tüm TRFC'leri ilk etapta, Refresh mode normal ya da mixed dene. Fgr'den kurtul, ciddi kısıyor performansı. Kit değişikliğine kadar gidebilir bu durum hatta.

@SalimBdk yeğenim, bak bakalım etikete.

Abi bunlar geçen sene olabilir bizde ki 21260 diye başlıyor.

Tahmin ettiğim gibi benim gecen sene ki RAM de de off yazıyordu büyük ihtimalle m die.

2025 Aralıksa m die olduğunu düşünüyorum ben.

tRFC 390 yapıp öğrenmek daha iyi olur boot alacak mı görürüz a die mi h die mi m die mi?

Abi bunlar geçen sene olabilir bizde ki 21260 diye başlıyor.

Tahmin ettiğim gibi benim gecen sene ki RAM de de off yazıyordu büyük ihtimalle m die.

tRFC 390 yapıp öğrenmek daha iyi olur boot alacak mı görürüz a die mi h die mi m die mi?
380 yaptım Windows açılıyor hocam sorun da yaşamadım kullandım.

380 yaptım Windows açılıyor hocam sorun da yaşamadım kullandım.

O zaman a die veya h die.

Ben o zamanlar acemi olduğum için fazla bir şey yapamıyordum araştırıp m die kanaat getirmiştim o yüzden tRFC falan denemedim aman bir şey olur açılmaz diye titizdim :) demek ki bende de aynısı varmış.

Net olarak hatırladığım kadarıyla MSI ve Patriot kombinasyonda FGR'den kurtulamadı, B850M Force aldı ve yine FGR musallat oldu. Kit değişince düzelmişti. O da senin aldığın kitten işte.

Uzaktan bu tarz işler zor, metod çok basit olsa da anlatırken 100 sayfa gidiyor. İlk BIOS güncelleyip deneyin, FGR düzelmezse tRFC1 ve sb 50 bırak, tRFC2 480 ayarla. Boot ederse FGR musallat. Neden böyle olduğunu AMD kendisi de bilmiyor.
Bu şekilde yaptım 50 50 480 yaptım Expo açık bank refresh mix

Dosya Ekleri

• IMG-20260818-WA0038.webp
    IMG-20260818-WA0038.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 1