Ptah

Uzman
Merhaba, 3 ay önce PTM7950 uyguladığım dizüstü bilgisayarımda son 10 gündür 10-15 derece kadar ısı artışı yaşıyorum. Son 10 gündür bilgisayarı kullanmadığım zamanlarda dikey olarak yerleştiriyorum bunun zararı olabilir mi? Ayrıca 10 gündür standda kullanmıyorum ama ısıların bu kadar artacağını düşünmemiştim. Acaba yan şekilde koyduğum için PTM7950 akma vs. mi yapıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç normal değil bu ısı artışı, kesinlikle hata yapmışsın bir yerde ya da aldığın macun masum değil. Son dönemlerde markalı gibi gözüken ama sahte macun haberleri de duyulması cabası.

Merhaba, 3 ay önce PTM7950 uyguladığım dizüstü bilgisayarımda son 10 gündür 10-15 derece kadar ısı artışı yaşıyorum. Son 10 gündür bilgisayarı kullanmadığım zamanlarda dikey olarak yerleştiriyorum bunun zararı olabilir mi? Ayrıca 10 gündür standda kullanmıyorum ama ısıların bu kadar artacağını düşünmemiştim. Acaba yan şekilde koyduğum için PTM7950 akma vs. mi yapıyor?

7950'nin sahte olma ihtimali var.

Hiç normal değil bu ısı artışı, kesinlikle hata yapmışsın bir yerde ya da aldığın macun masum değil. Son dönemlerde markalı gibi gözüken ama sahte macun haberleri de duyulması cabası.

Ebuy7 üzerinden çoğu kişinin memnun kaldığı satıcıdan aldım ve ısılar aşırı iyiydi fakat üniversite için uzun yola çıktım. Geldiğimden beri bu şekilde. Taşıma çantama koymuştum herhangi bir darbe vs. almadı nedeninin çözemedim.

Merhaba, bugün laptopu açtığımda tekrardan ısı testleri yaptım ve normaldi. Sanırım uzun kullanımdan sonra stant vs. olmadığı için kendini soğutamıyor. Stant alıp tekrardan deneyeceğim muhtemelen çözülür. Gelişmeleri buraya yazacağım.

Merhaba, bugün laptopu açtığımda tekrardan ısı testleri yaptım ve normaldi. Sanırım uzun kullanımdan sonra stant vs. olmadığı için kendini soğutamıyor. Stant alıp tekrardan deneyeceğim muhtemelen çözülür. Gelişmeleri buraya yazacağım.

Hocam konudan bağımsız PTM7950'den memnun musunuz bende yeni sipariş ettim de.

Hocam konudan bağımsız PTM7950'den memnun musunuz bende yeni sipariş ettim de.

Pardon, biraz geç gördüm. Aşırı memnunum. Sıcaklıklar 10-20 derece arası düştü. Önceden 100 dereceleri bulan işlemci sıcaklığım artık daha fazla güç çekmesine rağmen 90 dereceyi görmüyor. Kesinlikle öneriyorum ve bence laptop kullanan herkes PTM7950 ya da muadillerini kullanmak zorunda.

Merhaba, bir süredir laptopumu stant ile kullanıyorum 2-3 saat BF6 oynama sürecimde CPU sıcaklıklığı 80 derece civarlarında seyrederken GPU sıcakları da 70 derece civarlarında takılıyor. Yaz sıcağında stant olup olmaması 10-15 derece kadar fark ettirebiliyormuş. PTM7950'den ise aşırı memnunum. Performansı hâlâ daha uyguladığım ilk gün gibi.

1762722669185.webp

Son düzenleme: