lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Hocam su an biraz arastrdim galiba 5090'da en stabil driver 576.80 imis, onu kuruyorum. Kurduktan sonra dediklerinizi yapip MSI Afterburner ile video kaydina alacağım oyunda.

DDU ile güvenli modda kaldır, AMD+NVIDIA tüm driverleri seçip kaldır. Güvenli moda girmen için 2 CMD kodu vereceğim, giriş çıkış için kullanacaksın yönetici modda.

bcdedit /set {current} safeboot minimal

bcdedit /deletevalue {default} safeboot

@lowkey99 İlki güvenliye girer, 2. komut çıkartır. DDU ile AMD iGPU+NVIDIA kısmını komple sil, Restart at.

DDU ile güvenli modda kaldır, AMD+NVIDIA tüm driverleri seçip kaldır. Güvenli moda girmen için 2 CMD kodu vereceğim, giriş çıkış için kullanacaksın yönetici modda.

bcdedit /set {current} safeboot minimal

bcdedit /deletevalue {default} safeboot

@lowkey99 İlki güvenliye girer, 2. komut çıkartır. DDU ile AMD iGPU+NVIDIA kısmını komple sil, Restart at.
Bu sekilde gerceklestirdim hocam nvcleanstall uzerinden de Ansel ile MPO kapadim sorun yaratabiliyomus

@Ayhan Dönmez @ggbye Hocam linki asagiya birakiyorum izlediginiz zaman farkediceksiniz ancak oyunun yeni baslamasi sizi yaniltmasin bu stutterin aynisi ucaktan atlandiginda vs komple devam ediyor yani birebire aynisi rust,fortnite de oluyor ates ederken olsun onun disinda zaten yine belirtitgim gibi cs2 ve valo'da da micro stutter oluyordu onlari test etmedim ama rehber ve timinglerden sonra muhtemelen onlar duzelmistir benim gozume tek takilan gpu fazla kullanilmiyor ondan olabilir mi bilmiyorum.

@Ayhan Dönmez @ggbye Hocam linki asagiya birakiyorum izlediginiz zaman farkediceksiniz ancak oyunun yeni baslamasi sizi yaniltmasin bu stutterin aynisi ucaktan atlandiginda vs komple devam ediyor yani birebire aynisi rust,fortnite de oluyor ates ederken olsun onun disinda zaten yine belirtitgim gibi cs2 ve valo'da da micro stutter oluyordu onlari test etmedim ama rehber ve timinglerden sonra muhtemelen onlar duzelmistir benim gozume tek takilan gpu fazla kullanilmiyor ondan olabilir mi bilmiyorum.

Videoyu uzun kaydedemedim bu haliyle 210MB ama kisaca gordugunuz gibi oyun basladiktan bitene kadar boyle oluyor bu tarz oyunlarda

Sizlik bisey degildir hocam ya bende immo3 e kadar ciktim

@Ayhan Dönmez @ggbye hocam linki asagiya birakiyorum izlediginiz zaman fark edeceksiniz ancak oyunun yeni baslamasi sizi yaniltmasin bu stutterin aynisi ucaktan atlandiginda vs komple devam ediyor yani birebire aynisi Rust, Fortnite de oluyor ates ederken olsun onun disinda zaten yine belirtitgim gibi CS2 ve Valorant'ta da Micro stutter oluyordu onlari test etmedim ama rehber ve timinglerden sonra muhtemelen onlar duzelmistir benim gozume tek takilan GPU fazla kullanilmiyor ondan olabilir mi bilmiyorum.

İzledim, mouse Hz kaç NVIDIA güç ayarlarını Max yapar mısın?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2026-01-28 143325.webp
    Screenshot 2026-01-28 143325.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör: