EnesErgn

Çalışkan
Minidump Rapor Link: minidump - Google Drive

Bilgisayarım aldığımdan beri kendi kendini daha çok oyunlarda ancak bazen de masaüstünde yeniden başlatıyor. Teknik desteğe başvurdum. Daha önce olay görüntüleyicisinde kernelpower ve nvlddmkm sorunu alıyordum. Garantiye gönderdim yaptıkları testlerde bir sorun olmadığını söyleyip, kanıt isteyip geri gönderdiler. Yeniden başlatma problemi daha sık olunca ekran kaydı aldım ve tüm parçaları ayrı ayrı teste sokmaları için tekrar gönderdim. Anakartımda, güç kaynağımda ya da ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünüyordum ancak işlemcimde sorun olduğunu söyleyip, değiştirip geri gönderdiler.

Bilgisayarım geleli 2 gün oldu ve bugün de herhangi bir hata almadan sistem dondu (mavi ekran almadım) ve kendini yeniden başlattı. Memtest 86'da bir problem görünmüyor. Ekran kartı sürücüsünü Windows Update'i kapatıp, DDU ile silip en baştan güncelledim. Chipset güncellemeyi denedim. BIOS güncellemesini yaptım yine de sorunum devam ediyor. Problem ne olabilir?

Olay görüntüleyicisi: Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000116 (0xffffc00f6e1fa460, 0xfffff800c75c1a40, 0xffffffffc000009a, 0x0000000000000004).

Not: WinDbg ile DMP belgesini açmadı belki sizde açılır.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 32MB AM5 MPK
Anakart: MSI Pro A620M-E AMD A620 AM5 SOKET DDR5 6000 (OC) MH
RAM: Team T-Force Vulcan Black 16 GB(2x8GB) DR5 5600MHz
Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 4060 Ti Ventus 2X Black 8G OC GDDR6
PSU: MSI MAG Forge M100A D60 600W 80
SSD: Kingston Renegade SRNGD/2000G 2TB 7300/7000MB/S PC

XMP/EXPO kapalı denediniz mi? PSU kaynaklı bir sorun bence.

İkisi de kapalıyken kapanıyordu tamamen rastgele kapandığı için sürekli deniyorum bir şeyler EXPO'yu açtım bakalım tekrarlayacak mı

İkisi de kapalıyken kapanıyordu tamamen rastgele kapandığı için sürekli deniyorum bir şeyler EXPO'yu açtım bakalım tekrarlayacak mı
bir işe yaramamış anlaşılan minidump - Google Drive
XMP/EXPO kapalı denediniz mi? PSU kaynaklı bir sorun bence.
psu testini yaptım voltaj değerleri normal

@Recep Baltaş abi yardımcı olabilir misin sorunu hala çözemedim garantiye gönderiyorum testlerde sorunsuz diyorlar yardımcı olamıyorlar

Son düzenleme:
Güncel durumunuz nasıl ne yaptınız acaba.

İkisi de kapalıyken kapanıyordu tamamen rastgele kapandığı için sürekli deniyorum bir şeyler EXPO'yu açtım bakalım tekrarlayacak mı?

Bir işe yaramamış anlaşılan minidump - Google Drive

PSU testini yaptım voltaj değerleri normal.

@Recep Baltaş abi yardımcı olabilir misin sorunu hala çözemedim garantiye gönderiyorum testlerde sorunsuz diyorlar yardımcı olamıyorlar.