Tamamdir yarin bendeki ayarlarin aynisini yapip test alip tekrar sizi rahatsiz ederim. Tesekkur ederim.
@Ayhan Dönmez hocam simdi BIOS ekranindayiz timingleri giriyoruz fakat bu verdiginiz gorseldeki gibi tRCDWR ve tRCDRD olarak degil sadece tRCD alani var nasil ilerlemem gerek?
Burda sectigim ayarlari da bulamadim. RX DFE Taps ve TX DFE Taps olarak Additional Memory Tweaks basliginda varlar fakat TX DFE 0 secenegi yok 1x ile basliyor.
Tamamdır bu son profili de uygulayıp sonuçlar üzerinden ilerleriz.
@Ayhan Dönmez Bu SS deki gibi tRC ve tRCDWR değişip tekrar test edeceğim. Kartta tek bir tRCD girişi var size advanced-AMD CBS menüsünden SS yollayacağım şu tRCDWR nereden değer girişi yapabiliyorsak yapalım
Eki Görüntüle 198794Eki Görüntüle 198791Eki Görüntüle 198792Eki Görüntüle 198793Eki Görüntüle 198790
Nitro dışında, AMD overclocking → AMD CBS → Drr and Infinity fabric başlıgında yapılacak bir ayar varsa yapayım hocam. MSI zamanlama ve diğer ayarları, OC → Advance DRAM Configuration → misc ıtem başlıgının altında toplamış buradan...
Yukarida link olarak eklemis oldugum eski bir mesajinizdan yola cikarak SPD Timings sekmesinde tRCD secenegini manual yapip tRCDWR secenegini 16'nin hex karsiligi 10 ile degistirdim fakat tRCDRD secenegini bulamiyorum. Ekran acik sekilde beklemedeyiz. Nitro kisminda secmis oldugum Bias ayarlarini da bulamadim henuz.