Patriot Viper 6000 MHz CL 30 stabilize sorunu

yusuf6807

Uzman
Başlıkta belirttiğim gibi önceden @Ayhan Dönmez hocamla ayarladığımız ayarda gayet güzel gidiyordu fakat Valorant'ta %1 FPS'lerim çok düşmeye başlayınca BIOS güncellemek istedim. BIOS güncelledikten sonra tabii ki ayarlar gitti. Tekrardan aynı ayarları yapmama rağmen oyunda aşırı şekilde kasma sorunu yaşıyorum. Dün kendi uğraşlarımla timing ayarı yaptım @Ayhan Dönmez ve diğer arkadaşlarım bakıp inceleyip bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bank Refresh Mode Normal alıp bu şekilde dene:

MCR, PDM, iGPU, Fast Boot kapalı kalsın.

Nitro ve Robust Enable, 1-2-1 uygula.

Arkadaşla RAM'lerim muhtemelen aynı. Yaklaşık bir hafta önce şöyle bir ayar çekmiştik sizlerle beraber. Bana yaptırdığınız ayarları paylaşayım, belki yardımı dokunur.

Aynısı, H-die DR. Aktif soğutma lazım bu modüllere. Muhtemelen ondan sıkıntı yaşıyor. tRFC, tREFI FPS kısıyor ısınınca.

Mixed zaten çok uygun değil, iyi ayarlamazsan %1 ve %0.1 düşürür.

Auto Mixed yaptılar, düzeltmeleri lazım. Performans kısıyor.

Gene hızır gibi yetiştin Ayhan hocam, birazdan deniyorum.

Aktif soğutma yoksa GPU üstüne 12 CM 1500 RPM fan dik bir tane, RAM'lere yanaştır. Üflerse daha iyi, DR sendeki. Heatsink yine plastik, soğutursan daha iyi değerler elde edersin. tRFC ve tREFI önemli. 7800X3D için PBO sıkıntı olabilir bir de, eksi değere çok abanma. -15 ya da -20 stabil ise kalsın. PBO'yu bozdular bu AGESA'da. Halen daha düzelmedi. 9850X3D optimize edeceğiz diye oldu. Eksi değerler az oynuyor.

1.2.7.0'dan sonra genel olarak bir çöküş var yani. Düzeltmeleri lazım.

RELAXED-Mixed geçiş süreci. Çoğu modüle uygunsuz zaten, Hynix'te aktif sadece neredeyse. Diğerleri Boot etmiyor EXPO'da.

-20'de Ayhan hocam, bir sıkıntı yaratmadı bana. Çökme, yeniden başlatma sorunları olmadı. Sıcaklık açısından düşürmüştüm ben. RAM'lerin karşısına her zaman fan mı duracak yoksa test için mi?

Her zaman duracak, kışın sorun olmasa da yazın problem yapar.

Hocam VSOC 1.25 ayarlıyorum fakat 1.24 yazıyor o zaman ben kendime RAM soğutucu bakayım.

Eki Görüntüle 229955

CL28 bak böyle, TestMem5 Ryzen3D aç, AWE hatası olmasın. Verirse Restart at PC'ye, düzelir.

Ekran kartı üstüne dik, masrafa gerek yok. Ön panelden 3 adet 12 CM fan varsa, en alttakini sök, GPU üstüne koy. RAM'lere yanaştır, dibinden üflesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…