Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kuthael

Uzman
Merhaba. Yeni sistem topladım, FurMark'ta test yaparken veya oyundayken ekran birden gidip fanlar son hızda calısıyor. Yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CCD1 fazla ısınma sorunu ?? 🤨

İşlemci sıcaklıklarını paylaşır mısınız?
Ayrıca kullandığınız soğutma nedir?
OCCT CPU testinde 9800x3D 95'e fırlıyor, program Auto 90 limitlediği için vermiş olabilir hatayı. Tak çalıştır yapmıştır, undervolt vesaire yoktur muhtemelen. AVX yükü felaket bir şey.

1759177510607.webp

HWiNFO indirsen daha iyi olur.

@kuthael OCCT'den 90 derece limitini kaldırıp HWiNFO aç yan kısımda, ya da OCCT'nin de sensörleri mevcut, o kısımları SS atman gerekli. CPU Extreme test açık iken.

Cinebench R23'te kaç skor alıyor, multi-core tek renderde?

Programı indirip bakabilir misin, test duration off olacak, üstten options'tan ayarlanması gerekli.

Test Normal değil Extreme olması gerekli.

@kuthael Bu konuda bahsettiğin sıkıntı, Power ya da GPU sorunu bir de. Remount ettin mi, PSU tarafından ve ekran kartı tarafından tekli kabloyu söküp tak, ekran kartını da slota söküp tak aynı şekilde, bir dene.

Son düzenleme:
OCCT CPU testinde 9800X3D 95'e fırlıyor, program Auto 90 limitlediği için vermiş olabilir hatayı. Tak çalıştır yapmıştır, undervolt vesaire yoktur muhtemelen. AVX yükü felaket bir şey.

Eki Görüntüle 189027

HWiNFO indirsen daha iyi olur.

@kuthael OCCT'den 90 derece limitini kaldırıp HWiNFO aç yan kısımda, ya da OCCT'nin de sensörleri mevcut, o kısımları SS atman gerekli. CPU Extreme test açık iken.

Extreme yaptım.

1759178325709.webp

Cinebench R23'te kaç skor alıyor, multi-Core tek renderde?

Programı indirip bakabilir misin, test duration off olacak, üstten Options'tan ayarlanması gerekli.

Test normal değil Extreme olması gerekli.

@kuthael bu konuda bahsettiğin sıkıntı, Power'ya da GPU sorunu bir de. Remount ettin mi, PSU tarafından ve ekran kartı tarafından tekli kabloyu söküp tak, ekran kartını da slota söküp tak aynı şekilde, bir dene.

Bakıyorum hemen.

140w çekiyor çok problem yok, işlemci stokta muhtemelen, undervolt vesaire yok, boostlayamaz stokta bu çip bu testte zaten.

Cinebench R23 skoruna bak, 23K civarı gelmeli stoktayken 23K üzeri 23100 23200 gibi olması lazım.

Bu konuda bahsettiğin sıkıntı için de denemediysen sök tak işlemi yap, diğer türlü bileşenler arızalı olabilir, bu şekilde kullanmanı tavsiye etmem sistemi, bir sorun varsa tespit edilip giderilmesi gerekli.

İşlemciyi yüke bindirince kapanma yok, ekran kartında oluyor sadece ve fanları son devir açıyor diyorsun.

Guc testi de yaptim
1759178888408.webp

cinebench:

1759180061600.webp

Bu arada ekran kartını yüke bindirince ekran kapanıyordan kasıt nedir tam olarak, sistem restart mı atıyor yoksa direkt kapanıyor mu? Mavi ekran vesaire var mı? Olay görüntüleyicideki hata kernel power mi?
İlk başta oyun acinca ekran “sinyal yok” veriyordu ve fanlar en yüksek hızda çalışıyordu. Ekran kartını çıkarıp tekrar taktım. Şimdi ise oyundayken ara sıra ekran gidiyor; ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. Alt+Tab yaptığımda ekran geri geliyor.

Guc testi de yaptim
Eki Görüntüle 189037

cinebench:

Eki Görüntüle 189044

İlk başta oyun acinca ekran “sinyal yok” veriyordu ve fanlar en yüksek hızda çalışıyordu. Ekran kartını çıkarıp tekrar taktım. Şimdi ise oyundayken ara sıra ekran gidiyor; ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. Alt+Tab yaptığımda ekran geri geliyor.
R23 bakar mısın Cinebench R24 yerine, oradaki skor kaç geliyor ona bakalım.

OCCT Power testinde tüm sistem kapanıyor muydu yoksa restart mı atıyordu ilk başlarda @kuthael