MasterX99

Çalışkan
IMG_3842.webp
Arkadaşlar işlemcim boşta 42-47 arası sıcaklıklarda geziyor. Görselde oyun indirirken CPU kullanımı %14 seviyesinde ama işlemci sıcaklığı 52 derece.
Görselde bütün fanların ve sıvı soğutma pompasının hızı en yüksek seviyede ama %14 gibi bir kullanımda 50 dereceden aşağı düşmedi. Hatta 60 dereceye çıktığı bile oldu sonra hemen geri düşmeye başladı.

Termal macun kullanırken işlemcinin üst tarafındaki pinlere biraz macun bulamıştı onu silmekle uğraşırken işlemcinin üstündeki termal macun kurumuş gibiydi. Çok az termal macun daha ekledim.
Alttaki ek görsellerde bulaştığı ve temizlediğim görüntüler

Sizce neden kaynaklanıyor? Termal macunu yenilesem düzelir mi acaba?

• İşlemcim: Ryzen 7 9800X3D.
  • Soğutma: MSI MAG CoreLiquid ı360.
  • Ekran kartı: Galax RTX 4080 Super.
  • RAM: G.Skill Trident royal Neo 16x2 6400MHz (1:1 ayarlı)
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • Depolama: Şu an sistemde M.2 SSD alana kadar 2TB HDD kullanıyorum.
  • PSU: MSI A850GL PCI-e gen5.

Dosya Ekleri

• IMG_3774.webp
    IMG_3774.webp
    728,2 KB · Görüntüleme: 252
  • IMG_3782.webp
    IMG_3782.webp
    669 KB · Görüntüleme: 248
Termal macuna yoğurt muamelesi yapmışsınız. Kim size bu kadar macun sürmenizi önerdi? Termal macunun amacı hava boşlukları kalmasının önüne geçmektir. Macun tabakası mümkün olduğunca ince olmalıdır, kalın değil.

Görselde oyun indirirken CPU kullanımı %14 seviyesinde ama işlemci sıcaklığı 52 derece.
Oyun indirirken %14 işlemci kullanımı normal değil, eğer bir dosya ayıklama işlemi yoksa.

Son düzenleme:
Terml macuna yoğurt muamelesi yapmışsınız. Kim size bu kadar macun sürmenizi önerdi? Termal macunun amacı hava boşlukları kalmasının önüne geçmektir. Macun tabakası mümkün olduğunca ince olmalıdır, kalın değil.

Oyun indirirken %14 işlemci kullanımı normal değil, eğer bir dosya ayıklama işlemi yoksa.

Hocam macunu değiştireceğim. RAM'leri 6400MHz yaptığım için de işlemci ısınabilir mi?

Isı değerleri normal. Boşta değil CPU %14 yük altında. Benim Ryzen 7 5800X boşta 34.6 derece görev yöneticisini açarken anlık 46 vuruyor.

Macun zaten baskı ile dağılan bir şey. Soğutucuyu söküp o fotoyu çektiyse rezalet zaten. Soğutucuyu monte edememiş demektir.
Ben hiç uğraşmadan çarpı şeklinde "X" sürüyorum. Düşük emek, yüksek performans.😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerleri normal. Boşta değil CPU %14 yük altında. Benim Ryzen 7 5800X boşta 34.6 derece görev yöneticisini açarken anlık 46 vuruyor.

Ben hiç uğraşmadan çarpı şeklinde "X" sürüyorum. Düşük emek, yüksek performans.😁
Kart ile yaymak daha mantıklı. Her yere sürmüş olursunuz, riske atmamış olursunuz.

Eki Görüntüle 102947arkadaşlar işlemcim boşta 42-47 arası sıcaklıklarda geziyor. Görselde oyun indirirken CPU kullanımı %14 seviyesinde ama işlemci sıcaklığı 52 derece.
Görselde bütün fanların ve sıvı soğutma pompasının hızı en yüksek seviyede ama %14 gibi bir kullanımda 50 dereceden aşağı düşmedi. Hatta 60 dereceye çıktığı bile oldu sonra hemen geri düşmeye başladı.

Termal macun kullanırken işlemcinin üst tarafındaki pinlere biraz macun bulamıştı onu silmekle uğraşırken işlemcinin üstündeki termal macun kurumuş gibiydi. Çok az termal macun daha ekledim.
Alttaki ek görsellerde bulaştığı ve temizlediğim görüntüler.

Sizce neden kaynaklanıyor? Termal macunu yenilesem düzelir mi acaba?

• İşlemcim: Ryzen 7 9800X3D.
  • Soğutma: MSI MAG CoreLiquid ı360.
  • Ekran kartı: Galax RTX 4080 Super.
  • RAM: G.Skill Trident royal Neo 16x2 6400MHz (1:1 ayarlı)
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • Depolama: Şu an sistemde M.2 SSD alana kadar 2TB HDD kullanıyorum.
  • PSU: MSI A850GL PCI-e gen5.

O macunun üstüne 2 yumurta kırsanız mis gibi sahanda pişer. Şaka bir yana yeterli yayılmamış ve çok kullanmışsınız cebinize yazık.

Kart ile yaymak daha mantıklı. Her yere sürmüş olursunuz, riske atmamış olursunuz.
Çarpı atıyorum, soğutucuyu oturtuyorum. 1 yıl sonra yenileyeceğim vakit açtığımda her yere yayılmış şekilde görüyorum. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum sorun yok tavsiye ederim. Kart ile yaymak, emek vermek gerçekten gereksiz emek. Youtube da bir çok yöntem deneme videosu var. Bakın ve rahatlığı görün ^^

Son düzenleyen: Moderatör: