Parayı çöpe atmışsın diyebiliriz aslında. Normalde bir müddet ara verdim, görmüşken destek atayım dedim.
@LH44 ve
@Bandırmalı1965 hocalar ile ilerlemen uygun olur. Ben gerekli yönlendirmeyi yapacağım.
@n3t4 HVM modu açmazsan eğer PMIC Locked gibi davranır DDR5. Yani 1.435v üzeri veremezsin. Renesas PMIC kullanan markalar var Corsair gibi. Onlarda AM5'te HVM açsan bile 1.435 üzerine çıkmana müsaade etmiyor, haliyle Cas Latency düşürtemiyorsun yeteri kadar. Senin kitte bir problem yok. H16A olması önemli, böyle olduktan sonra 8800 ya da 5600 MT/s olması farksız. Manuel ayarlaman lazım. Ama ayarlayan arkadaş çok kötü ayarlamış, +200/-20 kısmı da yanlış. Çoğu işlemci stabil açamaz sıkı RAM ayarları ile beraber.
High Voltage Mode açtıktan sonra VDD 1.55, VDDQ 1.45, VDD IO 1.4 girip denemelere başlarsın. Memory Try It kısmından * işaretli 6000 MT/s profili seçip üzerine inşa edebilirsin her şeyi, öyle daha kolay olur.
@LH44 dediklerini harfiyen uygularsan iyi olur. iGPU falan kapatman yararına olur.
GPU kısmı da yanlış ayarlanmış. Paralı hizmet böyle veriliyorsa hiç verilmesin daha iyi. GPU kısmına ayrı konu aç, arkadaşlar yardımcı olur Afterburner üzerinden Statik Overclock kısmına.
Static OC yapıyorsan Core Voltage +100 verilmesi anlamsız, 950-1000 mV arasına sabitliyor Core kısmını çünkü ama Power Limit %110 yapılması mantıklı. Sen her ne kadar sabitlesen de V/F eğrisinden, sonuç itibariyle anlık Power Spike yapıp Watt ihtiyacını karşılaması lazım, tek doğru kısım o olmuş.