jeoparadise

Becerikli
RX 9060 XT 16 GB ekran kartı, Ryzen 7 5700 (non x) işlemci ve 16 GB 3200 MHz RAM'im var. RDR2 gibi oyunlarda CPU yoğun olmayan sahnelerde örneğin dağlık arazi gibi oyun gayet akıcı hissettiriyor ve herhangi bir drop gibi bir sorun yok. Ama ne zaman CPU yoğun yerlere Valentine, Saint Denis gibi yerlere gitsem oyun nadiren de olsa drop yaşamaya başlıyor. FPS değerlerim halen çok iyi ama o dağlık arazilerdeki gibi bir akıcılık hissedemiyorum az da olsa. Minecraft gibi oyunlarda da ufaktan drop sıkıntısı yaşıyorum hareket halindeyken vesaire. Bu iki oyun da CPU bağımlısı olduğu için ve benim de CPU'mun oyun performansı rezalet olduğu için sorunu teyit etmek istedim. Hatta 1080p'de ufaktan da olsa CPU yoğun sahnelerde %5 gibi bir ekran kartı darboğazı yaşıyorum. 16MB L3 önbelleği var işlemcinin ve Cezanne mimarili olduğunu biliyorum. Sizce CPU değişmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak darboğaz ve RDR2'nin mükkemmel(!) optimizasyonu sorunu gibi. Ne olur ne olmaz belki eksiktir diye DirectX ve C++ indirmekte fayda var, linkleri ek olarak aşağıya bırakacağım. RDR2 gibi büyük oyunları oynarken arka planın temiz olmasına dikkat edin. Son olarak XMP/EXPO açık olsun.

Oyunu Vulkan'da çalıştırın.

Modları kurmadan önce oyunun dosyalarını doğrulayın. DirectX ve C++ kurduktan sonra sistemi yeniden başlatın.

2 farklı mod kurma çeşidi var hocam.

1. Yöntem: LML ile kurulum​

LML'yi kurduktan sonra oyunun dosyalarına LML adlı klasör eklenmesi lazım, onu açıyoruz sonra onun içinden de downloader klasörünü açıyoruz ve modu içine atıyoruz.

2. Yöntem: Direkt oyunun dosyasına atarak kurulum.​

Bunun bir olayı yok, direkt oyunun dosyasına atıyoruz modu.

Bu mod için 1. yöntemi kullanacağız. Basit olsa da daha önce mod kurmadıysanız ilk kurulumda karışık gelebilir; bu yüzden video bırakacağım.

Scripthook - ASİ (Sadece oyunun kurulu olduğu dosyaya atmanız yeterli.)
LML (Nasıl kurulduğu videoda.)

Düzenleme: Mod hakkında yazmayı unuttuğum bir nokta var! Ben 3060 ekran kartı ile 4500 kullanıyordum siz 6000 ya da 7500 kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ufak darboğaz ve RDR2'nin mükemmel(!) optimizasyonu sorunu gibi. Ne olur ne olmaz belki eksiktir diye DirectX ve C++ indirmekte fayda var, linkleri ek olarak aşağıya bırakacağım. RDR2 gibi büyük oyunları oynarken arka planın temiz olmasına dikkat edin. Son olarak XMP/EXPO açık olsun.

Oyunu Vulkan'da çalıştırın.

modları kurmadan önce oyunun dosyalarını doğrulayın. DirectX ve C++ kurduktan sonra sistemi yeniden başlatın.

2 farklı mod kurma çeşidi var hocam.

1. yöntem: Lml ile kurulum​

Lml'yi kurduktan sonra oyunun dosyalarına lml adlı klasör eklenmesi lazım, onu açıyoruz sonra onun içinden de downloader klasörünü açıyoruz ve modu içine atıyoruz.

2. yöntem: Direkt oyunun dosyasına atarak kurulum.​

Bunun bir olayı yok, direkt oyunun dosyasına atıyoruz modu.

Bu mod için 1. yöntemi kullanacağız. Basit olsa da daha önce mod kurmadıysanız ilk kurulumda karışık gelebilir; bu yüzden video bırakacağım.

Scripthook - ASİ (sadece oyunun kurulu olduğu dosyaya atmanız yeterli.)
LML (nasıl kurulduğu videoda.)

Düzenleme: Mod hakkında yazmayı unuttuğum bir nokta var! Ben 3060 ekran kartı ile 4500 kullanıyordum siz 6000 ya da 7500 kullanabilirsiniz.

Hocam çok sağ olun ama pek işe yaramadı bende. 7500 olanı denediğimde daha kötü 6000 de ise neredeyse aynı sonuç aldım. Her şeyi doğru yaptığımdan eminim. XMP açık. Oyun Vulkan'da. DirectX ve C + + de kurdum ve yeniden başlattım. Neredeyse modsuz olanla tıpatıp aynı sonuçları aldım. Burada suçlu olan şey muhtemelen hala işlemci. 16MB L3 cache yetmiyor diye düşünüyorum bu tarz oyunlara.

Beklediğim bir şeydi ama yazdığım şeyler az da olsa işe yarar diye düşünmüştüm. İşlemciyi yenileyene dek (bence yenilemeye gerek yok AAA oyunlarda GPU yükünü arttırırsanız sorun kısmen çözülür ama hiç sorun yaşamak istemiyorum bütçemde sıkıntılı değil derseniz alın) oyun içi ayarlar ile CPU yükünü azaltmak dışında hiçbir çözüm yok. Çünkü, darboğazın etkisi yok edilemez bende bu yüzden mod ile bun azaltmaya çalışalım diye düşündüm ama işe yaramadı. O halde oyun içi ayarlara yönelmek gerek. Oyun içi ayarlar konusunda size uygun şekilde test ederek ayarlayın.

Son düzenleme:
Beklediğim bir şeydi ama yazdığım şeyler az da olsa işe yarar diye düşünmüştüm. İşlemciyi yenileyene dek oyun içi ayarlar ile CPU yükünü azaltmak dışında hiçbir çözüm yok. Çünkü, darboğazın etkisi yok edilemez bende bu yüzden mod ile bun azaltmaya çalışalım diye düşündüm ama işe yaramadı. O halde oyun içi ayarlara yönelmek gerek. Oyun içi ayarlar konusunda size uygun şekilde test ederek ayarlayın.

Tamamdır hocam sağ olun tekrardan işe yaramadığına bende biraz şaşırdım. RDR2 üzerinden benchmark yaptığımda ise genel olarak 1080p ultrada ortalama 95 FPS, minimum 55, maximum ise 120 civarlarında alıyorum şu an modla beraber. 7500 olanında minimum FPS 30 lara kadar düşmüştü değiştirdim bende. Hemen hemen modsuz haliyle aynı değerleri alıyorum 6000 ile. Böyle idare edeceğiz artık. Normalde RDR2'nin optimizasyonu iyi diye biliyordum ben böyle olacağını hiç düşünmemiştim.