- Makaleler
- 1
6800 alıp EXPO açarsan EXPO açmamış gibi olacak çünkü. Nebi'nin YouTube kanalında izleyebilirsin gerekli bilgiler orada mevcut.
İyi bir hava soğutma kesinlikle iş görür.FPS oyuncusuyum evet. Monitörüm de 1080p. Anakart olarak 8000 lira güzel bir tercih bence, üstüne çıkmaya gerek görmedim. Sıvı soğutma düşünmüyorum, borular vesaire çok anlayan birisi değilim o yüzden tercih etmiyorum. Hava soğutma iş görmez mi?
Rami dediğin gibi değiştireceğim evet, teşekkür ederim gözümden kaçmış.
EVO tepe model zaten ama o fiyatı haketmiyor. Anakart çok gerekli değil zaten 7800x3D için sana kalmış o. RAM'leri EXPO açmadan önce BIOS update yapmayı unutma, b650 çipsette eski BIOS'ta geliyor kartlar. @parseklFPS oyuncusuyum evet. Monitörüm de 1080p. Anakart olarak 8000 lira güzel bir tercih bence, üstüne çıkmaya gerek görmedim. Sıvı soğutma düşünmüyorum, borular vesaire çok anlayan birisi değilim o yüzden tercih etmiyorum. Hava soğutma iş görmez mi?
Rami dediğin gibi değiştireceğim evet, teşekkür ederim gözümden kaçmış.
Anakart bu olabilir bir de B850 olsun istersen bu bütçede:Selam. Sistemimi SSD gibi parçaları tutarak yükselteceğim. Bütçemi sınıra kadar dayadığımda çıkardığım liste aşağıdaki gibi oldu:
Ek olarak MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ Gold PSU'ya sahibim.
- Sapphire RX 7900 XT Pulse 20 GB
- AMD Ryzen 7 7800X3D
- Thermalright Phantom Spirit 120 EVO link
- Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6800 MHz CL34 DDR5 Ram
- Gigabyte B650M Aorus Elite AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
- NZXT H7 Flow 2024 CM-H72FB-01 Fanlı Siyah E-ATX Kasa link
Herhangi bir uyumsuzluk olur mu? Argüman belirtmeden parça olarak şunu al gibi linkler atmasanız daha iyi olur.
Kaç FPS hedeflediğine bağlı, 480 Hz mi monitörün var, yoksa 240 mı, 240 FPS hedefliyorsan 9700x yeterli. PBO-105w Mod vesaire ekstra optimize ederek performansı katlarsın, işin içine RAM optimizasyonu da dahil. Nebi'nin videoları izle baştan itibaren 6000 1:1 mod ve PBO optimizasyonu öğretiyor.@Ayhan Dönmez İşlemci konusunda ne diyorsunuz, sadece yeni mimari için 9700x alınır mı?
9700x ve 7800x3d arasında mimari farkı dışında bir fark göremedim. Biraz daha az ısınıyor sanırım ayrıca. Çok ayar yapmadan anlayan birisi değilim, hangisini tercih etmeliyim, siz ne ederdiniz?Kaç FPS hedeflediğine bağlı, 480 Hz mi monitörün var, yoksa 240 mı, 240 FPS hedefliyorsan 9700x yeterli. PBO-105w Mod vesaire ekstra optimize ederek performansı katlarsın, işin içine RAM optimizasyonu da dahil. Nebi'nin videoları izle baştan itibaren 6000 1:1 mod ve PBO optimizasyonu öğretiyor.
Hangisi ucuzsa onu alırdım sonra optimize ederdim. 7800x3D de tak çalıştır ısınan bir işlemci. Nebi'nin RAM ve PBO videolarını izle, aynı şekilde Techolay YouTube kanalında da var PBO ayarları, onlara göz gezdir.9700x ve 7800x3d arasında mimari farkı dışında bir fark göremedim. Biraz daha az ısınıyor sanırım ayrıca. Çok ayar yapmadan anlayan birisi değilim, hangisini tercih etmeliyim, siz ne ederdiniz?