Bu hatanın sebebi USB portları ya da kontrolcü ile alakalı. Bağlı tüm USB bağlantılarını sökmen lazım ya da port değişeceksin. Bir tanesi buna sebep oluyor.
Hocam bilgisayar artik bios ekranında donup kalıyor. Sebebi ne olabilir demin size yazarken boşta takılı kalmiş şimdi de f10 ekraninda yese tıklayınca takıldı ne yapabilirim? Bu arada kasanın ön panel usb kısmında beyaz ışık yanıyor sürekli en son kasayı temizledikten sonra bu şekilde kaldı.

Hocam bilgisayar artik bios ekranında donup kalıyor. Sebebi ne olabilir demin size yazarken boşta takılı kalmiş şimdi de f10 ekraninda yese tıklayınca takıldı ne yapabilirim?

MSI eşittir takılı kalma sorunu. Bellek kontrolcü 6000 veremiyor, haliyle donduruyor işte. 1 DPC kart olsa belki kurtardı, B850M-K tarzı 2 RAM slot modeller. Sen önce USB sorununu çöz, telefonu vs. şarja taktıysan buna sebep oluyor.

@X99 MSI'ci arkadaş nerede, onu bir çağırın bakalım. X870E Carbon alın düzelir demekle olmuyor bu işler. MSI'in giriş seviye kartlarındaki sorun tespiti ve çözümlerle alakalı yardımcı olsun.

B650, Z790 ve B850 gigabyte anakartlarda buna benzer bir sorun var. RGB kontrolcüsü sistemdeki fanlara RGB vereceğine saçma sapan yerlere ışık verebiliyor. RAM ile uğraşmadan önce RGB'yi yöneten driver'ı güncelleyin. Eğer takılırsa BIOS güncellenmeli. Ondan sonra da olmazsa iade, başka yapacak bir şey yok.

Burada konusu var.

Hocam bilgisayar artik bios ekranında donup kalıyor. Sebebi ne olabilir demin size yazarken boşta takılı kalmiş şimdi de f10 ekraninda yese tıklayınca takıldı ne yapabilirim? Bu arada kasanın ön panel usb kısmında beyaz ışık yanıyor sürekli en son kasayı temizledikten sonra bu şekilde kaldı.

Frekans kısmını 6000 yerine 5600 MT/s olarak değiş. Fazlalık tüm USB'leri sök, sadece klavye ve mouse kalsın. Yine USB hatası verirse port değiş. Kasa ön panel ve anakart rear I/O.

MSI eşittir takılı kalma sorunu. Bellek kontrolcü 6000 veremiyor, haliyle donduruyor işte. 1 DPC kart olsa belki kurtardı, B850M-K tarzı 2 RAM slot modeller. Sen önce USB sorununu çöz, telefonu vs. şarja taktıysan buna sebep oluyor.
Ama hocam öğlen vakti 6000 ile bilgisayar birkaç farklı ayarda açıldı ve takılma sorunu yaşamadım veremese o vakitlerde de sorun olmaz mıydı?

B650, Z790 ve B850 gigabyte anakartlarda buna benzer bir sorun var. RGB kontrolcüsü sistemdeki fanlara RGB vereceğine saçma sapan yerlere ışık verebiliyor. RAM ile uğraşmadan önce RGB'yi yöneten driver'ı güncelleyin. Eğer takılırsa BIOS güncellenmeli. Ondan sonra da olmazsa iade, başka yapacak bir şey yok..

Burada konusu var.

Belki de Gigabyte kartlarda kırmızı Debug takılı kalma sorunu bu şekilde oluyor. Firmware update sonrası oldu forumda birinde, düzeltemedi.

Belki de Gigabyte kartlarda kırmızı Debug takılı kalma sorunu bu şekilde oluyor. Firmware update sonrası oldu forumda birinde, düzeltemedi.
Bende görmüştüm. BIOS güncelledikten sonra çözülmüştü. Bu arada konu sahibinin anakartı MSI'mış ben nerden Gigabyte gördüm... Pardon.

Bende görmüştüm. BIOS güncelledikten sonra çözülmüştü. Bu arada konu sahibinin anakartı MSI'mış ben nerden Gigabyte gördüm...

BIOS güncellemesinden sonra da çözülmemişti, birçok şeyi denedi. Gigabyte kartlarda kronik Debug takılı kalma sorunu var şu anda, firmware güncellemesi sonrası tetiklendi birinde. Diğerlerinde de GCC yazılımı kaynaklı olmuştu diye hatırlıyorum. GCC silince düzelmişti.

5600 e de çekemiyorum f10 kismindan sonrasi yok o ekranda donuyor bilgisayar

Clear CMOS yapıp ayarları sıfırdan girmen lazım. Tek fark frekans 5600 olacak 6000 yerine. Onu da açamazsa işlemci iadesi. USB sorunu kritik bir problem. Anakartın kontrolcü ya da portlarından birkaçı cortlamış olabilir. Fotoğraf iletmen lazım. Gereksiz bağlantıları ekarte et.