17691

Çalışkan
Merhabalar, sadece 5 dakika oyun oynuyorum ve sıcaklıklar bu seviyelere çıkıyor. Bu şekilde oynamamda bir sakınca var mı?

Sistem:
  • Anakart: MSI B650M Gaming Plus.
  • Soğutucu: MSI CoreLiquid 240R.
  • Ekran Kartı: RTX 4070

1739934331629.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gösterilen veriler doğruysa sıcaklıklar normal değil, 116W için 95 derece çok fazla.

Hwinfo indirip gösterebilir misin değerleri?

Sıcaklıkların soğutucuya göre fazla biraz. Ayrıca belleklerin gerçekten 6400 çalışmıyor, UCLK saati 1600'de yani 2:1 modda çalışıyor.

QVL ile alakası yok bu durumun, BIOS'tan UCLK=MCLK ayarı yapman lazım ve SOC voltajını da 1.3 ver.
Çok teşekkürler düzelttim. Termal macun gelince tekrar sıvı soğutucuyu montajlayıp konuyu güncellerim.

Termal macunu değiştirdim ama fark yok sıcaklıklar aynı seviyelerde. +Curve Optimizer all core negative -30 veriyorum ve sıcaklıklar aynı.

Bu işlemci çok garip 120mm sıvı soğutucu veya hava soğutucu ile benden daha düşük sıcaklık değerlerini görüyorlar. 360mm sıvı soğutucuya geçince sorunun çözüleceğini bilsem direk alacağım fikri olan var mı?

Sorunu çözdüm arkadaşlar sorun sıvı soğutucunun kronik sorunlu olması.

1741092828444.webp

QVL ile alakası yok bu durumun, BIOS'tan UCLK=MCLK ayarı yapman lazım ve SOC voltajını da 1.3 ver.
Arada mavi ekran yiyorum UCLK=MCLK yapınca voltajı 1.3 verdim arttırmam mı gerekiyor?

Son düzenleme:
UCLK=MCLK 6400 MHz 1.3 vSOC verdiğin halde de yiyorsan işlemcinin bellek kontrolcüsü 6400 MHz için yeterli değil demek.