t4r3x
Uzman
Merhaba, benim sorunum sistemi DDR5'e yükseltme yaptığımda başladı. DDR4'te iken hiç problem yaşamıyordum. PC normal kullanımda herhangi bir problem yaratmıyor, fakat oyun açtığımda 15-60 dakika aralığında reset atıyor. PC'nin ısı değerleri normal, bütün stres testlerini denedim, sayılır: Memtest86, AIDA64 vs. Herhangi bir hata bulmuyor ve reset de atmıyor.
GPU'dan VRAM arızası diye şüphelendim, servise gönderdim, herhangi bir sorun olmadığını söyleyip termal bakımını yapıp geri gönderdiler. Bilgisayarcı arkadaşım PSU'dan kaynaklı olabileceğini söyledi, Corsair RM850X vardı, gittim MSI 850W yeni PSU aldım.
Sonra RAM'lerden şüphelendim, yeni RAM aldım, internetten anakart uyumluluk sayfasına bakarak aldım ama faydası olmadı.
Denemediğim işlemci, anakart ve SSD kaldı. Çok rahatsız edici bir durum, normal ofis bilgisayarı gibi sadece internette gezip film falan izliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler, saygılar.
Minidump link.
drive.google.com
Bir de her reset attıgında minidump dosyası olusturmuyor.
GPU'dan VRAM arızası diye şüphelendim, servise gönderdim, herhangi bir sorun olmadığını söyleyip termal bakımını yapıp geri gönderdiler. Bilgisayarcı arkadaşım PSU'dan kaynaklı olabileceğini söyledi, Corsair RM850X vardı, gittim MSI 850W yeni PSU aldım.
Sonra RAM'lerden şüphelendim, yeni RAM aldım, internetten anakart uyumluluk sayfasına bakarak aldım ama faydası olmadı.
Denemediğim işlemci, anakart ve SSD kaldı. Çok rahatsız edici bir durum, normal ofis bilgisayarı gibi sadece internette gezip film falan izliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler, saygılar.
- Ryzen 5 7600X.
- MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
- Kingston 2x16 5600 RAM.
- Samsung 970 EVO SSD.
- 2TB HDD.
- MSI 850W Gold PSU.
- ASUS TUF RTX 3080 OC.
Minidump link.
Hata.rar
drive.google.com
Bir de her reset attıgında minidump dosyası olusturmuyor.