KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 2025'in şubat ayından beri bu stutter sorunuyla uğraşıyorum. Ne yapsam bu sorun çözülmüyor, her yöntemi denedim. "7500F sorunlu." denip iade alındı ve 7800X3D'ye geçtim, yine düzelmedi. Eski oyunlarda hiçbir şey , yeni oyunlarda kasadan cızırtı geliyor, stutter anında kesiliyor. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Sistem.
7800X3D,
MSI 4070s.
32 GB RAM.
1 TB SSS.
Rampage 750W PSU.

Cızırtı sesi Coil Whine kaynaklı olabilir. Ekran kartından olması muhtemel.

Stutter anında kesiliyorsa GPU kullanımı düşüyor olabilir anlık olarak. Stutter sorunun birçok nedeni var, kesin şundan diyemeyeceğim ama farklı ekran kartıyla deneme imkanın varsa dene derim.

Cızırtı sesi coil whine kaynaklı olabilir. Ekran kartından olması muhtemel.

Stutter anında kesiliyorsa GPU kullanımı düşüyor olabilir anlık olarak. Stutter sorunun birçok nedeni var, kesin şundan diyemeyeceğim ama farklı ekran kartıyla deneme imkanın varsa dene derim.

Sesi dikkatli dinlediğimde PSU'dan geliyor ve stutter anında baktığımda bütün kullanımlar düşüyor.

Bende PSU'dan şüphleniyorum.

Merhaba, 2025'in şubat ayından beri bu stutter sorunuyla uğraşıyorum. Ne yapsam bu sorun çözülmüyor, her yöntemi denedim. "7500F sorunlu." denip iade alındı ve 7800X3D'ye geçtim, yine düzelmedi. Eski oyunlarda hiçbir şey, yeni oyunlarda kasadan cızırtı geliyor, stutter anında kesiliyor. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Sistem.
7800X3D,
MSI 4070s.
32 GB RAM.
1 TB SSS.
Rampage 750W PSU.

Rampage PSU (şüpheli)

Power testi yaptığımda işlemci 89 derece ekran kartı 78'di isterseniz bir daha test yapıp sonuçları atabilirim.

OCCT sanırım onunla yapılıyor ama birisi şöyle bir şey yazmış " OCCT ile yapabilirsiniz lakin her zaman kesin sonuç veremeyebiliyor. OCCT testinde sorun olmayan PSU'm oyunlarda sıkıntı çıkarıyordu."

O yüzden başka PSU takma şansın varsa onunla dene

OCCT sanırım onunla yapılıyor ama birisi şöyle bir şey yazmış " OCCT ile yapabilirsiniz lakin her zaman kesin sonuç veremeyebiliyor. OCCT testinde sorun olmayan PSU'm oyunlarda sıkıntı çıkarıyordu."

O yüzden başka PSU takma şansın varsa onunla dene.

İlk bilgisayarım olduğu için maalesef yok.