R5 3500X sistemde CPU ışığı yanıyor

furkandvn

Üyecik
Merhaba, 0 olarak MSI MPG B550 Gaming Plus kart aldım. R5 3500X işlemci ve 8x2 16 GB RAM ile sistemi topladım. Sistemi kız arkadaşıma topluyorum. Kendimde RTX 4060 ekran kartı vardı, söküp sisteme taktım BIOS'a girmek icin ama CPU ışıgım yanıyor. Tek RAM takarak denedim, aynı sorun devam ediyor ne yapabilirim? İşlemciyi 2 el test ederek aldım. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 0 olarak MSI MPG B550 Gaming Plus kart aldım. R5 3500X işlemci ve 8x2 16 GB RAM ile sistemi topladım. Sistemi kız arkadaşıma topluyorum. Kendimde RTX 4060 ekran kartı vardı, söküp sisteme taktım BIOS'a girmek icin ama CPU ışıgım yanıyor. Tek RAM takarak denedim, aynı sorun devam ediyor ne yapabilirim? İşlemciyi 2 el test ederek aldım. Lütfen yardımcı olur musunuz?
BIOS guncel mi? Desteklemesi lazım normalde ne olur ne olmaz sormak lazım. CPU pinlerini ve güç beslemesini tam oturttunuz mu?

BIOS guncel mi? Desteklemesi lazım normalde ne olur ne olmaz sormak lazım. CPU pinlerini ve güç beslemesini tam oturttunuz mubio.
BIOS'un beta sürümüne yükseltmiştim ama akşam beta olmayan versiyonunu yüklemeyi düşünüyorum flash BIOS tuşundan yapmıştım pinler dogru ve her şey düzgün takılı tekrar söküp takmayı deneyeyim.

BIOS'un beta sürümüne yükseltmiştim ama akşam beta olmayan versiyonunu yüklemeyi düşünüyorum flash BIOS tuşundan yapmıştım pinler dogru ve her şey düzgün takılı tekrar söküp takmayı deneyeyim.

Beta olmayan sürümü yükleyip tekrar dene olmazsa işlemcin arızalıdır.

İşlemci güç soketi takılı mı?

Soğutucuyu biraz gevşetin, aşırı veya dengesiz sıktıysanız işlemci pin temas sorunu yaşanabiliyor.
Çapraz şekilde sıkmıştım ama bir deneyeyim gevşetmeyi de RAM'lerı sökünce RAM'sız calıştırımca CPU ışıgı sönüyor RAM ışıgı yanıyor normal olarak başka RAM'le da denedim aynı sorun oluyor.

Çapraz şekilde sıkmıştım ama bir deneyeyim gevşetmeyi de ramları sökünce RAM'sız calıştırımca CPU ışıgı sönüyor RAM ışıgı yanıyor normal olarak başka RAM'la da denedim aynı sorun oluyor.
Acaba anakarta sıkıntı olabilir mi?

Geri
Yukarı Alt