Patriot Viper 6000 MHz RAM'e timing ayarı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sadooo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 925

Sadooo

Çalışkan
@Ayhan Dönmez hocam merhaba. Aynı RAM'lere sahip olduğum için yeni konu açmak istemedim. Bendekiler A-die diye biliyorum (H-die da olabilir). Konudaki adımları takip ederek dediklerinizi yaptım. Son BIOS güncellemelerinden sonra AGESA 1.3.0.0 ile birlikte RAM zamanlamalarında birkaç değişiklik oldu diye biliyorum. Herhangi bir değişikliğe gerek var mı yoksa verdiğiniz ayarlar halen geçerli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçerli, FGR yerine Mix ya da NORM çekin. @ggbye ile Timing analizi yaparsınız. Bir yanlış göremedim. Sadece tRCDRD 40 yerine 36 vs. açarsa öyle kullanın. Geri kalanı H-die DR için uygun.

@Sadooo Böyle ideal.

Bunların ne olduğunu bilmiyorum hiçbir şey de anlamadım ne işe yarıyor bunlar? Bende bu RAM'lerden alacağım da.

Tras 48 twtrl 16 tRC 84 vpp 1.8 FCLK 2100 1.45 vdd kurtarır gibi, tck 3-3 h-die pek hakim değilim. @Ayhan Dönmez bunlara norm öneriyorlar.

Açıldı, henüz test etmedim. Refresh mode mixed seçmeme rağmen yine fgr gözüküyor. Kontrol ettim belki kaydedilmemiştir diye ama mixed seçili. Onu normal mi yapayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…