R5 7600'lü sistemde DRAM ve CPU ışığı yanıyor

MFD

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem topladım ve sistemde B650 Tomahawk Wi-Fi, Ryzen 5 7600 ve XPG Lancer RGB 6000MHz CL30 16x2 RAM kullanıyorum.

Başlarda sorun yoktu fakat 2 ay kullanamadım bilgisayarı ve açmaya çalıştığımda Debug LED'lerden CPU ve DRAM yanıyordu aynı anda. Çok uzun süre bekleyince veya 5-6 kere reset atınca bilgisayar açılıyor ama kapanınca tekrar aynı döngü.

Clear CMOS, tekli RAM kullanma, RAM silme, RAM yerini değiştirme vs. her şeyi denedim ama düzeltemedim.

Lütfen bana yardım edin. @Recep Baltaş hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramleri düzgün taktığınıza emin olun.

Son düzenleme:
BIOS güncellediniz mi?

Güncelledim hocam düzelmedi bende düzgün çalıştığı birkaç önceki sürüme döndüm fakat oda çözmedi
CPU DRAM ışığında ya takılı kalıyor ya da 2-3 dk sonra açılıyor

BIOS güncellediniz mi?

İşlemci söktüm taktım. RAM'leri tekrar söküp takıp yer değiştirdim. Bütün sataları söküp denedim sadece M.2 ile. Denemediğim pek bir şey kalmadı

Ramlere karşıdan baktığınızda sol sağ dengesi eşit de mi? Bir kaç kişi rami oturttum demesine rağmen oturmadığından sorun yaşandığına denk geldim. Karşıdan bi bakın çip uçlarını şöyle soldan sağa bi takip edin

Hocam çok dediğinizi anlamadım ama yani 3-4 kez söktüm taktım. Çıt çıt oturttum.

Farklı RAM denemek kalmış.
Ram haricinde başka bişey olamaz demi hocam sanırsam. Ramleri servise yollayacam yoksa.

İşlemci soğutucusunu biraz gevşetip deneyin, bazen pin temas sorunundan dolayı da yapar bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…