Sorun aslında çözülmedi daha yeni başlıyor çözüm aşaması. MSI pişmanlıktır. Şu sürüm adına bak, sitede yazana bak. Normal kullanıcı nasıl anlayacak hangi sürümde olduğunu. O anakart hiç olmamış dediğim gibi. O Ram'leri de manuel değer girmen lazım sorunun onla alakalı olabilir. Beta sürüm kurabilirsin onda sıkıntı yok, Flash BIOS yazan porta takmak zorunda değilsin M-Flash ile güncellerken, BIOS Flashback ile güncellerken o porta takma zorunluluğu var. M-Flash'tan nasıl güncellenmiyor ona anlam veremedim, sonsuza kadar bu BIOS'ta mı kalacaksın yani
@Fatihkilic
@Fatihkilic Techolay YT kanalındaki gibi birebir uyguladın mı M-Flash aşamasını video atmıştım. BIOS dosyasını seçeceksin oradan USB içinden, sonrasında sistem restart atıp güncelleme ekranı gelmesi lazım. Videoda detaylı anlatılmış hepsi.
6000 c26 1.4v RAM aldığın için OC RAM'ı bunlar, eğer oclamıyorsan ne anlamı var ki, onu geç manuel timing girmen lazım BIOS güncelleyip, AGESA 1.2.0.3g'ye Recep Bey anlattığı gibi güncellersen iyi olur, daha nasıl anlatabilirim nasıl güncelleyeceğini bilmiyorum. FAT32 formatlı içi boş bir USB'ye direkt BIOS dosyası at, random bir porta tak, BIOS içinden M-Flash girip seçmen gerekiyor BIOS dosyasını, direkt BIOS içinden yapabiliyor olman lazım, işlem öncesinde default ayarlara al.
@Fatihkilic
@SunseTTime Şu anki sorunu dediğim BIOS sürümüne güncellemeden ve manuel oc yapmadan düzelmeyecektir. BIOS update yapması şart ama anlatamadım, daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum o aşamayı, Recep Bey de anlatmış zaten detaylı. M-Flash içinden seçecek o dosyayı sonrasında restart atıp sistem güncellemeye başlayacak. Eğer bu olmuyorsa anakartla alakalı problem var. MSI.ROM olarak adlandırma işi sadece arkadaki BIOS Flashback portunu kullandığı senaryolarda geçerli, M-Flash ile BIOS Flashback farklı.
Yani OC RAM'ı alıp stokta çalıştırmak, ferrariye şahin motoru takmak gibi bir şey. Manuel timing ile bile düzelme şansı var ama bu anakart+BIOS'ta zor gibi. Güncel kalması lazım. Beta'nın zararı yok.
Senin Clear CMOS işlemi yapman lazım JBAT1 pinlerden, sonra tekrardan bu güncellemeyi denemen lazım. Eğer olmuyorsa anakartın göçmüş demektir, BIOS çipine yazamıyorsun, dışardan fiziksel olarak yazdıracaksın ya da servise göndereceksin onlar o işlemi halleder. Clear CMOS için JBAT1 pinlerine 15 sn yıldız tornavida dokun fişten çekiliyken, BIOS sıfırlandıktan sonra tekrar dene bu işlemi. Zaten bu anakart bu RAM ile çok sırıtıyor bilmiyorum. Parça seçimi çok doğru değil. Parçalar arasında bir denge ahenk olmalı.