Patriot varken ve o fiyattayken diğerine para vermezdim. DDR5 için DDR4 olan Samsung B-Die ve diğer çiplerle arasında uçurum hiçbir çipin yok. DDR5 için hangi çip gelirse gelsin çok bir şey fark etmeyecektir.
''DDR5 için hangi çip gelirse gelsin çok bir şey fark etmeyecektir.''

Bu kısımda hata var. Devasa fark var arada. Hynix 9000+ frekans görürken Micron+Samsung için limit 6400, kısmen 6600 bazı revizyonlar.

Tüm primary, secondary, tertiary timing'ler, Hynix'e kıyasla aşırı kötü bir de. Asla alınmamalı Hynix fiyatında bir de hepsi bu çiplerin.

RAM fiyatlarına geldi zam çoktan. Gelmeyen modellere yakında gelir. 5.800 TL bandında RAM modelleri 8.000 TL bandına çıktı bile bazı markalarda.

XPG RGB Lancer modeli en canlı örneği.

Patriot alabilirsin. @matterzi

Hatta şöyle örnek vereyim;

Aldığım fiyat 5.850 TL 9 Eylül tarihinde, şu anda aktif olarak 7.999 TL. Fıkra bu kadar.

Eki Görüntüle 192395

Eki Görüntüle 192396

@Eagles Şundan hala 2 tane alınabilir bence. 100 TL daha koymuş üstüne, stok azalıyor belli ki :D

Patriot hala F/P konumunda, Hepsiburada'da komisyon yüksek, N11 tercih et alırken, eğer @Eagles onay veriyorsa, GGTR'den KLEVV almanda sakınca olmaz.

Patriot'lar da Hynix A-Die olması lazım, sendeki CL28 olduğundan bir de Gen2 revizyonu, ondan M-Die çıkması beklenemezdi.

16 M-Die eski sürüm, üzerine 16 A-Die çıktı, en son da 24 M-Die çıktı. Son 2 sürüm 9000+ frekans görürken, 16 M-Die 7000-7200 civarında tıkanıyor, mavi ekran veriyor, IC'ler direkt olarak yapamıyor yani. 16 M-Die çok fazla voltaj istiyor bir de A-Die'ye göre. Ama nihayetinde 6400 c26 yapabiliyorsun 1.75v verip.

En dandik Hynix'te bu SS'tekiler yapılıyor şu anda, 3 yıl oldu bu çip çıkalı, A-Die ya da 24 M-Die olsa çok daha iyi olurdu, en azından 8000 zorlanırdı.

1760391768823.webp

1760391781004.webp

1760391805198.webp

EXPO açılınca KLEVV daha stabil hocam ASUS anakart üzerinde güncel BIOS ile. XPG Lancer modeli geç açılma gibi sorunlara neden oluyordu bende. Ufak tefek stabilite sıkıntıları da çıkarttığı oluyordu arada. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim, bizzat deneyimledim. Ben hem fiyat hem de ek olarak 1x16 istediği için önermedim. Patriot hala mantıklı bence de. Hem de RGB ile uğraşmaz. KLEVV tekli satılmıyor benim gördüğüm. Hep kit şeklinde. @Ayhan Dönmez

EXPO açılınca KLEVV daha stabil hocam ASUS anakart üzerinde güncel BIOS ile. XPG Lancer modeli geç açılma gibi sorunlara neden oluyordu bende. Ufak tefek stabilite sıkıntıları da çıkarttığı oluyordu. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim, bizzat deneyimledim. Ben hem fiyat hem de ek olarak 1x16 istediği için önermedim. Patriot hala mantıklı bence de. Hem de RGB ile uğraşmaz. KLEVV tekli satılmıyor benim gördüğüm. Hep kit şeklinde. @Ayhan Dönmez
Sendeki durum belki farklı olabilir, SPD kısmında hata vardı muhtemelen, EXPO'yu da oradan çekiyor anakart. Tam net bir şey demek güç o yüzden. GGTR eğer insan eli değmemiş vaziyette gönderecekse KLEVV A-Die olmasından ötürü zaten çok avantajlı konumda, kit olması da cabası, her ne kadar önemsiz olsa da şu an için AM5'te.

Sendeki durum belki farklı olabilir, SPD kısmında hata vardı muhtemelen, EXPO'yu da oradan çekiyor anakart. Tam net bir şey demek güç o yüzden. Ggtr eğer insan eli değmemiş vaziyette gönderecekse KLEVV a-die olmasından ötürü zaten çok avantajlı konumda, kit olması da cabası, her ne kadar önemsiz olsa da şu an için AM5'te.

Bir önce ki RAM modeli de bende XPG idi hocam. Bu üçüncü RAM sistemde. Onda da benzer sorunlar çıkarırdı. Bence XPG-ASUS anakart arasında bir sorun var gibi ama ya da dediğin gibi farklı bir sıkıntı. O zaman kit şeklinde önerelim konu sahibine. @Ayhan Dönmez

Düşünürseniz aktif olarak kullanıyorum. Alternatif olsun size. Buda özelliklerine göre F/P şu anda. @matterzi

Bir önce ki RAM modeli de bende XPG idi hocam. Bu üçüncü RAM sistemde. Onda da benzer sorunlar çıkarırdı. Bence XPG-ASUS anakart arasında bir sorun var gibi ama ya da dediğin gibi farklı bir sıkıntı. O zaman kit şeklinde önerelim konu sahibine. @Ayhan Dönmez

Düşünürseniz aktif olarak kullanıyorum. Alternatif olsun size. Buda özelliklerine göre F/P şu anda. @matterzi

Bu training mevzusu anakart-BIOS ve RAM marka-modele göre değişkenlik gösteriyor. Belli ki KLEVV'i daha hızlı trainleyip kullanıma sunuyor, güzel bir ikili olmuşlar anakartla :D