Alpacinotr

Uzman
Merhaba ben powerbank alıp sarjını tam doldurup bir süre kullanmadan bekletmek istiyorum. Acaba zamanla kapasitesi düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılmasa dahi batarya ömrü zamanla azalır. Tam şarj etmek yerine yarım şarj edip bırakmayı öneriyorlar ama ne kadar etkili olur bilemem.

Merhaba ben powerbank alıp sarjını tam doldurup bir süre kullanmadan bekletmek istiyorum. Acaba zamanla kapasitesi düşer mi?

Çok uzun süre bırakacaksanız evet. Dolu bırakmak sakıncalı. Ama boş ta bırakmayın boş bıraktığınızda hücreler zarar görür. %80 gibi bir oranda bırakırsanız bir şey olmaz.

Araştırmalara göre %40 ın altında bekletilen powerbank ler, %40 ın üstünde bekletilenlere göre ömrü daha az oluyor. Bir yerde okumuştum. Ama full sarj yapmadan koyarsan pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.

2 ayda 1 anca kullanırım o da tam kapasite bitirmem maksat elimin altında kalsın elektrikler gidince telefonu sarj edeyim diye. 20000 liklerden düşünüyorum