ornitorenk

Uzman
Marketlerde satılan içinde 27g civarı protein olduğu söylenen sütler var. Tabii whey protein değil galiba kazein proteini var bunlarda. Şimdi whey daha çabuk kana karışıyor ve daha etkili diyorlar peki bu kazein etkili bir protein mi kaslar için? Yoksa içmek gereksiz mi? Bazen yeterli protein alamadığım zamanlar içsem diyordum bu sütlerden ama kararsız kaldım.

Ben şahsen faydasını gördüğüme inanıyorum. Kahvaltı yapmadan gittiğim her gün antrenman sonrası bir tane içiyorum ve neredeyse aralıksız her hafta daha da yükseğe çıkıyorum. Bugün mesela sırtta ilk kez 46.7kg ile dört tekrara çıktım.

Protein açığın varsa Kazein'den çok Whey protein ile kapatmanı öneririm. Kazeinin de faydası olur fakat sindirim süresi çok uzun. Yatmadan önce vs. tercih edilebilir şahsi görüşüm. Whey'i özellikle antrenman sonrası tüketirsen hızlı da kana karışacağı için etkisi yadırganamaz.
Whey'i kiloluk olanlardan alabilirsin. Marka olarak da Bigjoy, Hardline, HIQ gibi markalar iyidir ya da Supplementler olabilir.

E tabii etkili. Protein is protein hocam! :D
Sadece sindirim sebebiyle kana direkt karışmaz ama etkili olur. Ben lisede şu mobil uygulamalarla şınavla spor yaparken onu içiyordum ve vücudum büyüyordu.

Ben şahsen faydasını gördüğüme inanıyorum. Kahvaltı yapmadan gittiğim her gün antrenman sonrası bir tane içiyorum ve neredeyse aralıksız her hafta daha da yükseğe çıkıyorum. Bugün mesela sırtta ilk kez 46.7kg ile dört tekrara çıktım.
Hocam fazla protein alımının bir zararı olmaz. Dediginiz gibi etkileri de olur, yarari her turlu olur yani. Kaslar mikro yırtılmalar ve bu yirtilma sonrssi oluşan yaralanma sürecinin tedavi edilmesiyle güçlenir ve buyur. Bu süreci baştan sonra sağlıklı şekilde devam ettirmek için kaynak, yakıt lazım. Protein her halükarda sindirilir. Bilimsel yazılara göre, vücuda yüksek oranda protein alındığı zaman sindirim sistemi ilgili proteini sindirmek için kendisini yavaşlatıp neredeyse bütün proteini sindirmeyi başarıyor. Tek öğünde 30 üstünde almayın gibi şeyler şehir efsanesidir. Tek öğünde 2 proteinli süt içilebilir. Sadece laktoz proteini sindirim sürecinde kaslara biraz daha uzun sürede ulaşır o kadar. Bunun dışında bir öğünde 100 gr. civari proteini kırmızı et ve tavuk yiyerek aliyor olsak bile vücut ilgili protein oranın çok yüksek miktarını yine kaslara alma sürecinde tutuyor. Sindirimini yavaşlatarak ayarlıyor.

Spor yapmayan birisinde de protein yine kasların ve vücudun temel kaynağı. Proteinli süt her türlü içilir. Örneğin whey tozları genel olarak suyla karıştırılıyor. Hocam hep su kullan ki sindirimi daha kolay olsun derdi, sahsen ben vanilyalı proteinli sütle vs. kombinlerdim. Fazladan proteinin zarari olmaz😎

Bu sütlerin kaslara tabii ki etkisi var protein sonuçta. Ama içinde şeker varsa bunu bilerek içilmeli. Ayrıyeten içinde 30 gram gibi bir protein var bu fena olmayan bir oran.

Hocam fazla protein alımının bir zararı olmaz. Dediginiz gibi etkileri de olur, yarari her turlu olur yani. Kaslar mikro yırtılmalar ve bu yirtilma sonrssi oluşan yaralanma sürecinin tedavi edilmesiyle güçlenir ve buyur. Bu süreci baştan sonra sağlıklı şekilde devam ettirmek için kaynak, yakıt lazım. Protein her halükarda sindirilir. Bilimsel yazılara göre, vücuda yüksek oranda protein alındığı zaman sindirim sistemi ilgili proteini sindirmek için kendisini yavaşlatıp neredeyse bütün proteini sindirmeyi başarıyor. Tek öğünde 30 üstünde almayın gibi şeyler şehir efsanesidir. Tek öğünde 2 proteinli süt içilebilir. Sadece laktoz proteini sindirim sürecinde kaslara biraz daha uzun sürede ulaşır o kadar. Bunun dışında bir öğünde 100 gr. Civari proteini kırmızı et ve tavuk yiyerek aliyor olsak bile vücut ilgili protein oranın çok yüksek miktarını yine kaslara alma sürecinde tutuyor. Sindirimini yavaşlatarak ayarlıyor.

Spor yapmayan birisinde de protein yine kasların ve vücudun temel kaynağı. Proteinli süt her türlü içilir. Örneğin whey tozları genel olarak suyla karıştırılıyor. Hocam hep su kullan ki sindirimi daha kolay olsun derdi, sahsen ben vanilyalı proteinli sütle vs. kombinlerdim. Fazladan proteinin zarari olmaz😎

Bu arada protein alımında çok fazla miktarlara çıkarsanız böbrekler kreatinin kaçırmaya başlar. Ama bu rakam tabii ki de 30-60-100 gram gibi rakamlar değildirler. Çok daha fazla miktarlardan söz ediyoruz.

Hocam fazla protein alımının bir zararı olmaz. Dediginiz gibi etkileri de olur, yarari her turlu olur yani. Kaslar mikro yırtılmalar ve bu yirtilma sonrssi oluşan yaralanma sürecinin tedavi edilmesiyle güçlenir ve buyur. Bu süreci baştan sonra sağlıklı şekilde devam ettirmek için kaynak, yakıt lazım. Protein her halükarda sindirilir. Bilimsel yazılara göre, vücuda yüksek oranda protein alındığı zaman sindirim sistemi ilgili proteini sindirmek için kendisini yavaşlatıp neredeyse bütün proteini sindirmeyi başarıyor. Tek öğünde 30 üstünde almayın gibi şeyler şehir efsanesidir. Tek öğünde 2 proteinli süt içilebilir. Sadece laktoz proteini sindirim sürecinde kaslara biraz daha uzun sürede ulaşır o kadar. Bunun dışında bir öğünde 100 gr. Civari proteini kırmızı et ve tavuk yiyerek aliyor olsak bile vücut ilgili protein oranın çok yüksek miktarını yine kaslara alma sürecinde tutuyor. Sindirimini yavaşlatarak ayarlıyor.

Hocam şimdi spor sonrası protein almaya dikkat ediyorum fakat bu proteinli sütler kana çabuk karışmıyor whey gibi galiba. O yüzden tereddüt ediyorum. Günlük 120 gr civarı protein almaya çalışıyorum ama bu kazein içeren proteinli süt bu günlük alınan protein tanımına uyuyor mu? Geç sindiriliyor diye biliyorum.