Bunun belli başlı sebepleri var, ben de senin gibi pimpirikliyim ama daha makineyi toplamadan dahi çok sonrasını düşündün. Olayı anlık düşünmen lazım, çok sonrasını ne zaman düşünsem hep problem çıkmıştır kendi adıma. Mesela PC'ciye toplatacaksan gerekirse 50 kutu götür, o adam senden para almasını biliyor çünkü sonrasında, 4-5K toplama ücreti geçirenler var. Kendince iyilik yapacağım diye düşündün, belki iş hafifleyecek ya da ekstra kutu götürmeyeceğim diye ama şimdi pin bükme muhabbetinde sorumluluk sana ait oldu. Bunlar açıkgöz insanlar, hiçbir türlü sorumluluk almazlar ve bahane üretirler. Senin de gözün açık olması gerekirdi. 2x32 sana 2 ayrı modül önerdim, sırf o bilgisayarcı sorun çıkar dedi diye beni saymayıp gidip 20K fazla ödedin belki de. Aldığın modül 75K görünüyor şu anda. Benim sana önerdiğim 50-55K bandı tutuyor diye hatırlıyorum 2 ayrı modül. Yani demem o ki bazı kimselerin lafına güvenmen lazım, bir de gerekirse toplama aşamasından önce bile konu açıp sormalıydın. Her şeyi soran adam onu neden sormadı? Basit gibi gelebilir ama böyle bir şeyi konu açıp sormuş olsan buradaki üyeler emin ol sana hiç ellememeni, müdahale etmemeni tembih edeceklerdi.
Sağlık olsun demek lazım, ilk PC'de olur böyle hadiseler. Önemli olan ders çıkarmak. Ben de çok fazla hatalar yaptım özellikle şu son dönemlerde, güvenmemem gereken bazı şahıslara güvendim ve kazık yedim. Bazı şeylerin geri dönüşü yok. Gerekli dersi çıkarttıysan bundan sonrasında daha dikkatli olmak kaydıyla yola devam etmekte sakınca görmüyorum.
@casper04 Senin bu saatten sonra yapman gereken tek şey var. ServisPoint ile iletişime geçip kartı göndermek, mağduriyetini onlara aktar, yardımcı olsunlar. Kırık, kopuk pin yok kartta, köşesi göçmüş sadece. Ağır darbe almış soket. Ya ücreti mukabilinde düzeltecekler düzeltebilirlerse ya da soket değişimine gidecek. İkisinden birisi. Sonrasında kartı tamir görmüş olarak 2. elden paslarsın, ben olsam ben de kullanmazdım. Normalde sorun olmaz ama yıllar sonra sıfır bir makine toplayıp da tamir görmüş kart kullanmak çok mantıklı değil senin adına, devamlı kafaya takarsın bu durumu. Sana hak veriyorum o konuda. Soruna gelince de, X870E Tomahawk Max alabilirsin, sorun çıkartacak bir kart değil. Gen5 2 slot hat kısmadan kullanıp kullanılmadığına bu kart özelinde bakmadım ama arka USB4'ten MSI kısıyordu en son. Gigabyte ve ASUS PCIe porttan kısar, MSI ve ASRock genelde Rear I/O USB4 tercih ediyor.