Diğer menüden yapmanın bir sakıncası var mı? Teknik olarak? Çünkü işlemci için bazı ayarlar AI Tweaker altında değil diğer menüde vardı. O yüzden diğer taraftan yaptım ayarları

Sakıncası yok ama ASUS'un kendi menüsü daha iyi. Curve farkı olmaz, sanmıyorum. ASUS özel bir eğri belirlemediyse. ASUS'tan yapar çoğu kişi kendi menüsünden ben dahil.

AI Tweaker ASUS'un kendi menüsü, AMD OC zaten AMD'nin kendi menüsü. Her kartta ortak o.

Sakıncası yok ama ASUS'un kendi menüsü daha iyi. Curve farkı olmaz, sanmıyorum. ASUS özel bir eğri belirlemediyse. ASUS'tan yapar çoğu kişi kendi menüsünden ben dahil.

AI Tweaker ASUS'un kendi menüsü, AMD OC zaten AMD'nin kendi menüsü. Her kartta ortak o.
Asusun kendi menüsüne alabilirim ayarları sorun olmaz ama sanırım biraz farklı amdnin kendi menüsüne göre. Yine de yapabilirim. Tekrar test yapmam gerekmez sanırım?

Asusun kendi menüsüne alabilirim ayarları sorun olmaz ama sanırım biraz farklı amdnin kendi menüsüne göre. Yine de yapabilirim. Tekrar test yapmam gerekmez sanırım?

Sanmıyorum gerekeceğini, ellemene de gerek yok. Oradaki tek fark Medium Load Boostit olur senin için. Şart değil. Diğer Digi+VRM ve birkaç ayar ASUS'un kendi menüsünde zaten. Onları mecbur oradan değişmişsindir.

Sanmıyorum gerekeceğini, ellemene de gerek yok. Oradaki tek fark Medium Load Boostit olur senin için. Şart değil. Diğer Digi+VRM ve birkaç ayar ASUS'un kendi menüsünde zaten. Onları mecbur oradan değişmişsindir.
Evet öyle yaptım asusun menüsünden tprobe olarak değiştirdim ayarı.

O zaman ayarları bu şekilde bırakayım bi sorun teşkil etmiyorsa. Nasılsa stabil çalışıyor :)

y-cruncher 7200 yazmışlar ya işte saniye cinsinden o, 1 saat 3600 saniye ediyor 2 saat işte.

CPU set setter çekirdeklere işleri atamaya yarar onun stabilite ile ilgisi yok yapıştırır geçersin.
Bu arada cinebench yaparken işlemci 250 watt güç çekiyor. Bu değer tdp ile uyumlu mu bilmiyorum.
Biz undervolt yaptık ama bu değer sanırım render alırken bir sorun teşkil etmez.

85 derece sıcaklık limiti koydum. 95e göre daha yüksek puan alıyor cinebenchte.

Son düzenleme:
Evet öyle yaptım asusun menüsünden tprobe olarak değiştirdim ayarı.

O zaman ayarları bu şekilde bırakayım bi sorun teşkil etmiyorsa. Nasılsa stabil çalışıyor :)

Bu arada cinebench yaparken işlemci 250 watt güç çekiyor. Bu değer tdp ile uyumlu mu bilmiyorum.
Biz undervolt yaptık ama bu değer sanırım render alırken bir sorun teşkil etmez.

85 derece sıcaklık limiti koydum. 95e göre daha yüksek puan alıyor cinebenchte.
TDP 170 watt, PBO 1.35 katı.

170x1.35=230w soketten güç çekmesi default onun.

230 watt'a sınırla, 200 watt'a da sınırla test al sıcaklıklara ve puanlara bak. Hangisi iyiyse onu kullan, sıcaklık limiti koyma.

Render işlerin baba kısmını zaten artık ekran kartları yapıyor.

TDP 170 watt, PBO 1.35 katı.

170x1.35=230w soketten güç çekmesi default onun.

230 watt'a sınırla, 200 watt'a da sınırla test al sıcaklıklara ve puanlara bak. Hangisi iyiyse onu kullan, sıcaklık limiti koyma.

Render işlerin baba kısmını zaten artık ekran kartları yapıyor.
Hem 230 hem 200de test mi edeyim ayrı ayrı?

Cinebench ile 250 watt ycrunch ile ise 237 watt çekiyor yük altında
O zaman güç sınırı koyup sıcaklık sınırını kaldırırım.

O değerleri tam olarak nereye yazacağım?

Hem 230 hem 200de test mi edeyim ayrı ayrı?

Cinebench ile 250 watt ycrunch ile ise 237 watt çekiyor yük altında
O zaman güç sınırı koyup sıcaklık sınırını kaldırırım.

O değerleri tam olarak nereye yazacağım?

Render ve stress testlerdeki PPT, TDC, EDC değerini üst limitten yazarsın. Takip et HWiNFO ile. Bana kalsa 95 sabit kalsın, bir zarar ya da degradasyon olmaz. 7-24 90 derece iş görebilir. Hiç ellemesen bu tarz limitlere çok daha mantıklı.

Boost algoritması gereği 95 yanaştıkca Effective clock daha fazla kısar. Haliyle düşük puan ondan da olabilir. Bunun tek çözümü derece limiti değil. Biraz daha agresif UV ya da Curve Shaper gözden geçirilebilir. Yük altında Watt ve Amper takibi yapıp manuel değer olarak girersin PBO'dan.

Eksiyi çok abartırsan da core stretching olabiliyor, regresyon olur skorda.

Son düzenleme:
Render ve stress testlerdeki PPT, TDC, EDC değerini üst limitten yazarsın. Takip et HWiNFO ile. Bana kalsa 95 sabit kalsın, bir zarar ya da degradasyon olmaz. 7-24 90 derece iş görebilir. Hiç ellemesen bu tarz limitlere çok daha mantıklı.

Boost algoritması gereği 95 yanaştıkca Effective clock daha fazla kısar. Haliyle düşük puan ondan da olabilir. Bunun tek çözümü derece limiti değil. Biraz daha agresif UV ya da Curve Shaper gözden geçirilebilir. Yük altında Watt ve Amper takibi yapıp manuel değer olarak girersin PBO'dan.

Eksiyi çok abartırsan da core stretching olabiliyor, regresyon olur skorda.

PPT, TDC ve EDC değiştireyim mi?
Bildiğim kadarıyla 170watt stok, 230 full.

Sıcaklık tepeye vurunca fanlar coşuyor diye 85te bırakıyorum.
Ama kaldırabilirim sorun değil.
85 en yüksek puanları aldı ondan o değer iyi diye düşündüm.

Watt sınırı koymalı mıyım onu bilemedim.

PPT, TDC ve EDC değiştireyim mi?
Bildiğim kadarıyla 170watt stok, 230 full.

Sıcaklık tepeye vurunca fanlar coşuyor diye 85te bırakıyorum.
Ama kaldırabilirim sorun değil.
85 en yüksek puanları aldı ondan o değer iyi diye düşündüm.

Watt sınırı koymalı mıyım onu bilemedim.

92 termal limit koy, kafasına göre takılsın. Fan eğrisini ona göre ayarla, diğeri seni uğraştırır. Şart şeyler değil, bana kalsa limitsiz kalır. Eğriyi ona göre ayarlarım. Gözle göremezsin aradaki farkı, dB kafa şişirirse de ona göre ayarlarsın.

Fan hızlanma süresi Level 1 yerine 3 ya da 4 dene. Ani hızlanmayı çözer.

92 termal limit koy, kafasına göre takılsın. Fan eğrisini ona göre ayarla, diğeri seni uğraştırır. Şart şeyler değil, bana kalsa limitsiz kalır. Eğriyi ona göre ayarlarım. Gözle göremezsin aradaki farkı, dB kafa şişirirse de ona göre ayarlarsın.

Fan hızlanma süresi Level 1 yerine 3 ya da 4 dene. Ani hızlanmayı çözer.
Tuhaf olan durum şu açıkçası

85 derece sıcaklık limiti koyduğumda
Cinebench R23, R24, 2026 testleri yaptığımda işlemci 255 Watt civarı toplam yük çekiyor.
yCrunch stres testi yaptığımda ise 235-237 watt çekiyor.
İşlemcinin resmi maksimum TDP'si aşılıyor.

95 derece işlemcinin kendi resmi sıcaklık tavanında 265 watt civarına çıkıyor.
Biz undervolt yaptık. Sıcaklık düşsün ve az voltajla daha yüksek frekansa çıksın diye.
Düşündüren tam yük altında bu sorun yaratır mı?
O konuda emin olamadım.

Bu arada 85 derece sıcaklık limiti ile tüm çekirdekler 5350mhz'e turboluyor.
80 derece limitte ise CCD 1, 5.3Ghz, CCD 2 5.1Ghz'de takılıyor tam yükte.

Ryujin III 360 Extreme sıvı soğutma ve PTM7950 var.
Pompa hızı maksimum. Fanlara da güzel bi eğri yapmıştım. Fan eğrisi konusunda sorun yok.

Son düzenleme: