UmutErds

Becerikli
Öncelikle herkese iyi akşamlar ve iyi sosyaller dilerim. Yıl başında sistem dizmek kafama girmişti. Ben de son nesil, beni 5–10 yıl götürecek, asla parça değişimi yapmayacağım bir sistem toplamaya karar verdim. Daha önce birçok konu açmıştım zaten. Değerlendirdim ve 9800X3D ile 9070 XT’li bir sistem topladım. Ekran kartımı 3 ayda alabildim fakat 4. ayda ancak toplayabildim.

Aşırı ısındığını hiç fark etmemiştim, taa ki bir gün “şak” diye kapanana kadar. Testler vs. yaptım, ekran kartının fazlasıyla kusuru vardı. Ben de aldığım yere, Sinerji’ye, mail gönderdim. Servis bölümünden “şunu yapın, bunu deneyin” vs. dediler. Yaptım, 3 gün boyunca fatura bilgisi, test sonucu derken en sonunda “servise göndermeniz lazım” dediler ve neredeyse delirdim. O zamanlar ekran kartı bana çok lazımdı, göndermedim.

Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum, servis raporum yok diye reddedildim. Ben de ümidi kesmiştim, ekran kartını rafa kaldırmıştım. “Neredeyse 40 bin liram çöp oldu” dedim. Son çare olarak, belki iade alırlar diye servise gönderdim ve Allah yüzümü güldürdü. 10. günden sonra maillerimi kontrol ederken iade kararını gördüm.

Ne yapmam gerektiğini öğrenmek için Oksid Bilişim’i aradım. Sinerji ile irtibata geçmemi, iade belgesi ve gerekli şeyleri Oksid Bilişim’e iletmeleri gerektiğini söylediler. Ben de bunu bildirdim. Bu akşam saat 17.30’da banka hesap bilgilerimi istediler ve ilettim.

Sonuç olarak bu süreç mental olarak beni çok yıprattı ve moralimi fazlasıyla bozdu. PowerColor ve AMD ekran kartlarına bir daha bulaşmayı düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle şeyler olağan durumlar, teknoloji şans işi geçmiş olsun. Suçu burada AMD veya PowerColor’a atmak doğru değil. NVIDIA’da keza böyle sorunlar yaşanabiliyor, mesela benim gibi… Kart kaç derece oluyordu? PSU kaç watt’tı?
Amd ve powercolor olayi üstlendi diye biliyordum. 850 watt ve 115 derece.

Garantisi olan ürünü servise yollamak yerine "çöp oldu" diyerek rafa kaldırmak... Anlıyorum. Her ürün gibi üretim hatalı ya da nakliyede hasar görmüş veya çeşitli faktörlerden zarar görmüş ürün olma ihtimali var. Burada bir mağduriyetiniz yok ki? Yetkili servis 10 gün gibi kısa bir sürede sorununuzu çözmüş. Eğer ürünü aldığınız gibi yapmanız gereken kontrolleri yapsaydınız direkt iade edip 10 gün bile sürmeden süreci bitirebilirdiniz. Neyse geçmiş olsun.

PowerColor geçmiş serilerde AMD için gerek soğutma gerek performans olarak en iyi kartları üretmiş bir firma olsa da bu son seride maalesef pek başarılı olamadı.

Geçmiş olsun diyelim, en azından pek uğraştırmadan paranızı cebinize koyabilmişsiniz. Şu saatten sonra ister bir Nitro+ çekip keyfinize bakabilirsiniz isterseniz de az miktar para ekleyip 5070 Ti falan alırsınız.

Garantisi olan ürünü servise yollamak yerine "çöp oldu" diyerek rafa kaldırmak... Anlıyorum. Her ürün gibi üretim hatalı ya da nakliyede hasar görmüş veya çeşitli faktörlerden zarar görmüş ürün olma ihtimali var. Burada bir mağduriyetiniz yok ki? Yetkili servis 10 gün gibi kısa bir sürede sorununuzu çözmüş. Eğer ürünü aldığınız gibi yapmanız gereken kontrolleri yapsaydınız direkt iade edip 10 gün bile sürmeden süreci bitirebilirdiniz. Neyse geçmiş olsun.
Yazdım mı bilemiyorum, sistemi daha sonra topladim. Zaten iade süreci gecmisti.

PowerColor geçmiş serilerde AMD için gerek soğutma gerek performans olarak en iyi kartları üretmiş bir firma olsa da bu son seride maalesef pek başarılı olamadı.

Geçmiş olsun diyelim, en azından pek uğraştırmadan paranızı cebinize koyabilmişsiniz. Şu saatten sonra ister bir Nitro+ çekip keyfinize bakabilirsiniz isterseniz de az miktar para ekleyip 5070 Ti falan alırsınız.
Nefret ettim AMD'den. Para verseler almam. RTX 5070 alacağım gibi duruyor.

Beni bu kadar süründürmeleri cok zoruma gitti tek sorinu 115 derece gorme olsa keske hatası olmayan alani yok.

Yani süründürdükleri bir durum yok. Önce olası çözüm yönetemi sunmuşlar sonrasında ise servise göndermeniz gerektiğini söylemişler. Siz de ekran kartı lazım diyerek yollamamışsınız. Ardından gayet kısa sürede iadeniz onaylanmış.

Nefret ettim AMD'den para verseler almam 5070 alacağım gibi duruyor.

Tatsız deneyim olmuş yapacak bir şey yok karar sizin. Keza arkadaşım 9070XT Nitro+ aldı ve şu anda gram şikayeti olmadan kullanıyor.

Yani süründürdükleri bir durum yok. Önce olası çözüm yönetemi sunmuşlar sonrasında ise servise göndermeniz gerektiğini söylemişler. Siz de ekran kartı lazım diyerek yollamamışsınız. Ardından gayet kısa sürede iadeniz onaylanmış.

Tatsız deneyim olmuş yapacak bir şey yok karar sizin. Keza arkadaşım 9070XT Nitro+ aldı ve şu anda gram şikayeti olmadan kullanıyor.
Coil Whine tekrar yasamak istemem.