Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yabuzu

Gelişen
Arkadaşlar merhaba,

Dün sistemime yeni bir RAM aldım. Önceki RAM'imin aynısından CL38, 6000MHz ve 16 GB RAM. Yeni RAM'i bilgisayarıma taktıktan sonra anakarttaki Debug ışıklarında CPU ve DRAM ışığı yandı. Ben de uyumsuzluk olduğunu düşünüp tekrar denedim. Fakat yine olmayınca kendi RAM'im ile sistemi açmaya çalıştım fakat kendi RAM'im ile de çalışmadı. Dünden beri bununla uğraşıyorum BIOS sıfırlamaya kadar denedim. BIOS pili yerinden çıkmadığı için birkaç defa JTAB1 pinlerinin arasında 10 15 saniye iletken tutarak sıfırlamayı denedim. Kaç defa denedim bilmiyorum. Dün geceden beri böyle. 1 Gün önce hiçbir problem yaşamadığım bilgisayarım bugün kendi RAM'im ile bile çalışmıyor. Kasadaki fanlar, ışıklar her şey çalışıyor fakat anakarttaki Debug CPU ve DRAM ışığı yanıyor. Ekranda sinyal yok ve klavye ve mouse da ışığı yanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Çok teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
  • Team T Force Vulkan 16 GB CL38 6000MHz
  • Ryzen 5 7500F işlemci
  • MSI Pro B650M-B anakart
  • RTX 4070s

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, sorunu çözdüm. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Çözüm: CMOS reset yaptıktan sonra RAM'i anakarttaki 2. RAM slotuna (CPU'ya uzak olan) taktım. Sistem açıldı.
Değil. Önceki RAM'in aynısından alamazsınız.
JTAB1 pinlerinin arasında 10 15 saniye iletken tutarak sıfırlamayı denedim.
JBAT1, Battery yani pili kısa devre yapmak için. Bir saniye bile yeterli.

Geçmiş olsun. Eski RAM'i takın sadece. Sistem kapalıyken JBAT1'a metal değdirin ve sistemi yeniden açmayı deneyin.

1745389861827.webp

Sorun çözülmezse fişi çekin, tekrar JBAT1 ile Clear CMOS yapıp tekrar sistemi açmayı deneyin.

Hiçbiri olmazsa bir de RAM olmadan açmayı deneyin. Sonra tekrar RAM takıp açmayı deneyin.

Değil. Önceki RAM'in aynısından alamazsınız.

JBAT1, Battery yani pili kısa devre yapmak için. Bir saniye bile yeterli.

Geçmiş olsun. Eski RAM'i takın sadece. Sistem kapalıyken JBAT1'a metal değdirin ve sistemi yeniden açmayı deneyin.

Eki Görüntüle 142911

Sorun çözülmezse fişi çekin, tekrar JBAT1 ile Clear CMOS yapıp tekrar sistemi açmayı deneyin.

Hiçbiri olmazsa bir de RAM olmadan açmayı deneyin. Sonra tekrar RAM takıp açmayı deneyin.
Hemen deneyeceğim hepsini, çok teşekkür ederim.

Tek RAM takıldığı durumlarda RAM‘in hangi slot‘ta olması gerektiğine de bakın kullanma kılavuzundan.

Tamamdır. Anakartımda 2 adet RAM slotu olduğu için yeni RAM almadan önce CPU'ya yakın olan slota RAM'i takıp kullanıyordum. Teşekkür ederim tekrardan.

Merhaba, dediklerinizin hepsini yaptım. Kontrollü bir şekilde kendi RAM'imi kendi slotuna taktım yine aynı problem oldu. RAM'i sağdaki slota taktım yine açılmadı. RAM'i çıkardım yine aynı, yeni aldığım RAM'i hem soldaki slotta hem de sağdaki slotta denedim. Ek olarak BIOS pilini çıkarmayı da denedim fakat pilin bulunduğu pin kısmının arasına MSI plastik koyduğu için hareket etmiyor. Her seferinde kasadaki fanlar çalışıyor, ışıkları yanıyor fakat anakartta CPU ve DRAM Debug ışığı yanıyor. Monitöre sinyal gelmiyor. Anakart benden kaynaklı arızalanmış olabilir mi? Ne yapmam gerek nasıl bir yol izleyebilirim? @Recep Baltaş,

BIOS pilini çıkarıp takmayı da denedim. Hiçbir şekilde düzelmiyor. Anakart veya RAM slotlarında bir sorun olabilir mi? Bilgi sahibi olan biri yardım edebilir mi lütfen.

İşlemci soğutucu eğer stok ise söküp bir daha takmayı deneyin işlemciyi.

Cooler Master Hyper 212 soğutucu kullanıyorum. Tek korkum takıp çıkarma yaparken RAM slotlarına zarar vermiş olmak ve anakarta bir zarar vermiş olmak. RAM'leri takarken bastırmam sonucu işlemci hareket etmiş olabilir mi acaba?

Merhaba, sorunu çözdüm. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Çözüm: CMOS reset yaptıktan sonra RAM'i anakarttaki 2. RAM slotuna (CPU'ya uzak olan) taktım. Sistem açıldı.

Çözüm