R5 5600X için ekran kartı önerisi

Ekran kartını değişmeye gerek yok değil mi beni 3 5 sene daha götürür mü? Yoksa direk 3dli bir işlemci alırım. Max. Bütçem 20 taş çatlasın 22K yaparım.
20-22k ise farklı öneriler yapabilirim hocam.

Ekran kartına gelince, hangi çözünürlük, hangi oyunlar, FSR kullanıp kullanmama gibi faktörler ne kadar gideceğine karar verir. Bende 4070 var ve 2Kda bazı oyunlarda bana yetersiz hissettiriyor ama dlss ve FG ile 2-3 yıl gideri var normalde.

Ekran kattınız götürür diye düşünüyorum 4k oynamıyorsanız, biraz ayar kısıp fsr performans dengeli vs. açarak taş gibi de idare eder. Yetmediği yerde yine satıp bütçe ayarlayıp ekran kartını güncellersiniz.

20-22K ise farklı öneriler yapabilirim hocam.

Ekran kartına gelince, hangi çözünürlük, hangi oyunlar, FSR kullanıp kullanmama gibi faktörler ne kadar gideceğine karar verir. Bende 4070 var ve 2K'da bazı oyunlarda bana yetersiz hissettiriyor ama DLSS ve fg ile 2-3 yıl gideri var normalde.

Ekran kattınız götürür diye düşünüyorum 4K oynamıyorsanız, biraz ayar kısıp FSR performans dengeli vs. açarak taş gibi de idare eder. Yetmediği yerde yine satıp bütçe ayarlayıp ekran kartını güncellersiniz.

Anladım çok teşekkür ederim.

Böyle şöyle sistem kurdum abartılı mı olmuş sizce?

MSI B650 Tomahawk.
Corsair Vengeance 16x16 32 GB 6000 MHz CL30.
Ryzen 5 7600X.

Aslında siz güzel Bi kurar mısınız zahmet olmazsa.

Hocam Gigabyte'ın AM5 anakartlarında 600 serisinde yanma sorunları olduğunu duymuştum. 800 serisinde böyle bir sorun var mı?
Gigabyte'ta B650 serisinden itibaren hiç olmadı.

Yanma sorunu B650'de Asus'ta oldu.

B850-X870 tarafında Asrock ve MSI tarafında oldu, bir kaç tane de Asus'ta oldu.

Gigabyte sorunu hiç okumadım.

AM5 soket için bugüne kadar olumsuzlukla gündeme gelmemiş bir firma Gigabyte.

Ben kendim B650M DS3H kullanıyorum. 7600x işlemci OCCT stres testinde 10 saat 95 derecede 130-140W çekerek çalıştı, hiç bir sıkıntı olmadı.

Gigabyte'ta B650 serisinden itibaren hiç olmadı.

Yanma sorunu B650'de Asus'ta oldu.

B850-X870 tarafında Asrock ve MSI tarafında oldu, bir kaç tane de Asus'ta oldu.

Gigabyte sorunu hiç okumadım.

AM5 soket için bugüne kadar olumsuzlukla gündeme gelmemiş bir firma Gigabyte.

Ben kendim B650M DS3H kullanıyorum. 7600x işlemci OCCT stres testinde 10 saat 95 derecede 130-140W çekerek çalıştı, hiç bir sıkıntı olmadı.
Ben birkaç tane görmüştüm bazıları da kronik diyorlardı. O yüzden.

Ama onun dışında iyi dizilmiş. Seviyorum 9700X'i. :D

Ben birkaç tane görmüştüm bazıları da kronik diyorlardı. O yüzden.
Kroniklik bir durum yok. Dediğim gibi B650 ASUS ve X870 MSI da yanmalar oldu. Bunlar HW Unboxed Gamer's Nexus gibi kanallara düştü.

6000 serisi dahil girin bakın sorun yok. Kronik diyenler kendi yaşadığı sorunu kronik sanıyor. Asus 6000 serisinde BIOS update ile sonradan çözdü. Kronik demek için, o sorunun çözülemiyor olması lazım.

Bizim ülkede Asus ve MSI hastalığı olduğu için anakart ve ekran kartında diğer markalar göz önünde değil.

Şu videoda en ucuzu olmasına rağmen neredeyse en iyisi B650M gigabyte örneğin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt