Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leviodas

Yetkin
Dünden beri LoL'deyken oyundan atıyor, yeniden giriyorum. Spotify açılıyor fakat ekrana gelmiyor. Tekrar açmaya çalıştığımda bu uygulama açık hatası alıyorum bazen. Fortnite açılınca kendiliğinden crash verip kapanıyor. Malwarebyte indirip taratayım dedim, setup dosyasını açtım fakat ekrana gelmedi. Görev yöneticisinde arkada çalışan uygulama olarak gözüküyordu. Kapatıp açtığım zaman düzeldi. Neden oluyor bilmiyorum, sadece küçük bir tahminim var. Dün GameLoop indirmiştim, belki o tetiklemiştir diye düşünüyorum veya 3-4 gün BIOS güncellemesi gelmişti, F37 sürümüne güncellemiştim. OCCT testinde CPU RAM testi 10 dakikada hiçbir şekilde error vermedi. Konuyu açtıktan sonra ekran kartını test edeceğim.
  • İşlemci: Ryzen 5 7600 (Yükte bile 65 dereceyi geçmiyor.)
  • Ekran kartı: RX 7700 XT (Donanım hızlandırma açıkken ekranda glitchler olduğundan 25.4.1 Adrenalin sürümünde kullanıyorum.)
  • Anakart: A620M-H
  • RAM: G.Skill 1x16 Ripjaws S5 (EXPO acık 6000MHz)

GameLoop kaynaklı olabilir, hazır sistem ilk geldiğinde eski farenin yazılımını indirip birkaç BIOS ayarı yaptığımda mavi ekran yemiştim. Format ile düzelmişti. Bunu yapmadan önce DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip, eski stabil çalışan bir sürücüyü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bu ikisi de fayda etmezse BIOS flashback özelliği ile eski sürümlere dönmeye çalışırsınız. Zaten saydığım bu üç senaryo ile tüm değişiklikleri adım adım geri almış olacaksınız. Bunlardan kaynaklı ise çözülmek zorunda. @Leviodas

Son düzenleyen: Moderatör:
Kodlarını hepsini yazdıktan sonra bitince ardından yeniden başlatın. Olmazsa ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.

GameLoop kaynaklı olabilir, hazır sistem ilk geldiğinde eski farenin yazılımını indirip birkaç BIOS ayarı yaptığımda mavi ekran yemiştim. Format ile düzelmişti. Bunu yapmadan önce DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip, eski stabil çalışan bir sürücüyü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bu ikisi de fayda etmezse BIOS flashback özelliği ile eski sürümlere dönmeye çalışırsınız. Zaten saydığım bu üç senaryo ile tüm değişiklikleri adım adım geri almış olacaksınız. Bunlardan kaynaklı ise çözülmek zorunda. @Leviodas

Teşekkürler hocalarım, eğer tekrardan sorun olursa etiketlerim sizleri. Çok teşekkür ederim.

Teşekkürler hocalarım eğer tekrardan sorun olursa etiketlerim sizleri. Çok teşekkür ederim.

asas.webp

Bu arada Rev 1.0'i referans alarak baktığımda F36 en güncel BIOS sürümü olarak görünüyor, AGESA 1.2.0.3G de mevcut. F37 seçmenizdeki sebep neydi? @Leviodas

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu arada rev 1.0'i referans alarak baktığımda F36 en güncel BIOS sürümü olarak görünüyor, AGESA 1.2. 0. 3G de mevcut. F37 seçmenizdeki sebep neydi? @Leviodas

Hocam anakartım rev 1.2 F37 son cıkan sürüm daha öncesinde F36 da iken RAM erroru yiyordum. Mecburen beta sürümüne geçmiştim, sonra o betada hata yiyince diğer betaya geçmiştim, en son betaları sildiler. F36 kullanıyordum yakın zamanda F37 çıkınca başım ağrımasın diye geçtim.

Hocam bir de Türkçe olan Gigabyte sitesinde yakın zamana kadar F35 BIOS'u yüklüydü en güncel F36 sürümünü bile yüklememişlerdi.

Hocam anakartım rev 1.2 F37 son cıkan sürüm daha öncesinde F36 da iken RAM erroru yiyordum. Mecburen beta sürümüne geçmiştim, sonra o betada hata yiyince diğer betaya geçmiştim, en son betaları sildiler. F36 kullanıyordum yakın zamanda F37 çıkınca başım ağrımasın diye geçtim.

Hocam bir de Türkçe olan Gigabyte sitesinde yakın zamana kadar F35 BIOS'u yüklüydü en güncel F36 sürümünü bile yüklememişlerdi.
Gigabyte anakartlarda Beta sürümü çok sık gelebiliyor, elden geldikçe kurmayıp bekleyin. Onun dışında Gameloop'u silmek, DDU ile temiz ekran kartı sürücüsünü kurmak önceliğiniz olsun. Düzelmezse temiz bir format. O da olmazsa BIOS flashback ile kararlı olduğunu hatırladığınız sürüme dönün. Şu anlık aklıma gelenler bunlar.

Türkçe versiyona bakmayın hocam, global üzerinden takip edin. Sorunuz çözüldü mü?

Gigabyte anakartlarda beta sürümü çok sık gelebiliyor, elden geldikçe kurmayıp bekleyin. Onun dışında GameLoop'u silmek, DDU ile temiz ekran kartı sürücüsünü kurmak önceliğiniz olsun. Düzelmezse temiz bir format. O da olmazsa BIOS flashback ile kararlı olduğunu hatırladığınız sürüme dönün. Şu anlık aklıma gelenler bunlar.

Hocam Fortnite girip test edeyim dedim maalesef çözülmedi. Bir de oyun değil direkt bilgisayar donuyor.

Dosya Ekleri

• 1767035922046.webp
    1767035922046.webp
    21 KB · Görüntüleme: 33
  • 1767036464493.webp
    1767036464493.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme: