Ciweez

Çalışkan
Bilgisayar boştayken ve oyunda iken bir anda ekran gidiyor ve kasanın içindeki bütün fanlar %100 çalışıyor. Bu süreçte yine masaüstündeki sesler gelmeye devam ediyor. Dün DDU ile sürücüleri sildim ama düzelmedi. Demin yine aynısı oldu. Sistem yeni yaklaşık 2 ay oldu toplayalı.

• Anakart: Aorus X870e Elite
  • İşlemci: 7800X3D
  • Ekran kartı: Galax 5070 Ti
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • RAM: T-Force Delta 7200MHz 32 GB 16X16
  • Sıvı soğutma: Aorus Waterforce X II

@Recep Baltaş abi yardım edebilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem boştayken oluyorsa yüksek ihtimal ekran kartının güç soketi tam oturmamıştır.

Çıkardım tekrar taktım bakalım ne olucak.

Sistem boştayken oluyorsa yüksek ihtimal ekran kartının güç soketi tam oturmamıştır.

2 gündür bir sıkıntı olmadı, umarım olmazda yardımınız için teşekkürler. Çözüldü✔️

Hocam bu süreçte 5 defa oldu, kasadan kapatmak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda ekran gelimiyor No DP2 diyor kasadan yine kapatıp tekrar açtığımda geliyor ekran.

Son düzenleme:
Ekran kartını söküp tekrar montajlayın, güç soketine yine dikkat edin.

Hocam 12 pin güç soketinde sorun var galiba. Dediğiniz gibi yaptım taktım 1-2 tur CS oynadım sonra kapattım PC'yı, 2-3 saat sonra tekrar açmak istediğimde ekran kartının fanları dönmüyor ve ekran kartının RGB'sı sarı yanıp sonuyordu ve ekrana hiçbir şey gelmiyordu biraz panık oldum. Çıkarıp tekrar takmama rağmen gelmemişti. PC çalışırken sıvı soğutmanın ekranını temizlemek istedim elim yanlışlıkla güç soketine çarptı ve fanlar dönmeye başladı ve ekran geldi. Sanırım sorun güç soketinde. PSU'nun kutusundan çıkan soket takılı.

Bilgisayar boştayken ve oyunda iken bir anda ekran gidiyor ve kasanın içindeki bütün fanlar %100 çalışıyor. Bu süreçte yine masaüstündeki sesler gelmeye devam ediyor. Dün DDU ile sürücüleri sildim ama düzelmedi. Demin yine aynısı oldu. Sistem yeni yaklaşık 2 ay oldu toplayalı.

• Anakart: Aorus X870e Elite
  • İşlemci: 7800X3D
  • Ekran kartı: Galax 5070 Ti
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • RAM: T-Force Delta 7200MHz 32 GB 16X16
  • Sıvı soğutma: Aorus Waterforce X II

@Recep Baltaş abi yardım edebilir misin?selam aynı sorun bende de vardı ve çözdüm.
yeni bilgisayar topladım asus z890 anakart asus prime 5070 ti 16gb 64 gb ram intel core ultra 7 vs.
sorunu başta ekran kartı kablosunu ve ekran kartını söküp takarak hallettiğimi zannettim ama olmadı. sonra sorunun ram xmp modu aktip olduğundan zannettim disable ettim yine olmadı. hala takılmalardan sonra bilgisayara reset atmaktan windows gitti geri kurmak zorunda kaldım.

ÇÖZÜMÜ şöyle buldum. asus sitesinde z890 crashes pc diye arattım ve 1 ) bios güncelleyin yazıyordu ( günceldi zaten ) 2 ) bios ayarlarında Adcanced sekmesinde Internal Graphics ayarını Disabled yapın yazıyordu. Internal Graphics i bios tan disabled yaptım ve artık takılma donma durduk yere fan tam gaz çalışıp ( hem oyunlarda hemde masaüstü kullanırkan ) tamamen ortadan kalktı. anladığım kadarıyla windows 11 24h2 güncellemesinden kaynaklanıyor. işlemcinin içinde gömülü graphic ile harici grafik kartı çakışıyor. yani işlemcini içindeki grafik birimini devre dışı bırakmış oluyoruz.