Benim dediğim gibi 2 yöntem de başarısız mı, CLRTC pinlerden Clear CMOS denedikten sonra arka ı/o porttan güncellemeyi dener misin. Etiketlediğim kişileri etiketle konu açarken yardımcı olsunlar üstte etiketlemiştim.
@Fatihkilic
Eki Görüntüle 201618
@Fatihkilic Dediklerimi yaparsan belki düzelteceğiz. Makine kapalıyken şuraya 15 sn yıldız dokun, 2 pinin altında JBAT1 yazıyor 15-20 sn dokun. factory reset çevirsin, Clear CMOS jumper bu 2 pin. Sonrasında BIOS aç default save exit yapıp kapat tamamen PC'yi. Sonra anlattığım gibi 16 GB'lık FAT32 formatlı bir belleğin içine MSI.ROM dosyasını atıp tuşa birkaç sn basılı tut, güncelleme başlasın. Baştan dene bu dediğimi harfiyen. Olmuyorsa garantiye göndermen lazım.
@Fatihkilic Beni yanlış anladın başta ama demek istediğim bu. 15k'lık RAM 5k'lık anakarta takılmaması lazım, parçalar arasındaki denge çok önemli, sonrasında kekeleme takılma donma her şey olur. Bu kart iyi bir kart değil genel anlamda. Senin şu anki sorun ya senin bilmeyip yapamayışından kaynaklı ya da kart kaynaklı sorun var. 2-3 tane 16 GB USB bellek ile FAT32 formatlayıp MSI.ROM dosyasını atıp, tuş ile güncellemeyi denemen lazım. JBAT1 ile sıfırlayacaksın bunun öncesinde çok detaylı anlattım.