Detaylar
Kim cevapladı?MSI 5060-Ti Gaming Oc.Hangi model kartın, coil whine tipik böyledir zaten. Garanti kapsamında değil bir de. Şans meselesi, PSU'da bile çıktığı oluyor.
- Makaleler
- 1
Tipik coil whine sıkıntısı. Pek yapabileceğin bir şey yok malesef. Donanımsal bir sıkıntı ama zararı yoktur kafa ütülemesi dışında. Garanti kapsamında değerlendirilmiyor bir de. Çok takık olanlar bu duruma genelde ilk gün kartı deneyip sonra iade falan ederler.
İlk defa duydum sesi ondan sorayım dedim kral. Valla allah razı olsun anında cevaplıyorsun. Hakkın ödenmez. Attığım videodaki ses kesin coil whine diyorsan tamamdır. Bu ses cs2 menü geçişlerinde bile değişiyor. Mesela görüntü ayarlama yerine gelince azalıyor, ses yerine gelince çoğalıyor.Tipik coil whine sıkıntısı. Pek yapabileceğin bir şey yok malesef. Donanımsal bir sıkıntı ama zararı yoktur kafa ütülemesi dışında. Garanti kapsamında değerlendirilmiyor bir de. Çok takık olanlar bu duruma genelde ilk gün kartı deneyip sonra iade falan ederler.
- Makaleler
- 1
Yük altında yapıyor boşta olmuyor, tipik CW sesi. Bazen fanlar da bu tarz sesi yapabilir, fanları %100 devire al ekran kartı boştayken, o ses oluyor mu olmuyor mu tekrar bak. Bazen fan kaynaklı da olur, ikisi karışabilir. Bir de her oyunda CW yapmayabilir, CS'de yapar Valorant'ta yapmaz mesela. @jonBABAİlk defa duydum sesi ondan sorayım dedim kral. Valla allah razı olsun anında cevaplıyorsun. Hakkın ödenmez. Attığım videodaki ses kesin coil whine diyorsan tamamdır.
Fanı %100 yapınca fan sesleri öyle baskın ki hiç ses duyamadımYük altında yapıyor boşta olmuyor, tipik CW sesi. Bazen fanlar da bu tarz sesi yapabilir, fanları %100 devire al ekran kartı boştayken, o ses oluyor mu olmuyor mu tekrar bak. Bazen fan kaynaklı da olur, ikisi karışabilir. Bir de her oyunda CW yapmayabilir, CS'de yapar Valorant'ta yapmaz mesela. @jonBABA
- Makaleler
- 1
CW sesidir o halde, çok önemseme. Yük altında PSU ya da GPU yapar çoğunlukla, anakart VRM'leri de yapabilir. Ayrı ayrı bu parçaları yüke bindirerek bakman gerekli ama %99 ekran kartıdır, zaten zararı yok, boğucu bobinlerden çıkan sinek vızıltısı tarzında sestir. Kafa ütüler, kasasında sıfır ses isteyenler kartı ilk gün deneyip iade ederler ta ki CW'siz kart gelene kadar.Fanı %100 yapınca fan sesleri öyle baskın ki hiç ses duyamadım))
Fanlar da bu tarz ses yapabilir yüksek devirde ama sendeki sıkıntı bu değil.
Zararı yoksa sorun yok. Masaüstünde zaten yok ses. CS2'de de kulaklık takılı oluyor.CW sesidir o halde, çok önemseme. Yük altında PSU ya da GPU yapar çoğunlukla, anakart VRM'leri de yapabilir. Ayrı ayrı bu parçaları yüke bindirerek bakman gerekli ama %99 ekran kartıdır, zaten zararı yok, boğucu bobinlerden çıkan sinek vızıltısı tarzında sestir. Kafa ütüler, kasasında sıfır ses isteyenler kartı ilk gün deneyip iade ederler ta ki CW'siz kart gelene kadar.
prime
Yetkin
1usmus olarak testi yapıyorum TestMem5te. 5 dk geçti, 2 raminde SPD HUB sıcaklığı 50 derece gözüküyor.En azından 30 dk test edersin, major bir sıkıntı yoksa problem olmaz. Nitro ayarlarını dediğim gibi kullan, MCR-PDM Enable kalabilir, zaten bu 2 ayar aynı olmak zorunda senin anakartta. X870 çipsette düzelttiler. Bu ikisi disable ya da enable kalsın. Ama 2-3 haftada bir bu 2 ayarı disable çek, sonra enable çek. 1 kere trainlesin, hep hafızada tutmasın sonsuza kadar.
30 dklık test bitti, sıcaklık 51 derece sabitti. Sorun olmadı.
Son düzenleme:
Hocam sadece chromede geziyorum yani boşta gibi. Bu sıcaklık değeri biraz fazla değil mi işlemcinin?CW sesidir o halde, çok önemseme. Yük altında PSU ya da GPU yapar çoğunlukla, anakart VRM'leri de yapabilir. Ayrı ayrı bu parçaları yüke bindirerek bakman gerekli ama %99 ekran kartıdır, zaten zararı yok, boğucu bobinlerden çıkan sinek vızıltısı tarzında sestir. Kafa ütüler, kasasında sıfır ses isteyenler kartı ilk gün deneyip iade ederler ta ki CW'siz kart gelene kadar.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Normal, spike yapıyor sonra düşüyor. Chrome düşman Ryzen'e. 7800x3D'yi 65 zıplatıyordu. Ryzen genelde boşta ya da tarayıcıda 40-50 civarları normal.Hocam sadece chromede geziyorum yani boşta gibi. Bu sıcaklık değeri biraz fazla değil mi işlemcinin?
Yeni konular
-
Güneşten dolayı yaşanan brozlaşma için güneş kremi dışında ne yapılabilir?
- seeraddar
-
-
-
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi