ozifisek

Uzman
Yer
Bursa
Bilgisayar açıldığında yanlış görmediysem DRAM kırmızı yanıyor ve bu sorun geçen attığım BIOS konusundan sonra oldu. Ve PC açılırken şöyle bir ekran geliyor:

IMG_2041.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan soketini CPU_OPT kısmına takmış olabilirsin. İki soket de aynı yerde ve kolay karışıyor, fan kullanıyorsan bilgisayarı kapatıp gücü kesip soketi sök yapınca düzelir tabii fan kablosu zarar görmediyse. Sıvı soğutucu varsa CPU_OPT'ye geçin. BIOS'tan da fan ayarı varsa default moda alıp tekrar ayarlayın.

B650 M-PLUS.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Müsaitlik durumum şu an hiç kalmadı. En kısa sürede tekrar takmayı deneyeceğim.
Yanlışım var mış galiba yanlış yere takmışım. Bir de başlığı nasıl değiştirebilirim? DRAM sarı, CPU kırmızı yanıyormuş.

Müsaitlik durumum şu an hiç kalmadı en kısa sürede tekrar takmayı deneyeceğim.

Yanlışım var mış galiba yanlış yere takmışım. Bir de başlığı nasıl değiştirebilirim? DRAM sarı CPU kırmızı yanıyormuş.

Çoklayıcı takılıymış ve CPU_OPT takmışım galiba.

Fan soketini CPU_OPT kısmına takmış olabilirsin. İki soket de aynı yerde ve kolay karışıyor, fan kullanıyorsan bilgisayarı kapatıp gücü kesip soketi sök yapınca düzelir tabii fan kablosu zarar görmediyse. Sıvı soğutucu varsa CPU_OPT'ye geçin. BIOS'tan da fan ayarı varsa default moda alıp tekrar ayarlayın.

Eki Görüntüle 227353
Yeni bir soğutucu aldım ve taktım bilgisayarı garantiye göndermiştim geldiğinde lakin bu cpu hala kırmızı yanıyor dediğiniz yere takmama rağmen hiç anlamıyorum neden bende böyle şeyler yaşandığını

Parçaları takmayı bilmediğim için soruyorum Bursada bununla ilgili yardımcı olabilecek biri varsa çok makbule geçer gerçekten Joker gibi dolaşıyorum evde hayal kırıklığından.

Son düzenleme: