Detaylar
Kim cevapladı?prime
Yetkin
MCR ve PD açtım. Sistemin açılışına pek etkisi var mı anlamadım ama. Şu anlık sorun gözükmüyor. Süreyi 15 dk, configi 1usmus yapsam yeterli o zaman sanırım?İlk açışta AWE hatası spamlar, PC resleyip tekrar açman lazım programı. 1usmus 1 saat ya da 1.5 saat test edebilirsin. Settings kısmından tüm ayarlar mevcut, süreyi ayarlayabiliyorsun ve config olarak 1usmus seçmen lazım.
HWiNFO portable sürüm indir, sensör kısmından RAM ve CPU sıcaklıklarını kontrol edersin o şekilde test anında.
- Makaleler
- 1
En azından 30 dk test edersin, major bir sıkıntı yoksa problem olmaz. Nitro ayarlarını dediğim gibi kullan, MCR-PDM Enable kalabilir, zaten bu 2 ayar aynı olmak zorunda senin anakartta. X870 çipsette düzelttiler. Bu ikisi disable ya da enable kalsın. Ama 2-3 haftada bir bu 2 ayarı disable çek, sonra enable çek. 1 kere trainlesin, hep hafızada tutmasın sonsuza kadar.MCR ve PD açtım. Sistemin açılışına pek etkisi var mı anlamadım ama. Şu anlık sorun gözükmüyor. Süreyi 15 dk, configi 1usmus yapsam yeterli o zaman sanırım?
Hocam bir oyuna girince bu ses geliyor. Bu nedir? Video atamadığım için upload ettim.En azından 30 dk test edersin, major bir sıkıntı yoksa problem olmaz. Nitro ayarlarını dediğim gibi kullan, MCR-PDM Enable kalabilir, zaten bu 2 ayar aynı olmak zorunda senin anakartta. X870 çipsette düzelttiler. Bu ikisi disable ya da enable kalsın. Ama 2-3 haftada bir bu 2 ayarı disable çek, sonra enable çek. 1 kere trainlesin, hep hafızada tutmasın sonsuza kadar.
- Makaleler
- 1
Hocam bir oyuna girince bu ses geliyor. Bu nedir? Video atamadığım için upload ettim.
Ekran kartından gelen CW sesidir, namı diğer bobin vızıltısı.
Bir zararı yoktur, undervolt falan deneyebilirsin karta, fayda edebilir. Tam yük altında genelde ses başlar, boştayken olmaz.
Bir zararı olur mu? Mesela alt tab yapıyorum hemen kesiliyor. Tekrar alt tab ile oyuna dönüyorum hemen başlıyor.Ekran kartından gelen CW sesidir, namı diğer bobin vızıltısı.
Bir zararı yoktur, undervolt falan deneyebilirsin karta, fayda edebilir. Tam yük altında genelde ses başlar, boştayken olmaz.
- Makaleler
- 1
Olmaz, kafa ütüler sadece. Kasa uzaksa ve kulaklık takıyorsan önemseme. Kart modeline göre undervolt deneyebilirsin power limit %100'den %80 çekip dene mesela, ses yine aynı şekilde mi.
MSI Afterburner ile mi deneyim onu? Performansa etkisi olur mu düşürürsem.Olmaz, kafa ütüler sadece. Kasa uzaksa ve kulaklık takıyorsan önemseme. Kart modeline göre undervolt deneyebilirsin power limit %100'den %80 çekip dene mesela, ses yine aynı şekilde mi.
- Makaleler
- 1
Olur ama şu an için önemli değil performans olayı. %80 düşürüp bir bak, karta undervolt yapıldığında ses kayboluyor mu ya da azalıyor mu. Eğer öyleyse undervolt yapıp kullanırsın kartı. Mesela %80 power limit, +100-150 arası Core clock, +1000 memory gibi Nvidia kartın varsa. Bu haliyle stok haline yaklaşır performansı.MSI Afterburner ile mi deneyim onu? Performansa etkisi olur mu düşürürsem.
- Makaleler
- 1
Hangi model kartın, coil whine tipik böyledir zaten. Garanti kapsamında değil bir de. Şans meselesi, PSU'da bile çıktığı oluyor.Power limit 83'e kadar düşüyor. Düşürdüm okeyledim ama gene devam ediyor. Ama dediğim gibi cs2'ye girince başlıyor mesela oyun açıkken alt tab yapar yapmaz kesiliyor.