R5 7500F & RX 9060 XT sistemde donma ve ekran gitmesi

Yer
İstanbul
Selamlar,

İlk olarak sorunu CS2'de daha çok yaşıyorum Tab'a bastığımda, Alt+Tab attığımda, B'ye basıp silah almaya çalıştığımda oyun takılıyor 1-5 saniye donuyor geri geliyor. Bazen ise CS2'deyken Alt+Tab attığımda monitör ekranı kapanıyor 5 saniye sonra AMD hata raporlama aracı çıkıyor. RAM'de sorun vs. olduğunu düşünmüyorum. Bu durum Windows'ta masaüstünde de oluyor fakat ağırlıklı olarak CS2'de yaşıyorum. Ayrıca Valorant veya Uncharted'da bu durumu hiç yaşamadım. Sürekli wattman yiyorum 9000 serisinde böyle bir sorun yok dendi fakat sonuç ortada. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • Sapphire Pure RX 9060 XT
  • Goodram IRDM Black 6000Mhz CL30 1x16 GB
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Raijintek Cratos Lite 850W
@Ayhan Dönmez @LH44

Clear CMOS yapın ve GPU stok ayarlara çekin. Aynı durum tekrarlarsa @michaelscofield @LH44 ile bir göz atın. OCCT Power testi yapıp sonuçları paylaşın. Wattman tamamen çözülmüş değil, kart kusurlu olabilir. Kernel Power hatası mevcut mu?

DDU ile kurun vesaire demeyeceğim ya da temiz kurulum. O adımları yaptığınızı ya da yapacağınızı düşünüyorum zira. Donanım yazılımdan önce gelir bu hatalarda. AIO sıvı kaçağı vesaire olmasın, ona dikkat edin. Forumda kartı göçenler oldu Wattman diye, sebebi AIO Leakage.

@xsharke, henüz ekran kartını suçlamak için çok erken değil mi sizce de? Testleri yapın ondan sonra suçu ekran kartında arayın.

Şunu da not olarak geceyim, elinizdeki kartın kusurlu olma ihtimali var evet; fakat bu sorunu sadece CS gibi özürlü bir oyunda yapması ihtimali azaltıyor.

OCCT ile Power testi yapın, başlayalım.

Masaüstünde yaşamıyor olsanız sorun sadece CS2 derdik ancak anlattıklarınıza göre sorunun kaynağı belli zaten.
GPU için farklı bir driver deneyin.

Bu arada hem Nvidia için hem de AMD için "sorunsuz" ibaresi asla ve asla %100 doğruluk içermiyor, içeremez.

Masaüstünde yaşanıyor olması GPU'yu düşündürür hocam. Buradan hiçbir türlü seçenek eleyemeyiz maalesef.

Masaüstünde yaşanıyor olması GPU'yu düşündürür hocam. Buradan hiçbir türlü seçenek eleyemeyiz maalesef.
Kendisi GPU ayarları ile oynayıp O.C yapmasa evet, fakat O.C yapmış işte, o yüzden ben GPU sorunlu diyemiyorum hocam.

OCCT'de Power testi kaç dakika dursun?

Şu an 26.2.2 sürümü yüklü hangi sürümü yükleyeyim?

Power testi 15 dakika yaptım bir sorun çıkmadı.
CS2'de sorunu görmeye çalışacağım.
Masaüstünde yediğim WattMan'da şöyle oluyordu arkada Discord, Capcut/Adobe After Effects 25, 10-15 tarayıcı sekmesi açıktı. RAM kullanımıda bayağı artıyordu %80 civarları.

@Ayhan Dönmez EXPO açtığım için olabilir mi? Öyle bir şeyler yaşayan görmüştümde bir süre 4800MHz'de kullanayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet, Clear CMOS yap. Default kalacak her şey. BIOS güncelle mümkünse. Umarım kart MSI değildir.

Düz EXPO açmayın AM5'te, onun haricinde tek 16 modül ise bahsettiğin arka plan uygulamaları ekstra şişiriyordur. Sanal bellek kapalıysa Crash verebilir oyunlar. WattMan, Ahmet, Mehmet fark etmiyor aslında.

CS, Valorant gibi oyunlara yetse de 2x16 almak lazım artık günümüzde. EXPO kaynaklı da olabilir, diğer sıkıntılar da eşlik edebilir. Arka planı çok şişirmeden stokta gözleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…