Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bahsettiğin asıl sorun GPU'ya da Power işaret ediyor zaten. 14 günlük süreç içindeyse öyle yapman daha iyi. Diğer türlü garantiye giderse bu sorunu saptamaları yüzyıllar alıyor, 1 yıl uğraşırsın.
Alalı 1 hafta oldu. İade etmek için servise teslim ettim. Bekleyeceğim bir 20 gün. Bir PC toplayayım dedim başıma gelmeyen kalmadı.
- Makaleler
- 1
OCCT CPU testinde 9800x3D 95'e fırlıyor, program Auto 90 limitlediği için vermiş olabilir hatayı. Tak çalıştır yapmıştır, undervolt vesaire yoktur muhtemelen. AVX yükü felaket bir şey.CCD1 fazla ısınma sorunu ??
İşlemci sıcaklıklarını paylaşır mısınız?
Ayrıca kullandığınız soğutma nedir?
HWiNFO indirsen daha iyi olur.
@kuthael OCCT'den 90 derece limitini kaldırıp HWiNFO aç yan kısımda, ya da OCCT'nin de sensörleri mevcut, o kısımları SS atman gerekli. CPU Extreme test açık iken.
- Makaleler
- 1
Cinebench R23'te kaç skor alıyor, multi-core tek renderde?
Programı indirip bakabilir misin, test duration off olacak, üstten options'tan ayarlanması gerekli.
Test Normal değil Extreme olması gerekli.
@kuthael Bu konuda bahsettiğin sıkıntı, Power ya da GPU sorunu bir de. Remount ettin mi, PSU tarafından ve ekran kartı tarafından tekli kabloyu söküp tak, ekran kartını da slota söküp tak aynı şekilde, bir dene.
Son düzenleme:
kuthael
Uzman
OCCT CPU testinde 9800X3D 95'e fırlıyor, program Auto 90 limitlediği için vermiş olabilir hatayı. Tak çalıştır yapmıştır, undervolt vesaire yoktur muhtemelen. AVX yükü felaket bir şey.
Eki Görüntüle 189027
HWiNFO indirsen daha iyi olur.
@kuthael OCCT'den 90 derece limitini kaldırıp HWiNFO aç yan kısımda, ya da OCCT'nin de sensörleri mevcut, o kısımları SS atman gerekli. CPU Extreme test açık iken.
Extreme yaptım.
Cinebench R23'te kaç skor alıyor, multi-Core tek renderde?
Programı indirip bakabilir misin, test duration off olacak, üstten Options'tan ayarlanması gerekli.
Test normal değil Extreme olması gerekli.
@kuthael bu konuda bahsettiğin sıkıntı, Power'ya da GPU sorunu bir de. Remount ettin mi, PSU tarafından ve ekran kartı tarafından tekli kabloyu söküp tak, ekran kartını da slota söküp tak aynı şekilde, bir dene.
Bakıyorum hemen.
- Makaleler
- 1
140w çekiyor çok problem yok, işlemci stokta muhtemelen, undervolt vesaire yok, boostlayamaz stokta bu çip bu testte zaten.
Cinebench R23 skoruna bak, 23K civarı gelmeli stoktayken 23K üzeri 23100 23200 gibi olması lazım.
Bu konuda bahsettiğin sıkıntı için de denemediysen sök tak işlemi yap, diğer türlü bileşenler arızalı olabilir, bu şekilde kullanmanı tavsiye etmem sistemi, bir sorun varsa tespit edilip giderilmesi gerekli.
İşlemciyi yüke bindirince kapanma yok, ekran kartında oluyor sadece ve fanları son devir açıyor diyorsun.
kuthael
Uzman
NZXT KRAKEN ELITE 360 V2CCD1 fazla ısınma sorunu ??
İşlemci sıcaklıklarını paylaşır mısınız?
Ayrıca kullandığınız soğutma nedir?
- Makaleler
- 1
Bu arada ekran kartını yüke bindirince ekran kapanıyordan kasıt nedir tam olarak, sistem restart mı atıyor yoksa direkt kapanıyor mu? Mavi ekran vesaire var mı? Olay görüntüleyicideki hata kernel power mi?
kuthael
Uzman
Guc testi de yaptim
cinebench:
cinebench:
İlk başta oyun acinca ekran “sinyal yok” veriyordu ve fanlar en yüksek hızda çalışıyordu. Ekran kartını çıkarıp tekrar taktım. Şimdi ise oyundayken ara sıra ekran gidiyor; ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. Alt+Tab yaptığımda ekran geri geliyor.Bu arada ekran kartını yüke bindirince ekran kapanıyordan kasıt nedir tam olarak, sistem restart mı atıyor yoksa direkt kapanıyor mu? Mavi ekran vesaire var mı? Olay görüntüleyicideki hata kernel power mi?
- Makaleler
- 1
R23 bakar mısın Cinebench R24 yerine, oradaki skor kaç geliyor ona bakalım.Guc testi de yaptim
Eki Görüntüle 189037
cinebench:
Eki Görüntüle 189044
İlk başta oyun acinca ekran “sinyal yok” veriyordu ve fanlar en yüksek hızda çalışıyordu. Ekran kartını çıkarıp tekrar taktım. Şimdi ise oyundayken ara sıra ekran gidiyor; ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. Alt+Tab yaptığımda ekran geri geliyor.
OCCT Power testinde tüm sistem kapanıyor muydu yoksa restart mı atıyordu ilk başlarda @kuthael
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet