Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leviodas

Yetkin
Dünden beri LoL'deyken oyundan atıyor, yeniden giriyorum. Spotify açılıyor fakat ekrana gelmiyor. Tekrar açmaya çalıştığımda bu uygulama açık hatası alıyorum bazen. Fortnite açılınca kendiliğinden crash verip kapanıyor. Malwarebyte indirip taratayım dedim, setup dosyasını açtım fakat ekrana gelmedi. Görev yöneticisinde arkada çalışan uygulama olarak gözüküyordu. Kapatıp açtığım zaman düzeldi. Neden oluyor bilmiyorum, sadece küçük bir tahminim var. Dün GameLoop indirmiştim, belki o tetiklemiştir diye düşünüyorum veya 3-4 gün BIOS güncellemesi gelmişti, F37 sürümüne güncellemiştim. OCCT testinde CPU RAM testi 10 dakikada hiçbir şekilde error vermedi. Konuyu açtıktan sonra ekran kartını test edeceğim.
  • İşlemci: Ryzen 5 7600 (Yükte bile 65 dereceyi geçmiyor.)
  • Ekran kartı: RX 7700 XT (Donanım hızlandırma açıkken ekranda glitchler olduğundan 25.4.1 Adrenalin sürümünde kullanıyorum.)
  • Anakart: A620M-H
  • RAM: G.Skill 1x16 Ripjaws S5 (EXPO acık 6000MHz)

Hocam tarayıcıda vs. dolanırken birden siyah ekran yediğiniz falan oldu mu? Siyah ekrandan sonra benim PC kitlenmişti 2-3 dakika ve uygulamalar kapanmıştı kendi kendine, yanıt vermiyor falan dedi.

Hocam siyah ekran değil de bugün beyaz ekran yedim, kapatıp actığımda düzeldi yoksa düzelmiyordu ama o kilitlenme olayını yaşıyorum 2 gündür fakat 5-10 saniyelik. Sadece hocam renk patlamaları yaşıyordum kick, Discord gibi platformlarda, onu da 25.4.1 sürümüne geçerek çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siyah ekran değil de bugün beyaz ekran yedim, kapatıp actığımda düzeldi yoksa düzelmiyordu ama o kilitlenme olayını yaşıyorum 2 gündür fakat 5-10 saniyelik. Sadece hocam renk patlamaları yaşıyordum kick, Discord gibi platformlarda, onu da 25.4.1 sürümüne geçerek çözdüm.

Hocam ben anlattığım sorunları DDU ile temiz kurulum yaparak çözmüştüm ama siz daha yeni sürüm değiştirmişsiniz, onunla alakalı olsaydı düzelirdi herhalde.

Hocam ben anlattığım sorunları DDU ile temiz kurulum yaparak çözmüştüm ama siz daha yeni sürüm değiştirmişsiniz, onunla alakalı olsaydı düzelirdi herhalde.

Hocam yaklaşık 2 aydır böyle kullanıyordum sorun yoktu. Eğer biraz daha sorun yaşarsanız 25.4.1 sürümüne geçin diyeceğimde bende sorun yaşamaya başladım.

Donanım ivmesi acıkken renk patlamaları oluyor mu acaba hocam bu konudaki gibi. Eğer sorun yok ise son sürüme güncelleyeyim.
Hocam bunu şu şekilde çözmüştüm: Donanım hızlandırma ayarını kapatmadan da düzeltmenin bir yolu var: Tarayıcı arama kısmına gelin ''chrome//flags'' yazın ve enterlayın sonra Force color profile yazın sRGB linear olarak ayarlayın.

Hocam bunu ben çözmüştüm şu şekilde "donanım hızlandırma ayarını kapatmadan da düzeltmenin bir yolu var: Tarayıcı arama kısmına gelin ''chrome//flags'' yazın ve enterlayın sonra Force color profile yazın sRGB linear olarak ayarlayın."

Hocam peki Discord uygulamasında çözülebilir mi, orada nasıl bulacağız bu ayarı?

CMD yönetici olarak çalıştırıp şu kodları deneyin.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

%62.3'te kaldı hocam, görev yöneticisinde Windows Update kullanımı arttı, güncelleme yapıyor sanırım.

Hocam bu dediğim çözüm tarayıcı için geçerli. Discord'da hiç karşılaşmadım sanırsam. Donanım hızlandırma kapatılıp çözülür herhalde sadece.

Anladım hocam teşekkür ederim, şu sorunu bir çözeyim driver olayını hallederim.

CMD yönetici olarak çalıştırıp şu kodları deneyin.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Hocam tarama bitti alta sonucu bırakıyorum. Şimdi ne yapmam lazım?

1767034070558.webp