Selamlar herkese,
Yeni topladığım sistemde Valorant oynarken sürekli "Kernel Lock" (sistemin tamamen kilitlenmesi) sorunu yaşıyorum. PC oyun içindeyken aniden adeta beton gibi donuyor; ne klavye ne fare tepki veriyor, ses gidiyor. Görev Yöneticisi'ne falan geçmek imkansız, mecbur kasanın arkasındaki güç veya reset tuşundan donanımsal yeniden başlatma yapmak zorunda kalıyorum.
Sistem özelliklerim:
Şu ana kadar denediğim ve işe yaramayan çözümler şunlar (Standart öneriler sunmadan önce burayı okuyun):
Yeni topladığım sistemde Valorant oynarken sürekli "Kernel Lock" (sistemin tamamen kilitlenmesi) sorunu yaşıyorum. PC oyun içindeyken aniden adeta beton gibi donuyor; ne klavye ne fare tepki veriyor, ses gidiyor. Görev Yöneticisi'ne falan geçmek imkansız, mecbur kasanın arkasındaki güç veya reset tuşundan donanımsal yeniden başlatma yapmak zorunda kalıyorum.
Sistem özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
- Anakart: MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
- Sıvı Soğutma: Arctic (360mm)
- Ekran Kartı: MSI RTX 5070 GAMING TRIO
- RAM: XPG 2X16 GB 6000 CL30 DDR5
Şu ana kadar denediğim ve işe yaramayan çözümler şunlar (Standart öneriler sunmadan önce burayı okuyun):
- BIOS Sıfırlama: Anakartın arkasındaki tuştan (Clear CMOS) BIOS'u tamamen sıfırladım.
- RAM Profilini Kapatma: EXPO'yu kapattım, RAM'leri tamamen stok hızlarında denedim, sorun devam etti.
- TPM ve Sanallaştırma: BIOS üzerinden fTPM temizliği (Clear TPM) yaptım. SVM (Sanallaştırma) ayarlarını hem açıp hem kapatarak test ettim.
- Temiz Vanguard Kurulumu: Vanguard'ı CMD üzerinden (sc delete vgc ve vgk) kökten silip, kalıntıları temizleyerek Riot Client üzerinden sıfırdan kurdum.