R5 7500F & RX 9060 XT sistemde donma ve ekran gitmesi

Yer
İstanbul
Selamlar,

İlk olarak sorunu CS2'de daha çok yaşıyorum Tab'a bastığımda, Alt+Tab attığımda, B'ye basıp silah almaya çalıştığımda oyun takılıyor 1-5 saniye donuyor geri geliyor. Bazen ise CS2'deyken Alt+Tab attığımda monitör ekranı kapanıyor 5 saniye sonra AMD hata raporlama aracı çıkıyor. RAM'de sorun vs. olduğunu düşünmüyorum. Bu durum Windows'ta masaüstünde de oluyor fakat ağırlıklı olarak CS2'de yaşıyorum. Ayrıca Valorant veya Uncharted'da bu durumu hiç yaşamadım. Sürekli wattman yiyorum 9000 serisinde böyle bir sorun yok dendi fakat sonuç ortada. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • Sapphire Pure RX 9060 XT
  • Goodram IRDM Black 6000Mhz CL30 1x16 GB
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Raijintek Cratos Lite 850W
@Ayhan Dönmez @LH44

İlk mesajda sistem özelliklerim mevcut, Sapphire kart. Clear CMOS yapmıştım, Power testi öncesi.

RAM 1x16 GB evet. 2x16 yapacağım diğer aylarda. Uzun süre EXPO açmadan kullanayım, o zaman daha sonra açıp deneriz bir de.

Sanal bellek kapalı derken hocam? Açmamız mı gerekiyor, nasıl yapıyoruz?

Siz ellemediyseniz ya da modifiye sistem kullanmıyorsan açık gelir zaten. Discord donanım hızlandırma vesaire de kapatın. Arka plan çok şişik sizde bir de ekstra. Tek 16 zulüm gibi. Nitro ayarı ile denersin EXPO'yu bir dahakine. 1-2-1 ve 1x-1x. Bank Refresh Mode eklendiyse Normal çek.

Anakart göremedim açıklamada.

Yazmayı unutmuşum, beni de unutmuşsunuz hocam. B850M Force kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO açmak lazım zaten hocam öyle değil mi? Nasıl yapıyoruz Nitro ve normal mod'u?

Bank Refresh yaz, Normal çek. MCR-PDM ve Fast Boot kapat. Advanced-AMD Overclock-DDR Options gir, Nitro aç buradan. Sonra 1-2-1, 1x-1x uygula sırayla. EXPO üzerine uygun.

Yine bir AMD yine bir donma, takılma vakası. Şaşırtmıyor maalesef artık.

Az önce CS2 oynarken ALT+TAB attım AMD Hata raporu aracı çıktı. CS2 kendini kapatıp, Discord yeniden kendini başlattı. 4 tane açık sekmem vardı. Clear CMOS yaptığımdan beri hiçbir ayar yapmadım.

Az önce CS2 oynarken ALT+TAB attım AMD Hata raporu aracı çıktı. CS2 kendini kapatıp, Discord yeniden kendini başlattı. 4 tane açık sekmem vardı. Clear CMOS yaptığımdan beri hiçbir ayar yapmadım.

Yazılımsal olabilir mi? ALT TAB harici tetikliyor mu? DDU ile kaldırıp eski sürücüleri deneyin. İşin içinde AMD ekran kartı varsa her şey mümkün.

DC donanım hızlandırma vs. kapatın. Wattman çok sebebi var, kurtulmak zor. Detaylı bakman lazım.

Mayıs'ta ikinci RAM'i alacağım, şu anki RAM'i çıkarıp bir süre kullanmam bir de öyle denerim.

Donanım hızlandırma kapalı. Diğer sürücüleri deneyip konuda güncelleme yaparım.

Yaptığım işlemler;

• Format
  • Eski RX 9060 XT sürücüsü.
  • +16 GB RAM takviyesi.

Bu işlemlerden sonra hiç WattMan hatası almadım. (RAM takviyesi öncesinde de bir hata almadım.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…