Aslında tesisat eski değil yani 2020 yılı diyebiliriz. Tabii ki kurcalamayacağım sadece merak etmiştim. Hol, aydınlatma olabilir bizim evdeki koridorda o sistem var. Yani pek sanmıyorum ama denemeden bilemeyiz.
Hocam öncellikle yazıcının adaptörü topraksız fişli. Mantık olarak pek sanmıyorum kaçak akım rölesini attıracağını. Bence ana sigorta attı yazıcıdan kaynaklı kısa devre olabilir. Bir de yazıcıyı UPS üzerinde açtığımda rotasyon yaptı kendini doğru kapatmadığını biliyordu. Yazıcı da sorun yok şu anlık. Evet fazla kaçak akım rölesi kullanmışlar aslında bize mantıken yararı da oluyor. Örneğin kombinin kaçak akım rölesi attı diyelim o fazın sigortaları düşmeyecek ya da başka bir fazın atmış olsaydı diğer faz etkilenmeyecek. Belki biz evde olmadığımız da bu sayede buzdolabı çalışmaya devam edecek diğerleri bağımsız olarak çalışmaya devam edecek bozulmazsa.
Son olarak dışardaki panoyu güvenlik anahtarıyla açtı. Biz güvenliğe elektrikçi göndersin baksın diye çağırmıştık güvenlikçi abi halletti. Sanırım orayı izinsiz açamıyacağım ne olup bittiği hakkında bir bilgi edinemiyeceğim. Ve hala şantiye elektrik aboneliğimiz gözüküyor. Bu da sanırım sitenin diğer etaplarının hala bitmemesinden kaynaklı.