Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leviodas

Yetkin
Dünden beri LoL'deyken oyundan atıyor, yeniden giriyorum. Spotify açılıyor fakat ekrana gelmiyor. Tekrar açmaya çalıştığımda bu uygulama açık hatası alıyorum bazen. Fortnite açılınca kendiliğinden crash verip kapanıyor. Malwarebyte indirip taratayım dedim, setup dosyasını açtım fakat ekrana gelmedi. Görev yöneticisinde arkada çalışan uygulama olarak gözüküyordu. Kapatıp açtığım zaman düzeldi. Neden oluyor bilmiyorum, sadece küçük bir tahminim var. Dün GameLoop indirmiştim, belki o tetiklemiştir diye düşünüyorum veya 3-4 gün BIOS güncellemesi gelmişti, F37 sürümüne güncellemiştim. OCCT testinde CPU RAM testi 10 dakikada hiçbir şekilde error vermedi. Konuyu açtıktan sonra ekran kartını test edeceğim.
  • İşlemci: Ryzen 5 7600 (Yükte bile 65 dereceyi geçmiyor.)
  • Ekran kartı: RX 7700 XT (Donanım hızlandırma açıkken ekranda glitchler olduğundan 25.4.1 Adrenalin sürümünde kullanıyorum.)
  • Anakart: A620M-H
  • RAM: G.Skill 1x16 Ripjaws S5 (EXPO acık 6000MHz)

PSU sağlam, ekran kartıyı bir test edin derim. VRAM/3D testi.

Hocam 3D Adaptive'de Extreme açıyorum. VRAM testindede ayarları değiştirmiyorum.

Normalde konuyu açtığımda 10 dakika üstünde hiçbir sorun yoktu şu an direkt error verdi. @Xbox 360E

1767036682716.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sorunlu anlaşılan, ilk önce sürücü ile değiştirmekle başlayın. Sonra 3D/VRAM ve FurMark testi deneyin. Error verirse ekran kartıyı garantiye verin derim.

Ekran kartı sorunlu anlaşılan, ilk önce sürücü ile değiştirmekle başlayın. Sonra 3D/VRAM ve FurMark testi deneyin. Error verirse ekran kartıyı garantiye verin derim.

Teşekkür ederim hocam, iyi akşamlar dilerim.

Sorunu sanırım çözdüm. Sanal bellekler sıfırlamış (C diskinde 0, HDD'de 4 GB gözüküyordu) neden sıfırlandı bilmiyorum. Fakat şu anda düzeldi gibi umarım bir sorun çıkmaz.

Güncelleme: Dosya gezgininde hala donuyor.

Son yayınlanan güncellemeyle alakalı olabilir mi bilemedim. Dediğin yazılımı kaldırdınız mı?

Hocam MPO kapattım, BIOS'u F36 sürümüne düşürdüm, DDU ile silip en güncel driverı kurdum, GameLoop tamamen kaldırdım, sanal bellek verdim. Şimdi son olarak Memory context restore ayarını kapattım şimdi de test edeceğim eğer olmaz ise yarında biraz deneyeceğim. En son çare garantiye götürmek olacak.

Hocam ayarlar kısımda güncelleme kısma gelin, altta güncelleştirmeyi kaldır seçeneği tıklayın. Oradan en son güncellenen güncellemeyi kaldırın.(Microsoft Windows) Sonra yeniden başlatın.

Hocam ayarlar kısımda güncelleme kısma gelin, altta güncelleştirmeyi kaldır seçeneği tıklayın. Oradan en son güncellenen güncellemeyi kaldırın.(Microsoft Windows) sonra yeniden başlatın.

Hocam baktım fakat 12.12'de atılan güncelleme var en yakın kaldırayım mı?

1767049732033.webp