Uzun uzun yazıp detaylıca açıkladığınız için çok teşekkür ediyorum elinize sağlık hocam.
Dediğim gibi şu anda AMD EXPO açık ve 5600 MHz'li profili kullanıyorum. Çünkü EXPO kapalıyken manuel olarak 5600 MHz'de yaptığım test başarılıydı ve 0 hata olarak bitti. Bir de aynı MHz değerini EXPO açık olan profil ile deneyeyim dedim. Hata olursa geri kapatırım ve manuel olarak 5600 yapıp öyle kullanırım.
İnce ayarlar yaparak 6000 MHz'de de stabilize bir şekilde kullanabiliyormuşuz fakat gerek duymadım açıkçası. Zaten çok fark yokmuş aralarında.
Başta sayın Recep ağabey olmak üzere konuya tüm yanıt veren dostlara teşekkürlerimi sunuyor ve iyi geceler diliyorum, seviliyorsunuz <3
.
Arkadaşlar an itibariyle düzenleme.
Yine aynı sorunla karşılaştım. LoL oynarken tam alt tab attım yine gitti ekran falan. Yani oyun esnasında defalarca alt tab attım zaten de, bu sorun hep alt tab attığımda gerçekleşiyor nedense.
Şunu belirtmeliyim ki AMD Expo açık fakat 5600 MHz idi RAM'ler.
Bir de bilgisayarı yeniden başlattığımda bir uyarı ekranı çıktı karşıma. Donanım ayarlarınız değiştirildi, etkili olması için lütfen sisteminizi yeniden başlatın tarzı bir şeydi.
Bu sefer de EXPO kapalı 5600 MHz olarak gözlemleyeceğim.
Diyelim ki birkaç gün geçti yine aynı sorun oldu. Bu sefer neye odaklanmak gerekir? Sorun yine RAM'ler de mi yoksa ekran kartında falan mıdır ki?
@VENGEANCE ANGEL
Bir şey daha söyleyeyim, aslında sorun büyük çoğunlukla çözülmüş gibi duruyordu çünkü bu sorunun özellikle olduğu bir durum vardı. The Last of Us Part 2 oynarken alt tab atıp oyuna geri dönünce aynı sorun oluyordu. Fakat son günlerde hiç yaşamadım böyle bir durum. Zaten dün de oyunu bitirdim.