Diego_Pasha

Üyecik

Yapmak istediğim ayar bu RAM'lerle 6000 MHz CL30 veya mümkünse CL28 kullanmak. Geçenlerde İncehesap Gaming Gecesi'nden bu RAM'leri 25 bin TL'ye aldım. Fakat işlemcimin bu frekanslarda bazı sorunlar çıkarabildiğini duydum.

Anakartım MSI MAG B850M Mortar WiFi, işlemcim ise Ryzen 7 9800X3D.

Buradaki Ayhan Hoca'nın RAM rehberini okudum. Bu işlere ilk kez gireceğim için yanlış bir ayar yapıp sisteme zarar vermekten de çekiniyorum. O yüzden konu açıp bilen arkadaşlardan yardım almak istedim.

6000 MHz CL30 veya CL28 için BIOS'ta hangi ayarları yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez
Seni önerdiler bana abi Ayhan hoca bayağı bilgili diyorlardı.

Yapmak istediğim ayar bu RAM'lerle 6000 MHz CL30 veya mümkünse CL28 kullanmak. Geçenlerde İncehesap Gaming Gecesi'nden bu RAM'leri 25 bin TL'ye aldım. Fakat işlemcimin bu frekanslarda bazı sorunlar çıkarabildiğini duydum.

Anakartım MSI MAG B850M Mortar WiFi, işlemcim ise Ryzen 7 9800X3D.

Buradaki Ayhan Hoca'nın RAM rehberini okudum. Bu işlere ilk kez gireceğim için yanlış bir ayar yapıp sisteme zarar vermekten de çekiniyorum. O yüzden konu açıp bilen arkadaşlardan yardım almak istedim.

6000 MHz CL30 veya CL28 için BIOS'ta hangi ayarları yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez
Seni önerdiler bana abi Ayhan hoca bayağı bilgili diyorlardı.

Mortar için @elninolaz da yardımcı olur. A-Die gelir modüller. ZenTiming DIMM telemetriden görünür. Rehberdeki MSI anakartlar kısmından 6000 CL28 1.4V girersen sorun çıkmayacaktır. BIOS'tan F10 özet ekranı atarsan inceleriz...

Mortar için @elninolaz da yardımcı olur. A-die gelir modüller. Zentiming DIMM telemetriden görünür. Rehberdeki MSI anakartlar kısmından 6000 CL28 1.4v girersen sorun çıkmayacaktır. BIOS'tan F10 özet ekranı atarsan inceleriz...

Merak ettiğim bir soru daha var hocam bu ekranda benim burada aynı ayarlarımı seçmem lazım yoksa 6000-28.... Diye yazan yer varsa orayı mı seçmem lazım tabii var olup olmadığını bilmiyorum eve gidince bakmam lazım.

Dosya Ekleri

• 1786283571820.webp
    1786283571820.webp
    98,3 KB · Görüntüleme: 11