Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atak946

Çalışkan
Merhaba,

Yeni sistem topladım, biraz yapay zeka ile uğraşmak istiyorum.

• AMD Ryzen 9 9950x3D
  • Galax RTX 5080
  • MSI MPG Carbon Wi-Fi X870e
  • G.Skill 2x48 6400 MHz CL32
  • 2TB 7GB/sn M.2 SSD
  • HAF 700
  • Thermaltake TH420 V2 sıvı soğutma
  • Corsair HX1500i 1500WATT Platinum ATX 3.1 PCI 5.1 PSU

Sistemi PCI-e 5.0'da iken kullanamıyorum, mouse donuyor, birkaç dakika sonra sistem komple donuyor, kasadan reset atmak zorunda kalıyorum. BIOS'tan PCI-e slotunu Gen4'e çekince sorun çözülüyor. BIOS son sürüme güncelledim, driverlar ile uğraştım bayağı ama çözüm bulamadım. Buna benzer bir sorun yaşayıp çözebilen oldu mu, donanımsal bir arıza mı, güncelleme ile çözülür mü? Desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
yok ona bişey takmadım, yarın sabah deneyeceğim onu psu dan gelen güç kablosunu takıyoruz sanırım oraya, bilgi için teşekkür ederim test edince haber vereceğim.

Dediğim gibi normalde alakasız ama ihmal işte, PSU'dan gelen PCI-e soketi takılacak, ekran kartına takılan 8 pin soket gibi.

Diğer PCI-e bağlantısı kullanan donanımlar var, onlardan biri ile uyumsuzluk olabilir, donanım arızası olsa PCI-e 4.0 ile de sorun olurdu.

PCI-e 5.0 ile de sürekli olmuyor.

Son düzenleme:
SSD'yi gen 5 slotunda kullanıyorsanız, gen 4 slota takıp deneyebilirsiniz, bu sorunu deneme yanılma ile bulabilirsiniz, sistemin donması dışında bir bilgi yok elimizde.

Windows/minidump dosyası oluşuyor mu ona bir bakın.