Staff28

Uzman
Sistemim.

AMD Ryzen 5 4600G APU işlemcim var ben buna extra olarak MSI Radeon RX 5500 XT Gaming X 8 GB bir ekran kartı taktım ikisi bir arada darboğaz yapar mı görüşlerinizi merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta drop sorunu yazmışsınız, konuda tamamen alakasız bir şey sormuşsunuz. Sorun tam olarak nedir? Eğer drop sorunu yaşıyorsanız sürücüyü mümkün olan en son sürüme güncelleyin. AMD GPU'larda eski sürücülerde CS2 çok fazla drop yiyor.

İşlemciyi en az R5 5600 yapman lazım, 5700X3D alabiliyorsan ne ala.
Hocam 5500 XT gibi bir kart için 5700X3D'ye kadar uçmaya da gerek yok açıkçası. Giriş seviye bir kart zaten.

Başlıkta drop sorunu yazmışsınız, konuda tamamen alakasız bir şey sormuşsunuz. Sorun tam olarak nedir? Eğer drop sorunu yaşıyorsanız sürücüyü mümkün olan en son sürüme güncelleyin. AMD GPU'larda eski sürücülerde CS2 çok fazla drop yiyor.

Hocam 5500 XT gibi bir kart için 5700X3D'ye kadar uçmaya da gerek yok açıkçası. Giriş seviye bir kart zaten.
Bilmem belki 6750 XT filan takar.

Genelde darboğaz yapmaz fakat rekabetçide canını sıkar. İşlemciyi en az R5 5600 yapman lazım, 5700X3D alabiliyorsan ne ala.
teşekkür ederim bende apu işlemcinin ekran kartıyla yetrince uyumlu çalışacağını düşünmüyorum elimde extra R5 5500 var üstünüde takarım fakat sıvı soğutma felan almam gerekir

4600G'ye göre daha kararlı sonuçlar elde edersiniz muhtemelen ancak ekran kartı ile ilgili donanımsal bir sorun veya en iyi ihtimalle yazılımsal bir sorun çıkmazsa. Genelde Radeon 5000 serisinde bu sorun daha sık görülüyor.

evet orada bir hata yapmışım drop sorunum var son sürüme güncelledim fakat şöyle bir sorunum daha var kasam iyi değil fsp model arkasında tekl rbg çıkışı var ön panelde havalandırma yok benim düşüncem soğutması çok kötü olduğu için fazla ısınma yapıyor

@Staff28 R5 5500 ile oyun oynayacaksanız sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok. Aynı işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum, oyunlarda yüksek derecelere ulaşmıyor.
Kesinlikle doğru 5500 den sonrakiler sıvı soğutma istiyor maalesef

5500 için stok soğutucu yeterli.
Asus A320M-K ana kart kullanıyorum Ekran kartını devreye sokmayı bilmiyorum apuyu nasıl kapatabilirim formattan sonra farkettim

Kesinlikle doğru 5500'den sonrakiler sıvı soğutma istiyor maalesef.
Bu bilgi doğru değil. İyi bir kule tipi soğutucu ile rahatlıkla soğutabileceğin işlemciler mevcut. Sıvı soğutma istiyor diye bir şey yok.

Bu arada monitörden gelen kabloyu ekran kartına taktığınızda zaten işlemci içindeki dahili GPU otomatik olarak devre dışı kalacaktır, bir şey yapmanıza gerek yok.