@Ayhan Dönmez, Soldan 2.ci ve soldan 4.cü takılı resim paylaştım.
@Xbox 360E, 577 sürücü ile denemeyi yaptım bu arada droplar var gene.
Advanced-Onboard graphics kısmından X16 seçebilirsin PCIE slotunu, kartını zaten Gen5 görüyor, ekstra Gen5 yapmana gerek yok onu. M2_2 iptal olacak, SATA-USB4 kapatabilirsin denemek için, bir de Wi-Fi ve BT modüllerini kapat, drop sebebi bunlar da, açıklama yaptı Nebi dahil YouTube kanalında, Global'de de geçerli.
@EJDER Bu tarzda deneyerek ihtimalleri düşür. Integrated Graphics kapattım demiştin, o da kapalı dursun.
@Ayhan Dönmez, resim attım ZenTimings ile.
Şu an EXPO kapalı, JEDEC 4800'de kullanıyorsun. EXPO 2 aç BIOS içerisinden AI Tweaker'den, Nitro ayarları vereyim onları uygula. Bu önceki mesajdaki dediklerimi de kapat, ekstra X16 çalıştırıp dene 5090'ı. Çözüm olur olmaz bilmiyorum, denemekten zarar gelmez. Sürücü ile alakalı bir durumsa onu da kalıntı bırakmayacak şekilde sileceksin. Nitro lokasyonu:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable RX-TX Burst Length-8x/8x
@EJDER
EXPO 2 açtıktan sonra üzerine bu Nitro'yu yap.
m2_2 slotu her daim boş bırakılır, kimse kartını x8 kullanmak istemez, bende ve tüm çevremde 2. slot hep boş.
@EJDER Durduk yerde x8 kullanmanın anlamı yok.
Bant genişliği olarak yetiyor ama riserler ve x8 olayı drop sebebi, Wi-Fi/BT drop sebebi, bunlar kanıtlandı. Kimisinde fayda eder, kimisinde etmez ama. Denemekten zarar çıkmaz, BIOS elinin altında zaten.
@EJDER
Gen5 sokete Gen4 riser kullanmak direkt drop sebebi mesela, riser gereğinden uzun olması drop sebebi. Drop çok sebebi var, ihtimaller dahilinde tek tek denemen lazım. iGPU sürücüsünü kurduysan onu da Revo Uninstaller ile regedit taratarak advanced modda tüm kalıntılarını sil.
@EJDER