jonBABA

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem aldım. R5 7500F, RTX 5060 Ti ve anakartım B650 Tomahawk. İlk defa bir AM5 sistem kullanacağım. Sistem geldikten sonra EXPO hariç BIOS'tan yapmam gereken ayarlar nedir? Teşekkürler.

Tipik coil whine sıkıntısı. Pek yapabileceğin bir şey yok malesef. Donanımsal bir sıkıntı ama zararı yoktur kafa ütülemesi dışında. Garanti kapsamında değerlendirilmiyor bir de. Çok takık olanlar bu duruma genelde ilk gün kartı deneyip sonra iade falan ederler.

Tipik coil whine sıkıntısı. Pek yapabileceğin bir şey yok malesef. Donanımsal bir sıkıntı ama zararı yoktur kafa ütülemesi dışında. Garanti kapsamında değerlendirilmiyor bir de. Çok takık olanlar bu duruma genelde ilk gün kartı deneyip sonra iade falan ederler.
İlk defa duydum sesi ondan sorayım dedim kral. Valla allah razı olsun anında cevaplıyorsun. Hakkın ödenmez. Attığım videodaki ses kesin coil whine diyorsan tamamdır. Bu ses cs2 menü geçişlerinde bile değişiyor. Mesela görüntü ayarlama yerine gelince azalıyor, ses yerine gelince çoğalıyor.

İlk defa duydum sesi ondan sorayım dedim kral. Valla allah razı olsun anında cevaplıyorsun. Hakkın ödenmez. Attığım videodaki ses kesin coil whine diyorsan tamamdır.
Yük altında yapıyor boşta olmuyor, tipik CW sesi. Bazen fanlar da bu tarz sesi yapabilir, fanları %100 devire al ekran kartı boştayken, o ses oluyor mu olmuyor mu tekrar bak. Bazen fan kaynaklı da olur, ikisi karışabilir. Bir de her oyunda CW yapmayabilir, CS'de yapar Valorant'ta yapmaz mesela. @jonBABA

Yük altında yapıyor boşta olmuyor, tipik CW sesi. Bazen fanlar da bu tarz sesi yapabilir, fanları %100 devire al ekran kartı boştayken, o ses oluyor mu olmuyor mu tekrar bak. Bazen fan kaynaklı da olur, ikisi karışabilir. Bir de her oyunda CW yapmayabilir, CS'de yapar Valorant'ta yapmaz mesela. @jonBABA
Fanı %100 yapınca fan sesleri öyle baskın ki hiç ses duyamadım :)))

Fanı %100 yapınca fan sesleri öyle baskın ki hiç ses duyamadım :)))
CW sesidir o halde, çok önemseme. Yük altında PSU ya da GPU yapar çoğunlukla, anakart VRM'leri de yapabilir. Ayrı ayrı bu parçaları yüke bindirerek bakman gerekli ama %99 ekran kartıdır, zaten zararı yok, boğucu bobinlerden çıkan sinek vızıltısı tarzında sestir. Kafa ütüler, kasasında sıfır ses isteyenler kartı ilk gün deneyip iade ederler ta ki CW'siz kart gelene kadar.

Fanlar da bu tarz ses yapabilir yüksek devirde ama sendeki sıkıntı bu değil.

CW sesidir o halde, çok önemseme. Yük altında PSU ya da GPU yapar çoğunlukla, anakart VRM'leri de yapabilir. Ayrı ayrı bu parçaları yüke bindirerek bakman gerekli ama %99 ekran kartıdır, zaten zararı yok, boğucu bobinlerden çıkan sinek vızıltısı tarzında sestir. Kafa ütüler, kasasında sıfır ses isteyenler kartı ilk gün deneyip iade ederler ta ki CW'siz kart gelene kadar.

Zararı yoksa sorun yok. Masaüstünde zaten yok ses. CS2'de de kulaklık takılı oluyor.

En azından 30 dk test edersin, major bir sıkıntı yoksa problem olmaz. Nitro ayarlarını dediğim gibi kullan, MCR-PDM Enable kalabilir, zaten bu 2 ayar aynı olmak zorunda senin anakartta. X870 çipsette düzelttiler. Bu ikisi disable ya da enable kalsın. Ama 2-3 haftada bir bu 2 ayarı disable çek, sonra enable çek. 1 kere trainlesin, hep hafızada tutmasın sonsuza kadar.
1usmus olarak testi yapıyorum TestMem5te. 5 dk geçti, 2 raminde SPD HUB sıcaklığı 50 derece gözüküyor.
30 dklık test bitti, sıcaklık 51 derece sabitti. Sorun olmadı.

Son düzenleme:

Hocam sadece chromede geziyorum yani boşta gibi. Bu sıcaklık değeri biraz fazla değil mi işlemcinin?

Dosya Ekleri

• 11111.webp
    11111.webp
    619,7 KB · Görüntüleme: 33