burakcer55 1

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, bir iki haftaya bir sistem alacağım. Kendimce araştırarak bir şeyler ayarladım. Beyaz bir sistem ayarlamaya çalışıyorum. Estetik kaygısıyla birlikte bütçe mevcut o konuda sıkıntı yok ama israf yapmak istemem tabii ki. Kendimce hem estetik olarak güzel hem kaliteli hem de F/P parçalar seçmeye çalıştım. Tek eksiğim PSU kaldı. Kendisi ve kabloları beyaz 850W minimum 80+ Gold bir PSU önerip sistemi genel olarak değerlendirirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: MSI MAG B850 GAMING PLUS MAX WIFI7 AM5 DDR5 8200+(OC)MHz ATX Gaming Anakart
Ekran kartı: GIGABYTE VGA NVIDIA 16GB GDDR7 RTX5070TI AERO OC GV-N507TAERO OC-16GD (vade farksız 9 taksit avantajı ve beyaz olmasından dolayı tercih ettim)
İşlemci: 9800X3D
RAM: Patriot Viper Venom 32GB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00188A Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
Depolama: Kioxia Exceria Plus G4 LVD10Z002TG8 2TB Gen5 10000/8200MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
Kasa: ASUS A32 PLUS ATX 3.2 GEN 2X1 TYPE C PORTU VE 360MM AIO CPU SOĞUTUCU & 420MM EKRAN KARTIYLA UYUMLU BEYAZ

Bunun yanında ıvır zıvır olarak Thermalright'ın contact frame'ini ve kasanın altına yerleştirmek üzere 3 tane daha beyaz asus fan alacağım. Ne dersiniz?

1786814171190.webp

Yapay zekaya parçaları atıp montajlattım, böyle bir şey çıktı ortaya. Benim içime sindi açıkçası.

MSI
Arkadaşlar merhaba, bir iki haftaya bir sistem alacağım. Kendimce araştırarak bir şeyler ayarladım. Beyaz bir sistem ayarlamaya çalışıyorum. Estetik kaygısıyla birlikte bütçe mevcut o konuda sıkıntı yok ama israf yapmak istemem tabii ki. Kendimce hem estetik olarak güzel hem kaliteli hem de F/P parçalar seçmeye çalıştım. Tek eksiğim PSU kaldı. Kendisi ve kabloları beyaz 850W minimum 80+ Gold bir PSU önerip sistemi genel olarak değerlendirirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: MSI MAG B850 GAMING PLUS MAX WIFI7 AM5 DDR5 8200+(OC)MHz ATX Gaming Anakart
Ekran kartı: GIGABYTE VGA NVIDIA 16GB GDDR7 RTX5070TI AERO OC GV-N507TAERO OC-16GD (vade farksız 9 taksit avantajı ve beyaz olmasından dolayı tercih ettim)
İşlemci: 9800X3D
RAM: Patriot Viper Venom 32GB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00188A Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
Depolama: Kioxia Exceria Plus G4 LVD10Z002TG8 2TB Gen5 10000/8200MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
Kasa: ASUS A32 PLUS ATX 3.2 GEN 2X1 TYPE C PORTU VE 360MM AIO CPU SOĞUTUCU & 420MM EKRAN KARTIYLA UYUMLU BEYAZ

Bunun yanında ıvır zıvır olarak Thermalright'ın contact frame'ini ve kasanın altına yerleştirmek üzere 3 tane daha beyaz asus fan alacağım. Ne dersiniz?

Eki Görüntüle 273795

Yapay zekaya parçaları atıp montajlattım, böyle bir şey çıktı ortaya. Benim içime sindi açıkçası.
MSI Anakart AM5 uzerinde sorunlu. BIOS instabilitesi var, sorun yasayan cok. Artic sogutma ozelinde ters montaj gerekiyordu diye hatirliyorum. Contact frame kullanmayin ekstra o da duzgun ayarlanmazsa sorun yasatiyor, sistemi kitliyor, donuyor vs. @Ayhan Dönmez

https://www.itopya.com/nzxt-n7-b850-8000mhzoc-ddr5-soket-am5-wifi6e-m2-hdmi-beyaz-atx-anakart_u34037 anakartını bununla değişmeni öneririm. Seçtiğinle benzer fiyatta MSI B850 Tomahawk civarı donanım ve kalite sunan anakart NZXT anakartlarını ASRock üretiyor; gönül rahatlığıyla alabilirsin. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-850-w-fiyati,792425188.html Güç kaynağı olarak buna bak.

MSI.

MSI anakart AM5 uzerinde sorunlu. BIOS instabilitesi var, sorun yasayan yok. Artics sogutma ozelinde ters montaj gerekiyordu diye hatirliyorum. Contact frame kullanmayin ekstra o da duzgun ayarlanmazsa sorun yasatiyor, sistemi kitliyor, donuyor vs. @Ayhan Dönmez

Ters montajdan ziyade Arctic soğutmaların radyatörü kalın olduğu için çoğu kasaya zar zor sığıyor. Kasanın üst kısmına takamayan çok bu modelde, bu yüzden kasa önüne falan takanlar dolu.

https://www.itopya.com/nzxt-n7-b850-8000mhzoc-ddr5-soket-am5-wifi6e-m2-hdmi-beyaz-atx-anakart_u34037 anakartını bununla değişmeni öneririm. Seçtiğinle benzer fiyatta MSI B850 Tomahawk civarı donanım ve kalite sunan anakart NZXT anakartlarını ASRock üretiyor; gönül rahatlığıyla alabilirsin. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-850-w-fiyati,792425188.html Güç kaynağı olarak buna bak.

Ters montajdan ziyade Arctic soğutmaların radyatörü kalın olduğu için çoğu kasaya zar zor sığıyor. Kasanın üst kısmına takamayan çok bu modelde, bu yüzden kasa önüne falan takanlar dolu.
Hocam MSI anakart alınmaz seviyedeyse ASUS bir model önerebilir misiniz B850 olarak yine ASUS, MSI dışına çıkmak istemiyorum aslına bakarsanız anakart olarak. Güç kaynağı öneriniz için de teşekkür ederim fakat hem kendisi siyah hem de kendisi siyah olduğu için muhtemelen kabloları da siyah olacak. Bu yüzden attığınızı alamam. Tekrardan önerileriniz için teşekkür ederim. Yeni önerilerinizi bekliyorum.

Contact frameyi milimetrik olarak hatalı takarsan sistem boot etmeyebilir, oyun falan oynarken bir an da BSoD yersin. Çoğu kişi söktü. MSI anakartın yerine TUF B850 Neo alın, yeni çıktı, X870 özelliği gibi dolu dolu 8 katmanlı kart. Gigabyte 5070 serisinde en son termal macun akma sorunu vardı, o durumu araştırın, sorun düzeldiyse öyle alın. Arctic soğutma performansı güzel, bazı teknik detayları var. RAM'ler güzel. SSD iyi. AM5 sistem tamamen BIOS ve RAM performansına dayalı. Kağıt üzerinde yazan teknik veriler ile kullanım tecrübesi farklı olur, AM5 sistem konusunda yapay zekayı çok dikkate almayın, burada her konuda kendi alanında tecrübeleri arkadaşlar var, yardımcı olurlar.

Anakart: MSI MAG B850 gamıng Plus Max WI-FI7 AM5 DDR5 8200+(OC)MHz ATX gaming anakart.
Ekran kartı: Gigabyte VGA NVIDIA 16 GB GDDR7 RTX5070 Ti Aero OC GV-N507TAERo OC-16gd (vade farksız 9 taksit avantajı ve beyaz olmasından dolayı tercih ettim)
İşlemci: 9800X3D.
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB 2x16 GB DDR5 6000MHz CL30 gaming RAM.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB acfRE00188A beyaz işlemci sıvı soğutucu.
Depolama: Kioxia Exceria Plus G4 lVD10Z002tg8 2TB gen5 10000/8200MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa: ASUS A32 Plus ATX 3.2 gen 2x1 Type-C portu ve 360mm AiO CPU soğutucu & 420mm ekran kartıyla uyumlu beyaz.

Bunun yanında ıvır zıvır olarak Thermalright'ın contact Frame'ini ve kasanın altına yerleştirmek üzere 3 tane daha beyaz ASUS fan alacağım. Ne dersiniz?

Eki Görüntüle 273795

Hocam israf değilmi çoğu şey?

Bana göre.

9800X israf.
Gen5 SSD tamamen israf.

Eğer ekstrem şeyler yapmayacaksanız hiçbir şekilde gerek yok.

Diğerleide bence gereksiz ama estetik için bir şey demeyeceğim.

Contact frameyi milimetrik olarak hatalı takarsan sistem boot etmeyebilir, oyun falan oynarken bir an da BSoD yersin. Çoğu kişi söktü. MSI anakartın yerine TUF B850 Neo alın, yeni çıktı, X870 özelliği gibi dolu dolu 8 katmanlı kart. Gigabyte 5070 serisinde en son termal macun akma sorunu vardı, o durumu araştırın, sorun düzeldiyse öyle alın. Arctic soğutma performansı güzel, bazı teknik detayları var. RAM'ler güzel. SSD iyi. AM5 sistem tamamen BIOS ve RAM performansına dayalı. Kağıt üzerinde yazan teknik veriler ile kullanım tecrübesi farklı olur, AM5 sistem konusunda yapay zekayı çok dikkate almayın, burada her konuda kendi alanında tecrübeleri arkadaşlar var, yardımcı olurlar.
Hocam anakarta hızlı bir göz attım gerçekten estetik olarak güzel gözüküyor. Siz de teknik tarafının iyi olduğunu söylediniz, benimkinden ucuz bile bununla değiştiriyorum o halde, yalnız NEO olunca ne oluyor acaba? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Hocam israf değilmi çoğu şey?

Bana göre.

9800X israf.
Gen5 SSD tamamen israf.

Eğer ekstrem şeyler yapmayacaksanız hiçbir şekilde gerek yok.

Diğerleide bence gereksiz ama estetik için bir şey demeyeceğim.
Hocam gen5 SSD nin oyun yükleme süresi vs anlamında gen4 ile hiçbir farkı olmadığını hatta gen3 ile gen4 arasında bile aşırı az fark olduğunu biliyorum. Sadece çok uzun süre sonra kendim bir sistem topluyorum, güncel teknolojilere sahip olmakla ilgili bi heves açıkçası. Sadece estetik ön planda olsa bile F/P dengesini belli bi yerde tutmaya çalışıyorum.

Hocam anakarta hızlı bir göz attım gerçekten estetik olarak güzel gözüküyor. Siz de teknik tarafının iyi olduğunu söylediniz, benimkinden ucuz bile bununla değiştiriyorum o halde, yalnız Neo olunca ne oluyor acaba? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Hocam gen5 SSD'nin oyun yükleme süresi vs anlamında gen4 ile hiçbir farkı olmadığını hatta gen3 ile gen4 arasında bile aşırı az fark olduğunu biliyorum. Sadece çok uzun süre sonra kendim bir sistem topluyorum, güncel teknolojilere sahip olmakla ilgili bir heves açıkçası. Sadece estetik ön planda olsa bile F/P dengesini belli bir yerde tutmaya çalışıyorum.

Heves 3 ay sonra bitecek hocam boşuna mesai saatlerinizi buna dökmeye gerek yok bence pek tabii siz bilirsiniz oyun oynarken kasaya değil oyunun ne kadar akıcı olduğu önemli bence 😄

9800X tercihinizi gözden geçirmenizi öneririm hiç değilse hocam.

Hocam anakarta hızlı bir göz attım gerçekten estetik olarak güzel gözüküyor. Siz de teknik tarafının iyi olduğunu söylediniz, benimkinden ucuz bile bununla değiştiriyorum o halde, yalnız Neo olunca ne oluyor acaba? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Normalde PCB devre yolu katman sayısı, birçok anakartta 6 katman falan, mesela Gigabyte X870 düz Aorus serisi 6 katman kullanıyor, katman sayısı RAM sinyali için önemlidir, yansımayı önler, 6 katmanlı çok sağlam modeller mevcut, ASUS B850M-K mesela sağlamdır, 2 RAM slotu olduğu için 1 DPC model geçer, her modelin artısı başka, B850 Neo BIOS menüsü biraz daha gelişmiş, B850 ROG Neo, ya da iki modelinde X870 Neo serisine bakabilirsin. 20 bin TL'ye denk gelier Gigabyte X870 tachyon da alabilirsin. Üst seviye anakart takıntın yoksa ASUS B850M-K atom karınca sayılır, birçok MSI modelinden iyidir, 6200 TL'ye alabilirsin. Biraz üst model istiyorum diyorsan X870 Neo serileri iyidir.

Normalde PCB devre yolu katman sayısı, birçok anakartta 6 katman falan, mesela Gigabyte X870 düz Aorus serisi 6 katman kullanıyor, katman sayısı RAM sinyali için önemlidir, yansımayı önler, 6 katmanlı çok sağlam modeller mevcut, ASUS B850M-K mesela sağlamdır, 2 RAM slotu olduğu için 1 DPC model geçer, her modelin artısı başka, B850 Neo BIOS menüsü biraz daha gelişmiş, B850 ROG Neo, ya da iki modelinde X870 Neo serisine bakabilirsin. 20 bin TL'ye denk gelier Gigabyte X870 tachyon da alabilirsin. Üst seviye anakart takıntın yoksa ASUS B850M-K atom karınca sayılır, birçok MSI modelinden iyidir, 6200 TL'ye alabilirsin. Biraz üst model istiyorum diyorsan X870 Neo serileri iyidir.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim hocam. Sizin söylediğiniz TUF B850 NEO içime bayağı sindi açıkçası, o yüzden şu anlık bu anakart ile devam edeyim diyorum. Emin olmak için, bahsettiğiniz ürün bu değil mi: TUF B850 NEO

Bir de, arctic'in kalınlık meselesini okudum ama kasanın büyüklüğüne güvendim biraz, yine de değiştirmemi önerecek olsanız ne önerirsiniz?