Selamlar. High Power Xtreme Gold ATX 3.1 1000W 80+ Gold model PSU satın aldım ve power tuşuna bastığımda 3 saniye boyunca fanlar full hızda çalışıyor. Anakart logosu gelince normal hızına dönüyor. Konu ile ilgili video paylaştım linkten indirip izleyebilirsiniz. Endişeleneceğim bir husus var mı bilmek isterim. Yorumlarınız değerlidir. @Ayhan Dönmez @LH44 @SunseTTime @20424 @Yusuf7878
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sanmıyorum. Bir de onu deneyin.ona bakmadım işte. Bir de akım korumalı priz kullanıyorum. Onunla bir ilgisi olabilir mi acaba ?
@STEREO, O da olmaz ise BIOS üzerinden ErP ayarını S4+S5 konumuna getirin. Anakart tam anlamıyla PSU'ya kapat komudunu vermiyorsa da olabilir.
Selam. High Power Xtreme Gold ATX 3.1 1000W 80+ Gold model PSU satın aldım ve Power tuşuna bastığımda 3 saniye boyunca fanlar Full hızda çalışıyor. Anakart logosu gelince normal hızına dönüyor. Konu ile ilgili video paylaştım linkten indirip izleyebilirsiniz. Endişeleneceğim bir husus var mı bilmek isterim. Yorumlarınız değerlidir. @Ayhan Dönmez @LH44 @SunseTTime @20424 @Yusuf7878
Normaldir ilk açılışta bütün parçalar ısınır güç ister sonra normale döner.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Başlangıçta fanların full hızda dönmesi Kasanın fanları anakarta bağlıysa normal denebilir.Selamlar. High Power Xtreme Gold ATX 3.1 1000W 80+ Gold model PSU satın aldım ve power tuşuna bastığımda 3 saniye boyunca fanlar full hızda çalışıyor. Anakart logosu gelince normal hızına dönüyor. Konu ile ilgili video paylaştım linkten indirip izleyebilirsiniz. Endişeleneceğim bir husus var mı bilmek isterim. Yorumlarınız değerlidir. @Ayhan Dönmez @LH44 @SunseTTime @20424 @Yusuf7878
Pardon video'ya bakmamıştım.
Son düzenleme:
Teşekkürler.Normaldir ilk açılışta bütün parçalar ısınır güç ister sonra normale döner.
Tamamdır. Videoya bi bakar mısınız ?Fanlar anakarta bağlıysa normal.
Pardon video'ya bakmamıştım.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
PSU fanının sistem kapatılmasına rağmen çalışması pek normal değil çünkü sistem kapatılınca, 5VSB dışındaki tüm hatların kapanması lazım. Fanın besleme devresi 5VSB hattına bağlıysa ancak çalışabilir ama pek sanmıyorum.
Sistem kapandıktan birkaç dakika sonra fan duruyor mu? Onu test ettiniz mi?
Son düzenleme:
ona bakmadım işte. Bir de akım korumalı priz kullanıyorum. Onunla bir ilgisi olabilir mi acaba ?PSU fanının sistem kapatılmasına rağmen çalışması pek normal değil çünkü sistem kapatılınca, 5VSB dışındaki tüm hatların kapanması lazım. Fan 5VSB hattına bağlıysa ancak çalışabilir ama pek sanmıyorum.
Sistem kapandıktan birkaç dakika sonra fan duruyor mu? Onu test ettiniz mi?
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Sanmıyorum. Bir de onu deneyin.ona bakmadım işte. Bir de akım korumalı priz kullanıyorum. Onunla bir ilgisi olabilir mi acaba ?
@STEREO, O da olmaz ise BIOS üzerinden ErP ayarını S4+S5 konumuna getirin. Anakart tam anlamıyla PSU'ya kapat komudunu vermiyorsa da olabilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. High Power Xtreme Gold ATX 3.1 1000W 80+ Gold model PSU satın aldım ve Power tuşuna bastığımda 3 saniye boyunca fanlar Full hızda çalışıyor. Anakart logosu gelince normal hızına dönüyor. Konu ile ilgili video paylaştım linkten indirip izleyebilirsiniz. Endişeleneceğim bir husus var mı bilmek isterim. Yorumlarınız değerlidir. @Ayhan Dönmez @LH44 @SunseTTime @20424 @Yusuf7878
Sisteme güç gelmeye devam etmesi ErP ayarıyla ilgili.
Yalnız PSU fanının dönmesini ben de çözemedim.
@Yusuf7878'in dediği gibi bir süre daha bekleyip fan duruyor mu diye konrtol edin.
Boot süresinden kaynaklı kasa fanları Full hıza çıkıyor olabilir, fanları anakarta bağladığınızı varsayıyorum.
Sisteme güç gelmeye devam etmesi ErP ayarıyla ilgili.
Yalnız PSU fanının dönmesini ben de çözemedim.
@Yusuf7878'in dediği gibi bir süre daha bekleyip fan duruyor mu diye konrtol edin.
Boot süresinden kaynaklı kasa fanları Full hıza çıkıyor olabilir, fanları anakarta bağladığınızı varsayıyorum.
Selam. ErP ayarını devreye aldım ve sistemi kapattım. Bu sefer USB çoklayıcı ve diğer parçaların elektriği komple kesildi. PSU fanları, elektriği kesmesinin ardından 30 saniye sonra çalışmayı durdurdu. Şu an sorunum çözüldü sanki. Yardımlarınız için size ve @Yusuf7878'e teşekkür ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Bazı PSU'larda kapatıldıktan sonra after cooling özelliği olabiliyor. İçerideki parçaları bir süre soğutup fan kapanır. Muhtemelen bundan dolayıdır. Veyahut ısıya görede değişebilir.Selam. ErP ayarını devreye aldım ve sistemi kapattım. Bu sefer USB çoklayıcı ve diğer parçaların elektriği komple kesildi. PSU fanları, elektriği kesmesinin ardından 30 saniye sonra çalışmayı durdurdu. Şu an sorunum çözüldü sanki. Yardımlarınız için size ve @Yusuf7878'e teşekkür ediyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-