Benim görüşüme göre; aksine programlama mantığını çok daha iyi anladığın diller.
Niçin? Daha iyi anlaşılmasını sağlayan şey nedir? Ben gereksiz yere endüstriyel, ağır, low-level oldukları için, yeni başlayan bir programcı için yeterince pratik imkanı sunmadığı için ve solo developer olma imkanının daha zor olduğunu düşündüğüm için öyle dedim.

Niçin? Daha iyi anlaşılmasını sağlayan şey nedir? Ben gereksiz yere endüstriyel, ağır, Low-level oldukları için, yeni başlayan bir programcı için yeterince pratik imkanı sunmadığı için ve solo developer olma imkanının daha zor olduğunu düşündüğüm için öyle dedim.

C++ ve C# Low level oldu halimize bak 😞

Saka bir yana evet zor ancak ogrenebilen duzgun ogrenince web developerlarinin cogundan avantajli oluyor direkt. Tabii ki arkadasimizin amacı mobil uygulama gelistirmek o yuzden o konuda lafim yok. Ancak C++, C# Low level degil, C tartisilir.

Benim görüşüme göre; aksine programlama mantığını çok daha iyi anladığın diller. Ancak bünyeden bünyeye göre değişir tabii.

Cogu bunye kaldirmaz C ve C++ gercekten de verimli kullanmasi zor dillerdir. Ancak kullanabilen icin de en iyi dillerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
C++ ve C# low level oldu halimize bak 😞

Saka bir yana evet zor ancak ogrenebilen duzgun ogrenince web developerlarinin cogundan avantajli oluyor direkt. Tabii ki arkadasimizin amaci mobil uygulama gelistirmek o yuzden o konuda lafim yok. Ancak C++, C# Low level degil, C tartisilir.
C#'a demedim yahu ama C++ evet günümüzde low-level kaçıyor. Avantajlı olursun da ilk onu öğrenmezsin yani. Programlamadan soğursun. Adama OOP'nin mantığını, abstractionı, classları, fonksiyonları her bir şeyi nasıl öğreteceksin adam konsolda Python öğrenir gibi hesap makinesi mi yapacak? 90larda olsak neyse, 80lerde olsak BASIC öğrensin mesela C64'e. Her şeyin bir yeri zamanı var bence.

Programlamada uzman biri olarak bakarsak C++ sana bana kolaydır low-level da değildir tartışırsın onu mesela memory management yok garbage collector yok yeni başlayan birisine bu terimleri öğretmeye çalışmak bile onu programlamadan soğutur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Python dışında C ailesini öğrenebilirsin. C, C# ve C++ yaygın olarak kullanılıyorlar.
En büyük hatayı C ile başlayarak yaptım. Low levelde iyi bilgi sahibi olabiliyorsun ama high levele geçişte çok zorlanıyorsun. Ve gerçekten de ağır diller C ve C++. C# için aynısını diyemem.

En büyük hatayı C ile başlayarak yaptım. Low levelde iyi bilgi sahibi olabiliyorsun ama high levele geçişte çok zorlanıyorsun. Ve gerçekten de ağır diller C ve C++. C# için aynısını diyemem.
C# direkt Microsoft Java zaten öğrenmek için bir sebep yok Unity'ci falan olmayacaksan. Son olaylardan sonra da Godot ve Unreal daha iyi alternatifler.

Niçin? Daha iyi anlaşılmasını sağlayan şey nedir? Ben gereksiz yere endüstriyel, ağır, Low-level oldukları için, yeni başlayan bir programcı için yeterince pratik imkanı sunmadığı için ve solo developer olma imkanının daha zor olduğunu düşündüğüm için öyle dedim.

Tekrardan bana göre; (Dillerin çok bir öneminin olduğunu düşünmüyorum sadece C dilleri yapısının Syntax'den bağımsız bir öğreti altyapısı var.)

İlk olarak, C dilleri bilgisayarların düşük seviyede nasıl çalıştığına dair temel bir altyapı sağlar. Bellek yönetimi, pointerlar, kaynak tahsisi gibi genellikle üst düzey dillerde soyutlanan kavramları kafana vura vura içine entegre eder. Sadece bu temeller bile problem çözme becerisi kazandırır. Yazılımın donanımla nasıl etkileşime geçtiğini kavrarsın. Optimize kod yazma becerini güçlendirir. Temiz kod yazmanın önemini anlarsın ve temiz koda alışırsın. Kütüphane yönetimi vs. vs.

Konfor alanına direkt dalmadığın için hata ayıklama sürecini çok daha iyi kavrarsın. (Bak şu yanılgıya düşme high levellarda bunlar olamaz demiyorum.) C'lerde özellikle de C'de bir şey yazarken metodik olarak çok iyi bir planlama yapman lazım. Çünkü bellek sızıntısını manuel olarak tabiri caiz ise bantlaman gerekiyor. İster istemez bu durum şahsa program yazma sürecinde disiplin katıyor ve bunu bana göre high levellara göre daha efektif yapıyor çünkü yapmak zorundasın. Daha sonrasında C'den farklı bir dile geçsen bile o dilde en basitinden manuel bellek yönetimi olmasa bile C'de edindiğin tecrübe belleği veya diğer donanım elemanlarını hesaba katmayan birinin çok önünde olacak.

Ayrıca çevremdeki ve bendeki durum şunu ortaya koyuyor ki C öğrendikten sonra herhangi bir dile geçiş sürecin hızlı tamamlanıyor. Syntax'i bir kenara koyarsak zaten en derin programlama mekaniklerine sahipsin. Sözdizimini ezberleyip çok hızlı şekilde adapte oluyorsun.

Yazdığın her kodun bir amacı ve istenen bir sonucu var. Bu bazen high levellarda öne çıkamıyor.

Algoritmaları sıfırdan kurarsın, veri yapılarını sıfırdan tasarlarsın. Bunlar zorluğun aksine farkındalıktır. Optimizasyon mantığını kavrarsın.

Ya da çok gelişirsen ve C'nin bu zorlu(!) yapısından sıkılırsan kendi ihtiyaçlarına göre high level dilini yazarsın. Kim bilir?

C# direkt Microsoft Java zaten öğrenmek için bir sebep yok Unity'ci falan olmayacaksan. Son olaylardan sonra da Godot ve Unreal daha iyi alternatifler.
Yol gösterirken çok keskin cümleler kuruyorsun. Bence kaçınman lazım bundan.