Ben anlatıyorum, bir şey var diyorum, kimse inanmıyor. Yok troll dalga geçiyor falan arkadaş dalga geçmek için bir adam bütün sistemi değiştir mi? 5-6 tane mouse var, 3-4 klavye, 3-4 kulaklık hepsi bunlar yüzünden. Ben sorunu çözmek istiyorum özürlü değilim. Rakibimle aramızda bir fark var saatlerce aim calısıp gördüğüm anda ölmek fight esnasında ona yetişememek tamamen saçma.

Hepsi etken bunlara ben mouse çamur içinde hareket etiriyorum gibi, rakibe bakıyorum movement peek atmayı dahi bilmiyor cros yerde geziyor takım arkadaşımla catısıyor, özürlü fight dönüyor beni gören birden aydınlanma içerisinde tepki veremiyorum ya. Böyle bir şey mi olur?

Eki Görüntüle 215957

@Ehwenisher bu değerler normal mi?
Daha önceden %1, %0.1 lowlarımda da sorun yok dediğini hatırlıyorum. Görünen o ki %0.1 lowlarında büyük sorun var metrik yanlış göstermiyorsa (sanmıyorum).
Valorant oynarken arka plandaki 3. parti tüm uygulamaları kapatıp metriği sıfırlayıp birde öyle kontrol eder misin? Gereksiz tüm 3. parti uygulamaları kapat, Discord, Razer Synapse vs. gibi.

@prime @Engin @Ehwenisher aşağıdaki değerler normal mi? DM girdim, BIOS sadece EXPO Tweak acık, iGPU kapalı, HD Audio BT ve Wi-Fi kapalı. Oyun basladı tus ayarladım, direkt baslatım. Hiç Alt Tab atmadım, sadece maçın bitmesini bekledim.

1767596152170.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden %1, %0.1 lowlarımda da sorun yok dediğini hatırlıyorum. Görünen o ki %0.1 lowlarında büyük sorun var metrik yanlış göstermiyorsa (sanmıyorum).
Valorant oynarken arka plandaki 3. parti tüm uygulamaları kapatıp metriği sıfırlayıp bir de öyle kontrol eder misin? Gereksiz tüm 3. parti uygulamaları kapat, Discord, Razer Synapse vs. gibi.

Ben kulanmayı da bilmiyor olabilirim veya satın alma bölgelerinde sorun olabilir. Benchmark videolarına baktım hep DM içerisinde çekilmiş ve pek bir farkları yok bendeki sonuclarla.

Hocam farkli bir ekran karti denediniz mi? RTX 5000 serisi degil de 4000 serisi mesela? Veya AMD tarafindan bir kart?

RX 590, RTX 3080, RTX 5070, 9070, 9070XT bu kartları denedim.

%1 Low biraz düşük %0.1 Low bayağı düşük.
V-Sync kapalıysa %1 Low'un minimum 500 civarı, %0.1 Low'un minimum 300 civarı olması gerekli.

Bayağı baktım da ben %1 aynı oranlar hiç %0.1 açanı görmedim. Varsa bir video atar mısınız bakayım? %1 aynı oranlar ise onlarda %0.1 aynı olma oranı yüksek olur siz güncel olarak bu işlemciyi kulanıyor musunuz? Valorant eski benchmark aklınız takılmış olabilir oyun bayağı bir güncelleme aldı ve driver olarak da bayağı farkları var. Hatta Windows bile güncelleme ile FPS düşüklüğü yaşatıyor güncelemelerden dolayı.

Şu an baktım da BIOS sıfırladık biz hala CPU 5.22 GHz sabit çalışıyor, ondan olabilir mi?

@Ayhan Dönmez hocam ben tornavidamı alıp geldim sizi bekliyorum şu cenazeyi el birliğiyle kaldırma vakti.

ZenTimings_Screenshot_29459959.4091716.webp

@ggbye Eve gidince direkt kendi R5 7500F + RTX 5070'li sisteminden metrikleri atayım, kendi lowlarınızla karşılaştırmayı yaparsınız. 170 %0.1 low neyse de 20-40 arası değerler oyunu oynanmaz hale getirir. Tabii doğru ölçüm yapıldıysa.

Ayrıca Windows 10 kullanmayın. Windows 11 modern sistemlerde 10'dan daha iyi performans gösteriyor oyunlarda.

1767600374399.webp

@ggbye 7500F ile bu şekilde değerler. Oldukça stabil. 20-30-40 FPS'lerde %0.1 lowlarının düşmesi hiç normal değil. Ya yanlış ölçüm ya da başka sorun var.
Son attığın ekran görüntüsünde sorun yokmuş yani. İlk attığın SS'lerde niye öyle düşük çıkmış emin değilim. Oyuna girmeden benchmarkı açıyorsan ondan olabilir.

Şu an oyun.

@ggbye eve gidince direkt kendi R5 7500F + RTX 5070'li sisteminden metrikleri atayım, kendi lowlarınızla karşılaştırmayı yaparsınız. 170 %0.1 Low neyse de 20-40 arası değerler oyunu oynanmaz hale getirir. Tabii doğru ölçüm yapıldıysa.

Ayrıca Windows 10 kullanmayın. Windows 11 modern sistemlerde 10'dan daha iyi performans gösteriyor oyunlarda.

Eki Görüntüle 215966

@ggbye 7500F ile bu şekilde değerler. Oldukça stabil. 20-30-40 FPS'lerde %0.1 lowlarının düşmesi hiç normal değil. Ya yanlış ölçüm ya da başka sorun var.
Son attığın ekran görüntüsünde sorun yokmuş yani. İlk attığın SS'lerde niye öyle düşük çıkmış emin değilim. Oyuna girmeden benchmarkı açıyorsan ondan olabilir.

bana normal gibi geliyor bakar mısınız sizde.

Şu an oyun.

bana normal gibi geliyor bakar mısınız sizde.

şunada bir bakmanızı rica edeceğim 2K oynuyor 1080 kullanıyorum.