Birden bu sicakliklari gorunce korktum acikcasi 😅. Attiginiz shortcut videosunu izleyerek -TL:7200 yaptim umarim dogrudur.

Eğer program 2 saat sonunda hata vermediği halde durmazsa Ctrl+C kısayolu ile kapatabilirsin direkt. Hata verirse zaten hata veren Logical Core çekirdeğini belirtecektir. Hata veren numarayı ikiye bölüp alt rakama yuvarlayacaksın, gerçek fiziksel çekirdek numarası o oluyor. Mesela Logical Core 9 ise Core 4 hatalı. BIOS'tan onun eksisini kısacaksın ya da SMU Debug Tool'dan.

8 çekirdek 0-1-2-3-4-5-6-7 olarak totalde mevcut sende, fiziksel çekirdek kısmı önemli.

Eğer program 2 saat sonunda hata vermediği halde durmazsa Ctrl+C kısayolu ile kapatabilirsin direkt. Hata verirse zaten hata veren Logical Core çekirdeğini belirtecektir. Hata veren numarayı ikiye bölüp alt rakama yuvarlayacaksın, gerçek fiziksel çekirdek numarası o oluyor. Mesela Logical Core 9 ise Core 4 hatalı. BIOS'tan onun eksisini kısacaksın ya da SMU Debug Tool'dan.

8 çekirdek 0-1-2-3-4-5-6-7 olarak totalde mevcut sende, fiziksel çekirdek kısmı önemli.
Tamamdir hocam baslatiyorum testi simdi.

@n3t4 Test anında kasa kapağı açıp fan devirlerini artırman yararına olur yine. 80 derece yerine 95'te çalıştırmanın da çok anlamı olmaz. Zararı olacağından değil, sadece gerek yok. 95'te sorun olmaz. 90 civarındasın zaten.

95'te kendini limitliyor, Boost kısıyor. PBO koruma mekanizması mevcut. Statik kısmı tehlike arz ediyor biraz, Render haricinde stress testlerde statik kullanmak çok uygun değil. Voltajı sabitlediğinden Watt aşırı yükseliyor. Tek soketten 300+ Watt çeken 9950X3D'ler var stress testlerde. Sağlıksız bir durum, sonuç 103-105 derece.

VT3 için normal. Boost Clock ve Watt kısmı önemli esasen. Amper fazla çekiyor bu test, benim anakartın VRM'lerini inletiyor mesela bu yüzden, test yükü farklı. Sadece bu test Coil Whine sebep oluyor yani VRM kaynaklı, diğerlerinde sorun yok. Dediğim gibi 130A çekiyor sende de. ASUS kartlarda normalde PBO limitli, VT3 ve OCCT gibi test yüklerinde tam kapasite kullanamıyorsun. MSI'de muhtemelen bu limit yok, PBO limitin anakart olduğundan VRM'ler ve çip Tj Max izin verdiği ölçüde boostluyor. 103 derece AIDA64 CPU+FPU+Cache çalıştırmışlığım var, tek zararı 95 derece üzeri saatlerce kalırsa degredasyon olabilir. Çip ölmez yani, merak etmene gerek yok o hususta. 2 saat yapacaksın zaten. 6 saat yapsan dahi bir şey olmaz. 100 derece üzeri sıkıntı, 95 güvenli bu durumda.

PBO'da koruma mekanizması var, statik Overclock'ta tehlike çanları başlar 95-100 derece üzerinde özellikle. PBO'da sorun olmaz. 95'te 7-24 çalışabilir. Totalde 3-4 saat VT3 ile işini halledersin.
Testi ilk baslatirken VT3 degil butun testleri baslatmisim sanirim o yuzden birden tavan yapan dereceler gorduk. Sonrasinda her bir test 120 saniye olacak sekilde 2 saatlik VT3 testinden sonra sicaklik durumlari bu sekildeydi. Test esnasinda veya sonrasinda herhangi bir hata almadim, HWiNFO hala acik gozlemlemek istediginiz degerler varsa bunlari sizinle paylasabilirim @Ayhan Dönmez hocam.

Dosya Ekleri

• testsss.webp
    testsss.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 26
Gözlerim yaşardı, keşke bende şu RAM ayarlarını deneyebilsem. Bendeki şansa Samsung chip denk geldi. Aldığım zamanlarda bu meseleleri bilmiyordum maalesef.