Board bu olabilir bir de. Fark olur olmasına da olan farklar seni çok etkilemez. M.2, USB4, Wi-Fi 7, Ethernet vs vs. diye liste uzuyor. Aynı yongayı kullanıyor tüm çipsetler, A620 ve B840 hariç. İstediğini seçebilirsin o yüzden bu bütçede, fark olmaz. Faz olarak da soğutma olarak da pişman etmez hiçbiri. @stygge

En kötü iade edersin öyle bir durumda, en son yenilendi diye biliyorum Enermax serisi. Problem olacağını sanmam.

Şansını denemekte fayda var, 1200w alacaksın sonuçta

850w gayet yeterli ama, sadece Enermax'ın bu modeli özellikle F/P fazlasıyla.

@stygge Bir de belleğe boş yere para verme, şundan 2 tane alman yeterli:

A2-B2 slotlarına takılacak soldan 2. ve 4 slotlar. BIOS Update sonrası EXPO açacaksın. Gigabyte kart alırsan sonu küçük harf ile biten sürümleri kurma, onlar Beta sürüm, en güncel Official sürümü kur.

RGB istiyorsan Lexar 2nd Gen 6000 c28 tercih edebilirsin.

@stygge High power da benim önerdiğim bir güç kaynağı markası, aynı bütçede bu da düşünülebilir bu arada. 1200w versiyonu da var.

Enermax tercih etmezsen, Rajintek ya da High Power tercih edebilirsin.

Bir de bu model olabilir Amazon satıcılı düşünürsen:

Önerileriniz için teşekkür ederim. İncehesapta 1 saat sonra indirime girecek ürünler var. Gainward 5070ti alınır mı? Bunun dışında BitFenix BFG Gold 1200W 80+ Gold PCIe Gen 5.0 ATX 3.0 Full Modüler Power Supply
bu üründe indirime giriyor önerir misiniz? Son olarakta ASUS ROG STRIX B850-A GAMING WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart bu ürün indirime girecek benim seçmiş olduğum anakartı mı alayım yoksa asus olanı mı?

Önerileriniz için teşekkür ederim. İncehesapta 1 saat sonra indirime girecek ürünler var. Gainward 5070ti alınır mı? Bunun dışında BitFenix BFG Gold 1200W 80+ Gold PCIe Gen 5.0 ATX 3.0 Full Modüler Power Supply
bu üründe indirime giriyor önerir misiniz? Son olarakta ASUS ROG STRIX B850-A GAMING WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart bu ürün indirime girecek benim seçmiş olduğum anakartı mı alayım yoksa asus olanı mı?
ASUS olanı al iyi fiyata gelirse, Bitfenix şart değil, Gainward S modeli pek beğenmiyorlar açıkçası ama ben f/p odaklıyım, iyi fiyata gelirse alırdım. En kötü içini açıp bakım yaparsın 2 yıl sonra ya da 1500-2000 TL'ye 10 numara bakım yapan yerler var her şey dahil. Undervoltlu kullanıyor çoğu kişi Nvidia kartları bir de, o yüzden sıcaklık çok sorun değil.

Segotep çift kule çift fan kule tipi soğutucu 1000 TL'ye gelirse onu alabilirsin bir de senin işlemci için fazlasıyla yeter AIO almayacaksan eğer. @stygge

Dediğim gibi ne 7800x3d ne de RTX 5000 serisi tak çalıştır çoğu kişi kullanmıyor işten anlayan kesim, 3-5 dk'nı ayırarak 70 derecede çalışan GPU'yu daha düşük fan devri ile 60 derecede çalıştırtıp aynı performansı hatta %5-10 daha iyisini alabiliyorsun. O yüzden en dandik 5070 Ti bile alıp adam edersin yani.

PSU konusunda @Yusuf7878 @Oreki müsaitlerse yadımcı olurlar.

B850-A iyi bir indirime girerse alınır ki alacağı max indirim 1.200 küsür.

İndirime giren Gainward 5070TI hakkında, S isimli model en rezil model. VC yok. 38 bin bandına düşerse değerlendirebilirsiniz. Fakat tavsiyem değildir.

@stygge Nebi'nin videolarını izle, konu açarsan yardımcı olurum ayreten, stokta kullanmazsın. 38k düşüyor 5070 Ti Gainward, Rog Strix bunun en az 2 katı. Soğutması daha iyi, PTM kullanıyor vesaire ama 2 kat fiyat vermeye değer mi, 2 yıl sonra sen açıp termal pad + PTM değişimi yapabilirsin mesela 2000-3000 civarı bütçeye ya da yaptırtırsın yapan kişiler var.

İndirime giren Gainward 5070TI hakkında, S isimli model en rezil model. VC yok. 38 bin bandına düşerse değerlendirebilirsiniz. Fakat tavsiyem değildir.
38K gelirse neden almasın ki, undervolt ile adam olur bence. Fiyata göre bakmak lazım.

bu üründe indirime giriyor önerir misiniz?
Alınabilir lakin ne kadar indirime gireceğide önemli tabii ki.

Gainward'ın en dandik 4070 Superi var bende mesela ek olarak bu model en rezil model, Stok hali direkt 75-80 derece oyunlarda. Afterburner ile 950 mV 2.7 GHz sabitleyince 60-65 arası sabit. Tak çalıştır halinden %5-10 daha performanslı, +1000 memory verdiğinde.

ASUS olanı al iyi fiyata gelirse, Bitfenix şart değil, Gainward S modeli pek beğenmiyorlar açıkçası ama ben f/p odaklıyım, iyi fiyata gelirse alırdım. En kötü içini açıp bakım yaparsın 2 yıl sonra ya da 1500-2000 TL'ye 10 numara bakım yapan yerler var her şey dahil. Undervoltlu kullanıyor çoğu kişi Nvidia kartları bir de, o yüzden sıcaklık çok sorun değil.

Segotep çift kule çift fan kule tipi soğutucu 1000 TL'ye gelirse onu alabilirsin bir de senin işlemci için fazlasıyla yeter AIO almayacaksan eğer. @stygge

Dediğim gibi ne 7800x3d ne de RTX 5000 serisi tak çalıştır çoğu kişi kullanmıyor işten anlayan kesim, 3-5 dk'nı ayırarak 70 derecede çalışan GPU'yu daha düşük fan devri ile 60 derecede çalıştırtıp aynı performansı hatta %5-10 daha iyisini alabiliyorsun. O yüzden en dandik 5070 Ti bile alıp adam edersin yani.
İndirime girecekler arasından psu öneriniz var mı? Bu arada tüm bilgiler için teşekkür ederim rog strix alacağım gibi duruyor.
Alınabilir lakin ne kadar indirime gireceğide önemli tabii ki.
Teşekkür ederim.

PNY almam daha mı iyi olur bu durumda?

Attığım PNY daha iyi o hâlde onu alıyorum 40 Bin TL oluyor Hepsiburada'da.

İndirime girecekler arasından psu öneriniz var mı? Bu arada tüm bilgiler için teşekkür ederim rog strix alacağım gibi duruyor.

Teşekkür ederim.

PNY almam daha mı iyi olur bu durumda?

Attığım PNY daha iyi o hâlde onu alıyorum 40 Bin TL oluyor Hepsiburada'da.
Daha iyi mi bilmiyorum, incelemelere bakmak lazım. Vapor chamber o modelde var mı bilgin var mı @LH44 Ben çok araştırmadım açıkçası. Dandik kartları kullanmaya alışkın olduğum için Rog Astral ile aynı termal değeri almayı becerebiliyorum undervolt mevzusu ile :D

undervolt vs hiç anlamam bu arada 🤭
5 dk süren bir işlem, GPU undervolt için, 950-975 mV bandında 2.7 GHz civarını hedefliyorsun, GDDR7 memory olduğundan +2000 bile dayayabiliyorsun, stok halinden %10 en az daha fazla performans ve 10 derece daha serin çalışıyor, ortalama mantığı bu.